9 genezende boodschappen van je hogere zelf

Het Hogere Zelf is als een leraar voor de ziel en het menselijke zelf. Het ziet ons leven met een veel groter perspectief; daarom wordt het Hoger Zelf niet negatief beïnvloed door kleine vluchtige momenten. Als je het bewustzijn van je Hogere Zelf aanboort, door bijvoorbeeld meditatie, begin je je leven te zien met een onthechting die innerlijke vrede brengt. Je creëert een oase van sereniteit in jezelf. 

Contact maken met het Hoger Zelf stelt ons in staat onze zielenlessen te integreren en onze ervaringen zonder onnodige omwegen te doorlopen. Ieder van ons heeft toegang tot het Hogere Zelf; de ingang is te vinden in bijvoorbeeld het hartchakra of derde oog chakra.

Uit het regelmatig channelen met het hogere zelf is mij duidelijk geworden hoeveel boodschappen gaan over hoe we onszelf zien, en hoe ver onze projectie meestal staat van de Goddelijke werkelijkheid. Het Hoger Zelf ziet je als perfect. Maar het menselijke zelf in ons gelooft dat het onvolmaakt is en faalt. 

Het kan moed vragen om je te verbinden met je Hogere Zelf, en de reis van ascensie te beginnen. Dus geef jezelf wat credits! Zie jezelf met meer compassie. Het is tijd om het in je hart te voelen…

1. Meesterschap ontwikkelen

Je uiterlijke omstandigheden bepalen niet wie jij bent. Dat is de boodschap van je hogere zelf, wanneer je jezelf ziet ‘’falen’’. Je bent mooier, wijzer en sterker dan je denkt. Het hogere zelf oordeelt niet, en kijkt door menselijke, aardse en tijdelijke illusies, omstandigheden en situaties in jezelf en je leven heen. Op de meest donkerste momenten waarin je voelt dat je faalt, maak je eigenlijk diepgaande ziels-groei door. Je Hogere Zelf ziet je nooit falen. Integendeel, het ziet je stappen in een nieuw verruimd bewustzijn. Je hogere zelf ziet je groeien en meesterschap over een situatie ontwikkelen. Vergeet niet dat het Hogere Zelf buiten de beperkingen van tijd en ruimte bestaat. Een oneindige en eeuwige kijk op situaties en gebeurtenissen plaatst je ervaring in een nieuw perspectief.

Wat als je niet kon falen?

Wat maakt het uit dat je tijdelijk faalt terwijl je je een weg baant door een geheel nieuwe fase in je leven? Of bij het beheersen van een nieuw aspect van jezelf? Net als een kind dat de eerste stapjes leert zetten of net leert fietsen, is struikelen en vallen helemaal geen mislukking. Het draagt bij aan de onvermijdelijke beheersing van het lopen. Wat ben jij nu aan het leren? Zie jezelf niet als falen, maar als leren en groeien.

2. Fouten maken

De tweede boodschap van je Hogere Zelf is om jezelf toe te staan fouten te maken. We verwachten vanaf het begin alles goed te doen. Maar perfectie is slechts een poging van het ego om zijn onvolkomenheden te maskeren. Het is een poging om ons ware zelf te verbergen en te vervangen door een onrealistische norm die waarschijnlijk niet eens uit onszelf komt. Perfectie is als het najagen van beelden die voortdurend veranderen, maar onze ego gelooft dat het de werkelijkheid is en verdraait zichzelf om het op de realiteit te laten lijken.

Het leven gaat niet over perfectie. Het gaat om ervaringen en groei. En er is geen groei zonder vooruitgang, wat inhoudt dat je fouten moet maken. Maar er zijn geen echte fouten als we ervan leren.

3. Je wordt werkelijk gezien

De volgende boodschap van je Hogere Zelf is dat je werkelijk gezien wordt. Alle aspecten van jou zijn daar, zichtbaar, gezien en aanvaard. Je kunt niets verbergen voor het licht. Maar je kunt er wel voor kiezen het voor jezelf te verbergen. Als je iets voor jezelf verbergt, houdt het niet op te bestaan. Je ziet het alleen niet.

En dat kan het moeilijker maken om dat aspect aan het licht te brengen of voor jezelf op te eisen. Als we iets verbergen dat echt is, ontnemen we onszelf de mogelijkheid er iets mee te doen. Verstoppen doet iets niet verdwijnen. Dus, omarm alles van jezelf. Dat wat je goed en lelijk vindt. Het licht en het donker. Want als je beide ziet, stap je in je soevereiniteit en besef je dat niets je kan bezitten. 

