De betekenis van de Ruiter in de Lenormand

Het Lenomand is een 19e-eeuws kaartspel voor waarzeggerij dat zijn oorsprong vindt in Europa. Het orakel bevat 36 kaarten met afbeeldingen van alledaagse voorwerpen, mensen en dieren en wordt gebruikt om inzicht te geven in de nabije net als meestal, verre toekomst.


 

De Ruiter is de eerste kaart in het deck en symboliseert energie, passie, snelheid, activiteit, nieuws, berichten


Wie is Madame Lenormand?
Madame Marie-Anne Lenormand was een beroemde waarzegster en een van de beroemdste waarzeggers uit de geschiedenis. Madame Lenormand, geboren in Alençon, Frankrijk, aan het eind van de 18e eeuw, zou de gave van helderziendheid hebben en een groot begrip van de menselijke psyche.

Aan het begin van de 19e eeuw was Lenormand een gerespecteerd orakel geworden, waarnaar veel leden van de Franse aristocratie op zoek waren. Haar vermogen om nauwkeurige voorspellingen te doen op basis van haar interpretaties van populaire speelkaarten trok de aandacht van veel rijke en prominente personen.

De Lenormand-methode wordt al sinds het begin van de 19e eeuw gebruikt en is nog steeds populair en relevant. Een van de unieke aspecten van deze waarzegtechniek is de combinatie van betekenissen en symbolen die aan elk van de kaarten worden toegekend. Elke kaart heeft zijn eigen bijbehorende symboliek, en afhankelijk van de context waarin hij wordt gebruikt, kunnen er verschillende interpretaties worden gemaakt.

In dit artikel onderzoeken we de utigebreide kaartbeschrijving van de Ruiter

De eerste kaart van de Lenormand, de Ruiter luidt een nieuw begin, nieuws en verandering in.

De Ruiterkaart in Lenormand staat vaak voor nieuws, reizen, communicatie en beweging. Hij kan zowel een initiator als een symbool van verandering en vooruitgang zijn, en het begin van een reis of het in gang zetten van plannen aangeven.

De kaart waarschuwt dat je proactief moet zijn in het nastreven van je doelen en ambities, want de gebeurtenissen zullen snel gaan. De kaart kan ook wijzen op een onverwacht bericht of een verrassingsaankomst die een huidige situatie kan verstoren of een belangrijke nieuwe situatie kan brengen. De kaart wordt ook geassocieerd met nieuws dat als bedreigend kan worden gezien, of zelfs als een waarschuwing of een aansporing om actie te ondernemen. Met de Ruiterkaart bestaat er geen twijfel over dat er beweging en verandering in de lucht hangt.

Deze kaart kan ook staan voor reizen, dus het kan erop wijzen dat er binnenkort een fysieke reis zal plaatsvinden.


Uiteindelijk wordt de Ruiter  geassocieerd met vooruitgang, beweging en verandering, wat betekent dat het een optimistische kaart is.

De Ruiter in de Liefde
De Ruiter symboliseert een verandering of beweging en kan aangeven dat een situatie zich snel zal ontwikkelen of dat er snel nieuws komt in je liefdesleven.  In een liefdes- en relatie lezing kan de Ruiter wijzen op een ontwikkeling in een nieuwe of huidige relatie, of dat er een nieuwe partner onderweg is. Ook kan het erop wijzen dat iemand op reis gaat om een nieuwe partner te ontmoeten of een avontuur aangaat met zijn huidige partner.

Werk
De Ruiter Lenormand kaart op het gebied van werk kan wijzen op nieuwe kansen, nieuws of veranderingen in iemands beroep. Het kan ook duiden op snelle beweging, vooruitgang en dynamiek in iemands werk. Bovendien kan deze kaart staan voor een persoon met gezag.

Geld
De Ruiter kaart in geldzaken verwijst naar een plotselinge toevloed van geld, waarschijnlijk in de vorm van onverwachte inkomsten zoals een bonus of commissie. Je zou financiële hulp of een meevaller kunnen verwachten. In ieder geval symboliseert de Ruiter goed nieuws op financieel gebied.

Spiritueel
De kaart symboliseert het overwinnen van obstakels, spirituele groei en het bereiken van je doelen. Het suggereert actie ondernemen om veranderingen aan te brengen, moed en innerlijke kracht verzamelen, en vertrouwen hebben dat het universum het gewenste resultaat zal brengen. De Ruiter kan staan voor een individu op een reis van groei en vernieuwing, of hij kan verwijzen naar een boodschap uit de hemel - ofwel een teken van komend succes of de noodzaak om op het juiste pad te blijven.

Vergeet niet dat de omliggende Lenormand kaarten in de reading verder inzicht geven en de precieze uitkomst van de verandering die de Ruiter brengt, onthullen. 

Ben je benieuwd wat er voor jou naar voren komt in een Lenormand reading?

Ontdek de mysteries van de huidige ontwikkelen in een Lenormand Petite reading.

Twijfels, onzekerheden of lastige kwesties? De lenormand kaarten onthullen wat er in het verschiet ligt!

Ontdek wat het lot voor jou in petto heeft en verkrijg duidelijkheid. Ontwaak je innerlijke wijsheid en werp een blik op het potentieel van je toekomst. Durf te onderzoeken wat er gebeuren gaat en ontgrendel het potentieel van een betere toekomst. Open jezelf voor de kracht van goddelijke leiding en manifesteer de toekomst van je keuze! De Lenormand reading voorziet je van diepgaand advies en inzicht over je huidige situatie en de komende ontwikkelingen.  

 

Laat een reactie achter