Alles over de noordknoop/zuidknoop in astrologie; ontdek het doel van jouw ziel

In de astrologie is je levensdoel gecodeerd in de noordknoop en zuidknoop van de maan. De maansknopen helpen ons vragen te beantwoorden als: wat word ik verondersteld te doen met mijn leven? Waarom ben ik hier, en wat is mijn missie? Wat was ik in een vorig leven?

De noordelijke knoop: je karmische pad en bestemming
De noordknoop verlicht het terrein dat jouw ziel roept, maar naar de top van deze berg klimmen is als een trektocht op de Mount Everest. Je zult je bagage moeten verlichten en wat hulp moeten inroepen om je die heuvel op te krijgen. Het is jouw leercurve. Activiteiten in het noorden vereisen dat je uit je comfortzone stapt. Als je dat eenmaal doet, zul je verbaasd zijn over hoe voldaan je je voelt. Het is als de activering van je levensmissie. Hoe sneller je je op dit pad afstemt, hoe meer doelgericht je leven zal worden. Toch zul je vaak terugkeren naar je zuidknoop omdat het daar vertrouwd voelt, een beetje zoals terugkeren naar je wortels, zelfs nadat je je weg hebt gebaand in de wereld.

De zuidknoop: Je aangeboren gaven en vorige levens.
De zuidknoop is precies het tegenovergestelde dierenriemteken van de noordknoop. Het onthult de gaven die je meebrengt in dit leven,  je comfort zone. Je zult van nature goed zijn in deze gebieden van het leven.  De sleutel is om je zuidknoop te gebruiken als een springplank naar je noordknoop bestemming. Het geef de plaats, energie, emoties en relaties weer waar je ooit deel van hebt uitgemaakt in je vorige leven. Het is de karmische energie die je probeert te verlaten, los te laten, en achter je te laten in dit leven. Het geeft je een gevoel van déjà vu en herkenning, want de zuidknoop symboliseert waar je bent geweest en wat je hebt gedaan, het symboliseert je vorige levens en de energie ervan

De noordknoop dicteert waar je naar toe gaat in het leven - het symboliseert het hoogste punt die je kunt bereiken dankzij je aangeboren kwaliteiten - en dat kan in de eerste instantie onzeker of beangstigend zijn omdat het een plaats is waar je nog niet eerder bent geweest! Zie het als de eerste schooldag. Je gaat naar een onbekende plaats, en je moet helemaal nieuw beginnen. Het is een moment waarop je jezelf opnieuw kunt uitvinden en de persoon kunt zijn die je wilt. Dezelfde theorie geldt voor de noordelijke knoop van het lot. Je kunt deze energie gebruiken om je wereld te creëren en te transformeren naar je hoogste potentie.

De noordelijke knoop vertegenwoordigt ook je gebied van groei en de levenslessen die je zult integreren. Je noordknoop wijst de weg, net zoals de noordster aan de hemel dat doet op een heldere nacht. De gebieden waarin de noordknopen specifiek op jou van toepassing zijn hangen af van huisplaatsingen en andere planetaire plaatsingen, daar wordt in deze reading ook naar gekeken. 

Bijvoorbeeld: je noordsknoop staat in het teken ram in het elfde huis. Dit betekent dat jij geboren bent om een leider te zijn, in groepen. Jouw zielendoel is simpelgezegd leiderschapkwaliteiten naar buiten brengen. En omdat het elfde huis is verbonden met vriendschappen en groepen mensen, kan het zijn dat je leiderschapskwaliteiten vooral naar voren komen op het gebied van vriendschappen, je kunt opgeroepen worden de ''leider'' te zijn in groepen. Ook kan dit wijzen op een talent voor publiekelijk spreken voor grote groepen mensen.

Ben jij benieuwd in welke teken jouw noordknoop/zuidknoop staan, en wat het voor jou betekend? Wat je zielendoel is, en wat  jouw noordpunt is? Ontdek het in deze reading! Ook laat de reading zien wat je in dit leven moet loslaten om je hoogste bestemming/zielendoel te bereiken. Ook laat de reading zien wat je in jezelf en je leven moet omarmen.

Ga naar de reading:

 

1 reactie

  • Er staat ; ga naar de reading, maar dan blokkeert alles; 404 not found.
    Als je dat niet ter plekken kunt uitzoeken, willen jullie het dan verwijderen.
    Noordknoop/ zuidknoop reading

    Angélique

Laat een reactie achter