4. Je bestaan is oneindig

Een belangrijke boodschap van je Hogere Zelf is dat de tijd niet opraakt want ‘’tijd’’ is ook een illusie. Je tijd op aardse is tijdelijk en er is ontzettend veel druk snel te handelen en om alles in het leven snel te regelen. Maar je bestaan en wezen is oneindig.

Wanneer we ons de tijd voorstellen als een cirkel of cyclus, keren we terug naar het begin van de cyclus, wat ook het einde is. Wanneer we aan het eind van een cyclus komen, hebben we de kans om naar een hogere frequentie te gaan, het volgende niveau voor ons, of naar een hogere dimensie.

Aan het eind van een cyclus komen we weer in dezelfde wateren terecht. We worden geconfronteerd met dezelfde energie als onze vorige patronen en zelfs zielepatronen uit vorige levens. En we kunnen ze allemaal integreren. Alle vruchten van onze zielenreis opeisen.

5. Jij bent speciaal

Een andere belangrijke boodschap van je Hogere Zelf is dat jij speciaal bent, uniek.  Ja.. echt. Misschien heb je dit vaak gelezen, gehoord en is het een beetje cliché. Totdat je er werkelijk bij stil staat. Want, het Goddelijke koos JOU als verlengstuk van zichzelf om geboren te worden in de materiële wereld. Je was de uitverkorene omdat je perfect bent voor deze missie en taak. Wanneer je jezelf toestaat te stralen en je licht te schijnen, beïnvloed je het collectieve bewustzijn en kun je helpen de Nieuwe Aarde in te voeren. Omdat je Hogere Zelf erop vertrouwt dat je het kunt, werd je uitgekozen om hier te komen en het collectief te veranderen door je hoogste potentieel te verkennen.

6. Stagnatie betekent in afwachting van een upgrade

De volgende boodschap van je Hogere Zelf is dat stagnatie betekent dat je groeit naar een volgende niveau. Wanneer we stagneren, bevinden we ons eigenlijk in de tussenfase. Het oude verdwijnt en het nieuwe is nog niet gekomen. Dan zijn we in de omarming van het Universum, de bron, het Goddelijke. We worden dan opgeroepen om de volgende versie van onszelf geboren te laten worden. Om nieuwe visie te kanaliseren vanuit het oneindige veld van potentie. Dus als je stagnatie ervaart in je leven, weet dan dat het het volgende niveau is dat je roept.

Als je stagnatie in je leven voelt, vraag jezelf dan af:

Waarom laat je de energie van je leven niet stromen?

Welk volgend niveau vermijd je om in te stappen? 

7. Stilte

De volgende boodschap die je Hogere Zelf je wil laten weten is dat stilte de frequentie is waarmee je het bewustzijn van je Hogere Zelf aanboort. Als we stil zijn - als alle externe ruis verdwijnt - stemmen we ons af op ons Hoger Zelf. Als er geen afleiding is, stemmen we ons automatisch af op de frequentie van het Hogere Zelf. Daarom voelen natuur en meditatie zo goed. Onze frequentie is afgestemd op die van het Hogere Zelf

8. Het zijn allemaal lessen

De belangrijke boodschap die je Hogere Zelf je wil laten weten is dat alles draait om de ervaring. En elke gelegenheid bevat een les. Een les is een stukje informatie. Wanneer we een oordeel creëren over de les, begrijpen we niet wat het ons leert. Maar als we de lessen met een dosis gezonde afstandelijkheid bekijken en bedenken dat het interessant is dat we dit meemaken, komen we er gemakkelijker doorheen. Als we onze lessen vanuit een neutrale positie bekijken, kunnen we veel meer van die lessen profiteren.

Zolang we in de neutrale energie blijven en geen oordeel vellen over onze ervaring, krijgen we altijd helderheid over wat er gebeurt en wat er gaat gebeuren

9. Je bent mooi

De laatste boodschap van het Hogere Zelf is dat je mooi bent. Het Hogere Zelf leert van en door jou en kijkt vol onvoorwaardelijke liefde naar je. Het Hogere Zelf ziet je als een dappere, moedige ziel en heeft niets anders dan respect voor jou en je reis. Jezelf zien door de lens van je Hogere Zelf helpt om alle ontbrekende fragmenten van je ziel te integreren.

Ontvang een persoonlijke boodschap van je Hogere zelf

Meer

  • Lees hier hoe je verbinding maakt met je hogere zelf
  • Lees hier meer over wat je Hogere zelf eigenlijk is

2 reacties

  • Allemachtig prachtig als de tyd daar is ga ik een boek bestellen

    Els kars
  • Hallo Sonja.
    Mijn mail kan niet bij je bezorgd worden. Zou je contact met me kunnen opnemen? Ik wil graag wat bestellen.

    Ilse

Laat een reactie achter