MORGEN: bijzonder en zeldzame kosmische gebeurtenissen: een nieuwe maan EN zonsverduistering

Bijzondere kosmische gebeurtenissen op komst! De tweede nieuwe maan van april is een gedeeltelijke zonsverduistering. Deze gebeurtenis is zeldzaam en spoort ons aan om onze voet op het gaspedaal te zetten en plotse veranderingen te omarmen. 

Bevrijding - in de fysieke en materiële zin - is de prijs die we in het oog moeten houden als we naar een nieuw hoofdstuk racen!

Omdat het in het geaarde, stabiele aardeteken Stier gebeurt, zou onze verwachting kunnen zijn dat de gebeurtenissen die zich voor, tijdens en na deze Zonsverduistering zullen ontvouwen, langzaam en gestaag zullen verlopen. Maar, dat is nu niet het geval, aangezien Uranus, de planeet van onverwachte verandering een aspect maakt naar de Maan. Dit betekent dat alles wat met het teken Stier te maken heeft - financiën, materiële zekerheid, relaties met middelen, en zelfs onze persoonlijke waarden - op het punt staan te veranderen. Opschuddingen  of onverwachte gebeurtenissen kunnen zich voordoen in deze gebieden.

Onrust
Een zonsverduistering brengt altijd een beetje onrustige energie met zich mee. En ook met deze zonsverduistering zullen we ervoor moeten zorgen dat we een anker hebben om ons aan vast te houden, om geaard te blijven terwijl de chaos om ons heen zijn magie werkt. 

Zonsverduisteringen kunnen onrustig zijn, maar hebben over het algemeen een wat gemakkelijkere energie dan Maansverduisteringen - het gaat nu minder over loslaten, en meer over het omarmen van het nieuwe wat zich in je leven wilt manifesteren.

Het is alsof het Universum op vooruit spoelen drukt, om ervoor te zorgen dat we onze doelen sneller bereiken dan we zelf kunnen voorzien. Maar, daar moet je wel voor open staan.

De energie kan onrustig zijn of zwaar aanvoelen. Oude wonden kunnen nu naar de oppervlakte komen, vooral wonden rond stabiliteit. Zelfvertrouwen, zelfwaarde, eigenwaarde.. lichaamkwesties en zekerheid, wat met Stier te maken heeft. Zekerheid in onze materiële wereld, zekerheid in ons lichaam en zekerheid in onze relaties.

Venus brengt wat harmonie
Gelukkig is de heerser van deze Zonsverduistering - Venus - 'verheven' in het teken Vissen. Het helpt dat de Maan zelf ook verheven is in Stier, wat genezing mogelijk maakt en de weg vooruit verlicht zodat we niet zo gespannen zijn als we normaal zouden zijn.

Een zeldzame lunatie met Jupiter!
Let op.. lunaties als deze komen net vaak voor en zijn uniek/zeldzaam, dus het is nu extra essentieel dat we ten volle profiteren van hun energie door ons te richten op de thema's als: vergeving, zelfvertrouwen, eigenwaarde, mededogen en creativiteit. Creativiteit is vooral een thema en misschien kunnen we kijken naar waar in het leven we onze eigen originele, visionaire ideeën kunnen inzetten en ze in werkelijkheid manifesteren. 

Invloed van Mars
Mars is ook verbonden met deze zonsverduistering en nieuwe maan, via een harmonieus aspect, en brengt de zegening van actie naar onze intenties, misschien actie gericht op altruïsme, compassie en geven zonder verwachting. Dit is een zeldzaam kosmisch moment om te delen wat we hebben, terwijl we ons idee van hoe veiligheid er voor ons uitziet en aanvoelt in de komende maanden en jaren opnieuw opbouwen.

Kosmische inzicht nodig bij deze nieuwe maan? Boek een nieuwe maan reading!


Verbinden met de nieuwe maan energie? Download deze prachtige affirmatie kaarten!Lees meer

Laat een reactie achter