Astro update: Pluto's mystieke roep tot transformatie: belangrijke en intense verschuivingen

De Overgang: Pluto's Mystieke Roep tot Transformatie
We staan momenteel aan het einde van een periode, klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Niet iedereen zal deze overgang willen verwelkomen. Sommigen klampen zich vast aan het verleden alsof hun leven ervan afhangt, alsof alles wat ze kennen en hebben opgebouwd in gevaar is. Ze houden krampachtig vast aan het bekende.

Maar, deze week markeert een belangrijk moment, want Pluto bevindt zich stil op 27 graden in Steenbok tussen twee tijdperken in. In januari zal Pluto voor de tweede keer het teken Waterman betreden na een paar jaar in Steenbok te hebben doorgebracht. Deze veranderingen in de kosmische tekens zijn van betekenis, niet alleen voor de samenleving als geheel, maar ook voor ons als individuen.

Pluto staat nu in een gespannen vierkant met Mars in Weegschaal terwijl het zich op het knooppunt van de Maansknoop bevindt. Allianties verschuiven, relaties worden herdefinieert, en we bevinden ons in een fase van zelfreflectie over aan welke kant van het spectrum we willen staan als alles tot rust komt.

De energie die deze overgang met zich meebrengt, kan voelen als een vulkaan die op het punt staat uit te barsten. Mars en Pluto, in combinatie met de knooppunten, dagen ons uit op manieren die zowel ontmoedigend als krachtig kunnen zijn. We kunnen geconfronteerd worden met angsten en krachten die buiten onze controle liggen, maar tegelijkertijd ontstaat er een primitieve drang om te overleven en niet toe te geven, zelfs niet in de moeilijkste omstandigheden.

De kern van dit moment draait om het idee van het herwinnen van onze innerlijke kracht. Pluto, de heerser van transformatie en macht, daagt ons uit om diep in onszelf te graven en te onderzoeken waar we onze macht hebben weggegeven aan destructieve gewoonten of externe invloeden. Het is tijd om te erkennen dat we de regie over ons eigen leven kunnen nemen en ons kunnen bevrijden van oude, schadelijke patronen.

Planetair gezien zijn planeten sterk wanneer ze stilstaan. En wanneer Pluto, de Heer van de Onderwereld, stilstaat, graaft hij nog dieper dan normaal, en hij brengt aan het licht wat al die tijd onder het oppervlak heeft geloerd. Wat wordt onthuld zijn vaak dingen waarvan we hoopten dat ze voor altijd begraven zouden blijven: onze angsten, verlangens, obsessies, en blokkaden die onze zielen bezitten. De dingen die we willen vermijden omdat we er nooit mee willen omgaan. Ze maken ons ongemakkelijk, krachteloos, angstig, verwond en verloren in wanhoop. Dit zijn de dingen die gezuiverd moeten worden. De dingen waar we het meest bang voor zijn. Het vraagt om eerlijkheid, waarheid, veel moed en nederigheid, en zelfs wat hartverscheurende pijn in het proces.

De gevolgen van wat we vorige week hebben geleerd in het licht van de Super Volle Maan in Ram kunnen diepgaand zijn geweest. Met Mars bij de Zuidelijke Maansknoop en vierkant stationerende Pluto, kunnen we de kracht hebben van onze eigen overtuigingen. Maar weet dat dit het soort weer is dat allianties kan maken of breken. We kunnen veel bereiken door juiste actie en door waarheid te spreken. Maar we kunnen ook schade aanrichten als we te sterk overkomen, te veeleisend zijn, of te agressief lijken. Dit is echter ook een kans voor ons om negativiteit uit ons leven te zuiveren.

Dus wat doen we met al deze onrust? Gebruik het. Gebruik het voor iets goeds en waardevols. Mars/Pluto is ontzettend moedig. Richt het op iets constructiefs en nuttigs. Gebruik het om een gewoonte aan te pakken. Gebruik het om je eigen angsten onder ogen te zien. Gebruik het om je omgeving, je leven, je lichaam en je geest te transformeren. Doe weg met alles wat je niet langer nodig hebt. Moet er iets worden gerepareerd? Repareer het. Ga de confrontatie aan met dat probleem dat je hebt vermeden. Doe iets moeilijks. Strijd voor een waardige zaak. Strijd voor iets goeds. Doe iets prachtig transformerends. En als we toch problemen gaan veroorzaken, maak er dan goede problemen van.

Laat de negatieve en giftige invloeden uit het verleden los. Dit kan soms pijnlijk zijn, maar het Univerusm herinnert ons eraan dat transformatie begint met het loslaten van het oude. Deze transformatie zal ons sterker maken en ons de kans bieden om een gezonder en krachtiger pad te bewandelen.

Bij deze stilstanden van Pluto wordt van ons gevraagd, zelfs in het licht van buitengewone kansen, zelfs in het licht van onze eigen angsten, zelfs met het risico op vernedering, om onze kracht terug te nemen, waar en hoe dan ook. Geen vermijden meer van de olifant in de kamer. Geen sussen of negeren van gemeenheid, wreedheid, pesten en schaamte. Het is tijd om datgene aan te pakken wat onze gezondheid, ons welzijn, ons zelfvertrouwen en onze eigen doeltreffendheid in de wereld ondermijnt. En wat ons tegenhoudt, zijn onze eigen angsten, onze eigen onzekerheden en aannames die ons ervan overtuigen dat we niet in staat zijn en onwaardig zijn.

Pluto is voornamelijk bezig met Macht: wie die heeft; hoe ze die macht gebruiken of misbruiken; en wat ze ermee doen. Dit kan politiek of economisch zijn. Dus sommige van de mondiale kwesties waarmee we te maken hebben, kunnen te maken hebben met stijgende autoritaire regimes, bedrijfs- en politieke corruptie, machts- en rijkdomsgebruik; en de val van machtige leiders. Pluto dwingt ons om om te gaan met krachten die veel groter aanvoelen dan wijzelf, maar in de laatste graden van Steenbok gaat het ook over het transformeren van de infrastructuren in ons leven en in de samenleving: regeringen; leiders; politieke partijen en wetten. Al die dingen die we als samenleving zijn ontgroeid, zullen niet langer volstaan en zullen noodzakelijkerwijs worden uitgedaagd en gezuiverd, zodat we kunnen worden herboren.

Dus omarm de kracht van Pluto vandaag. Laat los wat niet langer bijdraagt aan je groei en welzijn. Neem de controle over je eigen leven en creëer ruimte voor vernieuwing en transformatie. Wees niet bang voor het onbekende, want in dat onbekende ligt de belofte van een betere toekomst.

Meer lezen

  • De mystiek van het archetype de Magiër, alchemie en transformatie
  • Sirius portaal, een krachtige reis naar spirituele verlichting 
  • De betekenis van de aas van pentakels + combinatie met andere kaarten
  • Karmische schuld; begrijpen en oplossen van problemen uit vorige levens
  • 19 tekenen dat je een lichtwerker bent, vooral teken 15 is belangrijk
  •  

    Laat een reactie achter