9 manieren waarop we onbedoeld onze intuïtie blokkeren/saboteren en hoe dit te corrigeren

9 manieren waarop we onbedoeld onze intuïtie blokkeren/saboteren en hoe dit te corrigeren


Ralph Waldo Emerson - Amerikaanse filosoof zei: "De primaire wijsheid is intuïtie." Het is niet alleen een theorie, het is een deel van wie we zijn.

We beschikken allemaal over een natuurlijke intuïtie en zonder training kunnen we er af en toe mee in aanraking komen. Als we onze intuïtie volgen, zijn de resultaten meestal goed. Maar je intuïtie regelmatig, helder en duidelijk interpreteren kan in sommig gevallen ook best lastig zijn!

We saboteren onze intuïtie meestal onbewust, door onzekerheden, twijfels en gebrek aan oefening. Zonde.

Wat zou er gebeuren als we leerden om onze aangeboren intuïtie dagelijks aan te spreken? 

Zoals Carl Jung zei: "Intuïtie betekent niet iets dat strijdig is met de rede, maar iets dat buiten het domein van de rede ligt." Het is echt en het zit niet in ons hoofd. En ons hoofd kan het niet controleren.

Er zijn veel manieren waarop we onze eigen natuurlijke intuïtie de hele tijd saboteren...

Hier zijn 9 voorbeelden en wat we in plaats daarvan kunnen doen om het te corrigeren.


1. We haasten ons en nemen geen tijd om te luisteren naar onze intuïtie
Oplossing: Misschien krijg je wel een ingeving van je intuïtie, maar besteed je geen tijd aan waardoor je er ook niet bewust van bent. Creëer meer rust en kalmte en maak de tijd om naar je intuïtie te luisteren.

2. We zoeken niet naar de symboliek in gebeurtenissen en we ontwikkelen ons symbolisch vermogen niet.
- Besteed aandacht aan de symbolische of diepere betekenis van de boodschappen etc. wat je doorkrijgt, onderzoek de betekenissen.

3. We laten ons beheersen door ons ego, en staan erop om de baas te zijn/controle te hebben over alles om ons heen.
- Het ego wordt bedreigd door de aanwezigheid van je intuïtie. Oplossing: meditatie.

4. We verwarren intuïtie met angst en wishfull thinking
- Wanneer we in ons hoofd blijven zitten en onze emoties ons laten beheersen, verliezen we het geschenk van wat onze intuïtie ons kan bieden. Laat je gedachte los. Schrijf je angstige gedachten op om ze te onderscheiden.

5. We blijven omgaan met mensen die niet in intuïtie geloven of er geen gebruik van willen maken.
- Intuïtie is besmettelijk. Maar dat is een gebrek aan intuïtie ook. Verbind je met mensen op dezelfde golflengte.

6. We denken dat we intuïtie kunnen afdwingen, net zoals bijv. leren fietsen.
- Intuïtie komt waar en wanneer het gevraagd wordt, maar niet op verzoek.
We staan erop om in ons logisch, rationeel, analytisch denken te blijven als de enige manier om oplossingen voor problemen te vinden of beslissingen te nemen of oplossingen te vinden. Heb geduld, en besteed voldoende tijd en aandacht aan het oefenen van je intuïtie.

7. Wanneer we gecentreerd zijn, kan intuïtie ons overspoelen met vele creatieve alternatieven die het intellect niet zou kunnen bedenken.
We luisteren naar ons ego wanneer het ons vertelt dat het het probleem of de situatie zelf wel aankan. Luister naar de kleine ingevingen gedurende de dag; dat is je intuïtie die zachtjes tegen je spreekt.

8. We staan toe dat het ego de inzichten verwerpt die intuïtie biedt.
We geloven dat we geen hulpmiddelen, vaardigheden en gewoonten hoeven te leren om onze intuïtie de baas te worden. Ontwikkel voldoende motivatie om daadwerkelijk aan de slag te gaan met oefeningen en technieken. Net als meditatie is dat essentieel.

9. Door gevangen te raken in onze gedachten, krijgen we nooit de kans om onze intuïtie te ontwikkelen om te zien hoe goed die kan worden!
Een van de meest briljante en analytische geesten van de twintigste eeuw, Albert Einstein zei: "Het meest waardevolle is intuïtie." Als deze beroemde en rationele geest intuïtie zo hoog kan waarderen, moeten wij het ook zeker doen! Met oefening en geduld, zul je inzien hoe waardevol het is om intuïtie te benutten. 

Iedereen beschikt over een intuïtie

Het heeft alleen tijd en de nodige oefening nodig

Met de juiste tijd en aandacht zul je zien dat je intuïtie steeds duidelijker tegen je begint te spreken

De grootste blokkade is het onderscheiden van je eigen gedachte, en ingevingen van je intuïtie. 

Dit e-book ''Begrijp en ontwikkel je intuïtie'' is perfect voor iedereen die 1 wilt worden met zijn/haar innerlijke stem


Download dit e-book van 13 pagina's + 2 oefeningen voor slechts €5,99 waarin je leert wat intuïtie is, hoe het werkt, hoe je je intuïtie kan versterken en de verbinding met het Universum en je gidsen. De  simpele maar effectieve oefeningen leren je om gedachte en intuïtie van elkaar te scheiden en je eigen intuïtieve taal te ontwikkelen. 

Download je het e-book vandaag? Dan ontvang je mijn 15 affirmatie kaarten GRATIS bij je bestelling!

 

Laat een reactie achter