De nieuwe maan in Vissen is het begin van een magische periode!

Met de nieuwe maan in het creatieve en gevoelige waterteken Vissen is je intuïtie en verbeelding aanboren nu gemakkelijker dan ooit!

Nu de maan in het mystieke en spirituele vissen gaat, vervagen de grenzen van dromen en werkelijkheid. De sluier tussen deze wereld en de ongeziene wereld is dun!  En dit jaar, slechts twee dagen nadat het excentrieke Waterman-seizoen eindigt, kun je profiteren van een romantische en artistieke nieuwe maan!

De maan staat vanaf morgen 20 februari in de fantasierijke Vissen. Het veranderlijke waterteken beheerst door Neptunus, die toezicht houdt op compassie en spiritualiteit, heeft de neiging om rationele gedachten te vertroebelen. Deze periode kan je inspireren te beginnen met een magische nieuwe hoofdstuk. En omdat de nieuwe maan plaatsvindt net voordat Venus, de planeet van de liefde, beweegt naar een nieuw teken, is er zeker een bijzonder scherpe focus op relatie-en geldzaken.

Nieuwe manen vinden plaats wanneer de zon samenkomt met de maan, het emotionele kompas in astrologie. Meestal gebeurt dit een keer - soms twee keer - per maand, ze zijn een kans om duidelijkheid te krijgen over het verhaal dat je wilt schrijven in de loop van de komende twee weken (tot de volgende volle maan) en de komende zes maanden (wanneer de overeenkomstige volle maan plaatsvindt).

En de nieuwe maan van deze maand zal je aanmoedigen om te mediteren over je innerlijke wereld, fantasierijke bezigheden, artistieke verlangens en diepgewortelde emoties - allemaal Vissen thema's.


Geassocieerd met het twaalfde huis van de spiritualiteit, die het onbewuste, dromen, en psychologische genezing, nieuw begin gaan hand in hand met het genezen van jezelf mentaal en emotioneel nu.

Invloeden van Saturnus

De maan komt na een ontmoeting met Saturnus, die een verantwoordelijke vibe met zich meebrengt. Saturnus de planeet van discipline en hard werken. Je  emotionele verplichtingen kunnen uitdagend zijn. Hoewel dit een beetje een zware, serieuze toon kan zetten, doe je er goed aan het te zien als een solide, vruchtbare basis van waaruit je de zaden kunt planten die je wilt zien bloeien. In principe is Saturnus de planeet van reality checks, die je goed van pas kan komen bij het dragen van een roze bril tijdens deze Vissen nieuwe maan.

Als je gedragingen, patronen en lessen uit het verleden in gedachten houdt, kun je meer succes boeken op de lange termijn. 

Om het meeste uit de nieuwe maan te halen, overweeg je wat je de afgelopen weken hebt geleerd, en denk je vervolgens na over hoe je oprechte dagdromen kunt omzetten in actie. Terwijl Venus in Ram staat, worden romantiek, creativiteit en verdienen prikkelbaarder, impulsiever en mogelijk zelfs concurrerend. Je zult er dus goed aan doen je verbeelding te koppelen aan je innerlijke passie voor het meest ontzagwekkende resultaat.

Vergeet niet dat een nieuw begin nu naar je lonkt. Sta jezelf toe je eraan over te geven en ernaar toe te bewegen. Laat het verleden los met bewustzijn en volg de natuurlijke stroom van je hart! 

Als de Zon en de Maan samenkomen wordt er een enorme golf van energie geactiveerd. Dit is de energie van een nieuw begin. Waardoor dit een krachtige tijd is om te manifesteren. Een perfecte tijd om nieuwe intenties te stellen. Dit is wat je moet weten:

  • Een nieuwe cyclus van genezing begint. Het is alsof de kosmos nieuwe mystieke portalen van verbeelding en liefde opent.

  • Zet je in voor een nieuwe start. Laat zelf saboterend gedrag dat ons opgesloten houdt in een slachtofferrol of de afleiding die grenst aan escapisme, los op onze spirituele reis.

  • De energie activeert je vermogen tot zelfgenezing, vergeving en loslaten. 


Je verbeelding en creativiteit kunnen op een hoogtepunt zijn. Maak tijd om verbinding te maken met je Hogere zelf, om je creatieve energie aan te boren door bijvoorbeeld  gedichten te schrijven, te dansen, te schilderen of muziek te maken. Je bent nu een kanaal voor de hogere Neptuniaanse sferen. Let op bijzonder levendige dromen die je nu hebt, en volg je intuïtie! 

Een gezegende nieuwe maan!

Benieuwd naar hoe de energieën van de nieuwe maan jou persoonlijk beïnvloeden? Ontdek het in de nieuwe maan reading!

Er worden 4 kaarten getrokken

- Huidige cyclus (waar je nu staat)
De eerste kaart laat zien waar je op dit moment staat, en wat de huidige energieën zijn, het geeft duidelijk inzicht in je huidige situatie/ontwikkelingen en brengt duidelijkheid.

- De nieuwe cyclus (waar je naar toe gaat)
De tweede kaart laat zien wat je kunt verwachten en wat de nieuwe cyclus voor jou in petto heeft

- Wat je moet loslaten
De derde kaart geeft inzicht in wat je blokkade, belemmeringen of onzekerheden kunnen zijn die ontstaan zijn in je huidige cyclus, en wat je moet loslaten om vooruit te kunnen. 

- Waar je je aandacht/focus op moet richten
De vierde kaart laat zien waar je je aandacht op moet richten in deze nieuwe periode.

 

Of download de nieuwe maan affirmatie kaarten om te gebruiken in je nieuwe maan ritueel

Laat een reactie achter