De spirituele betekenissen van regenbogen

 Ondanks er nog nooit iemand goud heeft gevonden aan het einde van de regenboog, blijven we ze interessant vinden! Regenbogen hebben altijd al een betekenis gehad en wordt vooral geassocieerd met een boodschap van hoop en comfort uit de hemel van een overleden dierbare bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is dat de regenboog een spirituele boodschap van bijvoorbeeld gidsen overbrengt.   

Dubbele regenbogen
Dubbele regenbogen hebben in sommige culturen een dubbele betekenis van geluk en verandering. Sommige Oosterse culturen zien de binnenste boog als een symbool van hun fysieke wereld, terwijl de buitenste (bovenste) boog de spirituele wereld is en de twee worden verbonden door het samenvoegen van de bogen. Het kan een voorteken zijn van dubbel zoveel geluk.Regenbogen en de bijbel
In de bijbel is de regenboog verbonden met het verhaal van de Ark van Noach en de grote overstroming. Na 40 dagen en nachten van onophoudelijke regen, werd de wereld overstroomd. Alleen Noach, zijn familie, en een ark gevuld met dieren in paren overleefden. Toen het land opdroogde, kwam de ark tot rust. Noach en zijn gezin kwamen uit de ark en werden geconfronteerd met een regenboog. Er staat geschreven dat God Noach beloofde dat hij de aarde nooit meer zou laten overstromen. Hij schiep de regenboog als een symbool van Zijn belofte aan de mensheid.

Laten we kijken naar de spirituele betekenissen van regenbogen

Nieuw begin
Het zien van een regenboog kan een bemoedigend teken zijn dat je een nieuwe periode betreedt. Een fijne hoopvolle periode, vol positieve ontwikkelingen na een tijd van crisis en onrust. Het is een liefdevol teken dat je je moet focussen op de toekomst en met het verleden moet breken. Het is een aanmoediging van je gidsen, engelen en andere energetische wezens om vooruit te gaan en in jezelf te vertrouwen.

Uitnodiging tot spirituele groei
Een algemene spirituele betekenis die geassocieerd wordt met regenbogen is een brug. De boog van een regenboog lijkt een hemelbrug te vormen die de hemel met de aarde verbindt. Dit kan symboliseren dat je spirituele groei nu nieuwe hoogten aanneemt en je spirituele groei doormaakt of innerlijk ontwaakt op diepgaand niveau 

De Regenboogbrug voor huisdieren
Als je een huisdier hebt gehad dat helaas is gestorven, heb je waarschijnlijk gehoord van de regenboogbrug. Volgens de legende gaan de zielen van huisdieren die gestorven zijn over de regenboogbrug naar de hemel. Wanneer de eigenaar van het huisdier sterft, wordt hij voor eeuwig herenigd met zijn huisdier bij de regenboogbrug. Als je om een huisdier rouwt, kan een regenboog een herinnering zijn dat jouw lieve huisdier nog steeds bij je is in energetische vorm, je beschermt en onvoorwaardelijke liefde voor je heeft.

Hoop en aanmoediging
Veel culturen zien regenbogen als boodschappen van hoop die vanuit het spirituele rijk worden gezonden. Het zijn engelachtige tekens dat je niet alleen bent, en geliefd wordt. Deze regenbogen verschijnen net als je een sprankje hoop en bemoediging.

Een aanmoediging om een knoop door te hakken
Wanneer je het gevoel hebt dat je veranderingen moet doorvoeren maar je je nog laat tegenhouden door angst, dan is dit een aanmoediging om het gewoon te doen. De regenboog indiceert dat het resultaat positief zal zijn en geeft je hoop en vertrouwen.


Regenbogen en culturen

Regenbogen zijn in veel wereldculturen symbolen van geluk en hoop. 

Ierse pot met goud aan het eind van de regenboog
Misschien wel het bekendste culturele regenboogverhaal is hoe de regenboog leidt naar de pot met goud van een trol, die veilig is opgeborgen aan het andere eind van de regenboog. Eén versie vertelt hoe feeën een pot met goud aan het eind van elke regenboog plaatsten en de kabouters opdroegen deze te beschermen.Bifröst, Regenboogbrug
In de Noorse mythologie is Bifröst een regenboogbrug. Deze gekleurde boog verbindt de aarde met Asgard (het rijk van de Noordse goden). De goden reizen via de brug naar de Aarde en aardse krijgers zullen zich uiteindelijk bij de goden voegen tijdens Ragnarök (apocalyps) in de eindstrijd.

Aziatische culturen en Feng Shui Regenbogen
In Aziatische culturen worden regenbogen over het algemeen gezien als een voorteken van geluk, maar niet altijd. Een dubbele regenboog betekent dat er betekenisvolle en grootse dingen op je pad komen en dat er nog meer zullen volgen.

Er zijn vele interpretaties en spirituele betekenissen van de regenboog. Verrassend genoeg hebben verschillende culturen vergelijkbare interpretaties, terwijl individuen vaak hun eigen overtuigingen hebben over wat een regenboog betekent als ze er een zien, omdat het ook een persoonlijke boodschap overbrengt.

Meer lezen

 

2 reacties

  • Bedankt voor dit mooie stuk
    Doet me goed

    X

    Jos
  • Wat een leuke en duidelijke betekenissen over de regenboog

    Chantal

Laat een reactie achter