Derde oog klachten & oplossingen, heb jij een geblokkeerd derde oog?

Het derde oog chakra, of ajna chakra in het Sanskriet, staat bekend als "de zetel van intuïtie". Andere vertalingen van de originele naam zijn onder andere: "waarnemen" en "voorbij wijsheid".

Het derde oog chakra, gelegen in het midden van het voorhoofd, fungeert het als het energetische centrum van spiritualiteit, wijsheid, geweten, en hoger bewustzijn.

Het derde oog maakt heldere gedachten, spirituele contemplatie en zelfreflectie mogelijk. Het is het hoogste chakra in het fysieke lichaam, waardoor het een visionair perspectief kan bieden. Het derde oog helpt ook bij het bepalen van iemands realiteit en overtuigingen, gebaseerd op wat men verkiest te zien in de wereld.

Helderziendheid
Het derde oog chakra heeft voornamelijk te maken met helderziendheid; als gevolg hiervan is het concept van het "zesde zintuig," of sterke intuïtie, afkomstig van dit zesde chakra. Als het meest waarnemende deel van het menselijk lichaam en de menselijke geest, regelt het zelfbewustzijn, hogere wijsheid, visualisatie, helderheid, onderscheidingsvermogen, verbeelding en creatief dromen. Wanneer het in balans en op één lijn is, verruilt het derde oog chakra het typische zwart-wit of "ik versus zij" denken voor bredere perspectieven en onderlinge verbondenheid.

Energie
Het derde oog chakra heeft een vrouwelijke energie. Het wordt gesymboliseerd door de kleur indigo en een omgekeerde driehoek en lotusbloem. Elementair gezien wordt het geassocieerd met licht, hoewel sommigen beweren dat het derde oog niet geassocieerd wordt met een specifiek element, maar met alles. 

Haar mantra is: "Ik zie."

Wanneer geblokkeerd of uit balans? 
Wanneer de energie van het derde oog chakra niet in balans is of niet vrij stroomt, kunnen er allerlei fysieke, mentale, emotionele en spirituele kwalen opduiken.

kenmerken

Fysiek
Om te beginnen kan men fysieke tekenen opmerken zoals spanning in het gebied van het voorhoofd, hoofdpijn, vermoeide ogen, wazig zicht, sinusproblemen, gehoorproblemen of duizeligheid.

Geestelijk
Cognitieve indicatoren van een onevenwichtige derde oog chakra kunnen zijn: dissociatie, concentratieproblemen, nachtmerries, slaapstoornissen, mentale mist en verwarring (dit is niet bedoeld om het advies en de evaluatie van een gekwalificeerde arts te vervangen!)

Emotioneel
Ondertussen zijn veel voorkomende emotionele signalen: zelftwijfel, zorgen, overdenken, geslotenheid, zich verloren voelen, of vertrouwen op anderen voor bevestiging en toestemming.

Spiritueel
Tenslotte zijn enkele spirituele kwalen die terugverwijzen naar het derde oog een gebrek aan vertrouwen in iemands pad of doel, een "afwezigheid" voelen van intuïtie, te veel geworteld in de fysieke wereld.

Hoe breng je het in balans?
Eén manier om het derde oog chakra weer in balans te brengen is door het lichaam fysiek te bewegen op manieren die gericht zijn op het derde oog gebied. Yoga asana's zoals vishouding, schouderstand en kinderhouding kunnen bijdragen aan het verplaatsen van energie door dit gebied.

Affirmeren
Of ga affirmeren om je derde oog aan te wakkeren, te prikkelen en je intuïtie en inzicht te versterken en stimuleren. Download deze 48 derde oog affirmatie kaarten en start met affirmeren. Dit zal je derde oog chakra openen, balanceren en voeden.Verder kan het helpen om consequent te focussen op het loslaten van spanning in het hoofd, gezicht en nek, die de stroom van energie van en naar het derde oog kunnen blokkeren.

Het gebruik van een verscheidenheid aan cognitieve en emotionele hulpmiddelen kan ook helpen om het derde oog chakra in balans te brengen. Visualisatie, bijvoorbeeld, is één manier om de geest en de focus te gebruiken ten voordele van het derde oog.

Meditatie
Meditatie in het algemeen is misschien wel het krachtigste middel om het derde oog chakra op één lijn te brengen. Dit kan zo eenvoudig zijn als ervoor kiezen om in stilte en stilte te zitten om zo in contact te komen met jezelf en je gevoelens. (Dit kan leiden tot bewustwording en helderheid, en ons leren te luisteren naar innerlijke leiding en intuïtie). 

Of kies voor een derde oog activatie en genezing sessie.

Deze krachtige derde oog activatie + healing zal je natuurlijke vermogen om te ''zien'' voelen en waarnemen met je derde oog activeren, en het zal je verbinding met de spirituele wereld versterken. Ook zal het alle blokkaden oplossen en verwijderen.

Het zal een krachtige en positieve invloed hebben op je spirituele ontwikkeling, spirituele en paranormale vaardigheden, meditatie, droomleven, maar ook contact en verbinding met het Universum, je gidsen, en andere dimensies versterken.

Lees meer door op de afbeelding te klikken:Andere tips om het derde oog te verlichten
Andere verlichtende middelen voor een verstoord derde oog chakra zijn aromatherapie, edelstenen, en gezondere voedingsaanpassingen.

Het gebruik van essentiële oliën zoals wierook, rozemarijn, sandelhout, patchoeli en mirre kan helpen om het derde oog weer uit te lijnen. Hetzelfde kan gedaan worden door diepblauwe en paarse voeding in het dieet te introduceren, zoals bosbessen en aubergine. Tenslotte kan schrijven helderheid bieden, vooral door middel van een droomdagboek, behulpzaam zijn bij het verkrijgen van wijsheid en het openen van het derde oog chakra!


Laat een reactie achter