Wat zijn spirituele gidsen/spirit guides?

Spirituele gidsen, ze zijn er in verschillende energetische vormen. Aartsengelen, engelen, opgestegen meesters.. hoofdgidsen. Je hoort er waarschijnlijk veel over. Hoe dan ook, je spirituele gids is er om je te leiden, beschermen en lief te hebben. Maar wat voor soort gidsen zijn er eigenlijk?

Dit zijn de meest voorkomende gidsen

1. opgestegen Meesters
Dit zijn gidsen die graag samenwerken met mensen die energiewerk doen, zoals reiki. Een opgestegen meester is iemand die een fysiek leven heeft geleid hier op aarde, en is overgegaan naar een hoger spiritueel niveau, hij is ‘’opgestegen’’ naar een hogere bewustzijn en energie. Denk bijv. aan Quan Yin, de oosterse moeder van barmhartigheid en vergeving.

Opgestegen meesters werken meestal met collectieve groepen zielen. Met andere woorden, als je een Opgestegen Meester om je heen hebt hangen, ben je niet de enige die hij of zij helpt. Hun primaire focus is die van het helpen van de hele mensheid. Het is niet ongewoon voor een Opgevaren meester om toegang te geven tot informatie over vorige levens bijvoorbeeld. Dit zijn hele krachtige gidsen, maar minder persoonlijk omdat ze zich focussen op collectieve genezing en steun.

2. Voorouderlijke Gidsen
Een voorouderlijke gids is iemand uit je familie die je hebt gekend, maar het kan ook verschijnen in de vorm van een lang overleden voorouder, die je niet hebt gekend. In sommige stromingen worden deze entiteiten gezien als gereïncarneerde gidsen, omdat zij de geesten zijn van iemand die tijdens zijn fysieke leven van ons hield, of die een bloedverwantschap met onze familie had. Sommige mensen, afhankelijk van hun religieuze opvoeding, kunnen dit soort gidsen zien als beschermengelen.


3. Hoofdgidsen
Je hoofdgids is vanaf je geboorte bij je, het is iemand waar je een zielenverbinding mee hebt en kent uit een vorig leven. Wie je gids precies is, is afhankelijk van het vorige leven. Je hoofdgids is bij je om je te begeleiden in dit leven, en te beschermen. Zij kunnen je ook laten kennismaken met andere gidsen die bij je zijn, en je helpen bij het oplossen van problemen, afhankelijk van je behoeften. Ze staan erom bekend inzicht te verschaffen door middel van dromen of meditatie.

4. Dierlijke gidsen/krachtdieren/totemdieren
Een dierlijke gids zien we vooral op indiaanse en sjamanistische paden. Maar je kunt ook een overleden huisdier als gids hebben, of een krachtdier/totemdier die je bescherming biedt.

Het kan tijd kosten om een relatie op te bouwen met je gids(en). Net zoals het ontwikkelen van elke relatie, kost het werken met spirituele gidsen tijd, toewijding en inspanning. Werken met spirituele gidsen zal je wilskracht versterken, je geest en stemming verlichten, je helpen met je spirituele werk of op je spirituele pad, en je helpen meer compassie te krijgen met de mensen om je heen."

Nu weet je wat een spirituele gids is, maar hoe vind je de jouwe? Er zijn een paar verschillende methoden die je kunt gebruiken om je spirituele gids te vinden, zoals meditatie. Daarbij is contact met gidsen niet alleen leuk maar het geeft je ook veel inzicht en richting in je leven. Je leert je eigen gids kennen en je ontdekt alles over de gidsen-wereld in mijn E-cursus > ''Ontmoet je gids''  Je vind in het e-book alle informatie die je nodig hebt, maar ook gemakkelijke technieken, adviezen en effectieve oefeningen om je gids te ontmoeten. Download het e-book nu en begin direct met jouw reis!

 

Of ontvang een bijzondere boodschap van je spirit guides. In deze unieke reading waarin de tarot kaarten samen met channeling/automatisch schrift gecombineerd wordt.

De tarot brengt een uitgebreide en diepgaande boodschap naar voren van jouw gids, vertelt waar de gids je bij kan ondersteunen of momenteel bij helpt, en geeft je een belangrijk advies mee. Je ontvangt de informatie die voor jou van belang is en kunt weer vooruit met nieuwe perspectieven, waardevolle inzichten en accurate informatie! 5+ pagina's!

Laat een reactie achter