Hoe voelt een geblokkeerd hartchakra? Lees alles over het centrum van liefde.

Het vierde chakra, het hartchakra bevindt zich achter borstkas, net boven het hart. Het is het centrum van liefde, mededogen en spiritualiteit. Het wordt geassocieerd met het element lucht en de hoofdkleur is groen. 

De zeven chakra's zijn de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Het vierde chakra, Anahata of het hartchakra, vertegenwoordigt ons vermogen om lief te hebben en geliefd te worden. Met een open hartchakra kun je echte compassie en empathie bereiken - voor anderen en voor jezelf. 

Hoe voelt het als het hartchakra in balans is?
Wanneer het hartchakra in balans is, voelen we ons in vrede met de wereld. Er is een evenwicht tussen onze oerenergie en onze spirituele energie. Wanneer we beide energieën volledig toelaten, staan we in contact met ons lichaam, onze emoties en ambities. Tegelijkertijd verbinden we ons met de wereld om ons heen op een zinvolle en spirituele manier.

Wanneer we het hele spectrum van ons wezen accepteren, zijn we in staat mededogen met anderen te ervaren. We merken dat het accepteren van ons eigen wezen Zelf-liefde bevordert. Hierdoor erkennen we dat anderen om ons heen niet zoveel van ons verschillen, omdat ze worstelen met dezelfde uitdagingen, gedachten en emoties. We beginnen medelevend te zijn met anderen en voelen hun emoties. Van hieruit beseffen we ons vermogen om lief te hebben en tegelijkertijd liefde te aanvaarden.

Hoe voelt het als het hartchakra geblokkeerd is?
Het leven is soms hard voor ons. Lijden is een onvermijdelijk onderdeel. Mensen kunnen ons verlaten, ons lichaam kan ziek worden, dierbaren kunnen sterven en de lijst gaat maar door. Vroeg of laat ervaren we pijn. Het is niet meer dan normaal dat wanneer we gekwetst zijn, we ons proberen te verdedigen door ons minder te voelen. Omdat we de wereld niet kunnen beïnvloeden, sluiten we ons hart soms af. We bouwen er een hek omheen zodat het versterkt is.

Het probleem daarmee is dat wanneer we ons hart afsluiten, we het leven niet ten volle leven. Het leven is een constant repertoire van verandering en we moeten dat accepteren om met verandering mee te kunnen gaan. Als we niet toestaan dat het leven ons diep raakt, worden we broos en stijf. Net als een oude boom die niet met de wind mee beweegt, zullen we vroeg of laat breken. De energie van ons hart stagneert en de chakra is uit balans.

In zo'n toestand voelen onze oer- en spirituele kanten als gescheiden wezens. We kunnen een gevoel van conflict voelen tussen onze gedachten en emoties. We beginnen uitsluitend in ons 'hoofd' te leven en hebben de neiging emoties 'op te kroppen'. In plaats van ons in vrede te voelen met alle delen van ons wezen, voelen we ons gefragmenteerd en losgekoppeld van onze kern. We kunnen medelijden met onszelf hebben, paranoïde zijn, besluiteloos, bang om los te laten, bang om gekwetst te worden, of liefde onwaardig. Lichamelijke ziekten die verband houden met het Vierde Chakra zijn hartaanvallen, hoge bloeddruk, slapeloosheid en ademhalingsmoeilijkheden.

Hoe weet je dat je hartchakra geblokkeerd is?
De blokkade in het hart kan van verschillende intensiteit zijn. Lichte blokkades zijn heel gewoon en in de normale loop van het leven wordt dit gecorrigeerd en kom je weer in balans. Bij sommige mensen kan dit probleem echter langere tijd aanhouden als gevolg van andere externe factoren. Een blokkade van het hartchakra kan negatieve gevolgen hebben als het genegeerd wordt of als er niet snel iets aan gedaan wordt.

Meestal is een blokkade in het hartchakra innerlijk voelbaar en blijft het binnen de persoon. Enkele van de meest voorkomende tekenen hiervan zijn:

  • Eenzaamheid en isolement
  • Onverwerkte emoties
  • Angst en stress
  • Verdriet en depressie
  • Gebrek aan vergevingsgezindheid
  • Afwezigheid van medeleven en empathie

Acceptatie van jezelf
Ware acceptatie van anderen (of onszelf) maakt echte empathie mogelijk. Het hart leidt ons instinctief bij het vinden van een gezond evenwicht tussen geven en ontvangen. Er is minder conflict tussen de zorg voor anderen en de zorg voor onszelf. We voelen dat in werkelijkheid alles één is zonder ons persoonlijk gevoel van eigenwaarde te verliezen. We verlangen anderen te koesteren en zien het goede in iedereen. De allesomvattende kracht van het hart stelt ons in staat om een volledige ervaring van het leven te hebbenHoe het hartchakra in balans brengen?
Er is een reden waarom gelukkige mensen vaak een lichte aura over zich heen hebben. Ze lijken het leven niet al te serieus te nemen en wentelen zich niet al te veel in hun persoonlijke problemen. Het heeft te maken met het toelaten van het element LUCHT van het hart om hun leven te raken. Het hartchakra is open, en alles stroomt vrij.

Maar als het hartchakra afgesloten is, voelt het alsof er een gebrek aan frisse lucht is. Om een genezingsproces op gang te brengen moeten we ons hart toestaan om te voelen, om aangeraakt te worden, om weer kwetsbaar te zijn. Dit vergt moed, maar tegelijkertijd is het proces van kwetsbaarheid de enige echte bron van moed.

We leren accepteren dat pijn een natuurlijk deel van het leven is. Het is een prijs waar we ons comfortabel bij beginnen te voelen als het gaat om een volwaardig leven te leiden. We staan toe dat ons hart af en toe wordt geraakt en gebroken. Terwijl het sluiten van ons hart angst kweekt, kweekt kwetsbaarheid moed en liefde.

Er zijn verschillende manieren om het hartchakra weer in balans te brengen

Edelstenen
Een makkelijke manier om je hartchakra wat verlichting te bieden is het werken met edelstenen. Denk aan groene edelstenen zoals Jade, maar ook rozenkwarts heeft een fijne werking op het hartchakra

Aromatherapie
Het regelmatig gebruik van essentiële oliën kan helpen om het hartchakra gedeblokkeerd te houden.

Kom dicht bij de natuur
Omdat groen de kleur van het hartchakra is, is er geen betere manier om de kleur in je leven toe te voegen dan meer tijd door te brengen met planten of in de buitenlucht, het verbindt je ook met het element lucht van het hartchakra.

Affirmaties
Balanceer en zuiver je hartchakra en blijf je hartchakra voeden met hoge energiefrequenties door dagelijks te affirmeren. Deze 48 hartchakra affirmatie kaarten hebben de hoogte vibrerende affirmaties voor dagelijks gebruik. Lees er meer over

Affirmaties voor het openen van het hartchakra
Affirmaties zijn positieve uitspraken die je herhaalt om je hartchakra te zuiveren, uit te lijnen en te ''voeden'' met positieve energie. Tegelijkertijd krik je je zelfvertrouwen en zelfliefde op. Omdat het hartchakra verbonden is met emoties en gevoelens, kunnen affirmaties die te maken hebben met liefde, compassie en genezing helpen. 

 Als er meer positiviteit in het hartchakra stroomt, wordt de negatieve energie die het hartchakra blokkeert losgelaten. Uiteindelijk zal dit helpen om de chakra te openen en weer in balans te brengen.

Download de 48 hartchakra affirmatie kaarten of lees er meer over

Of kies voor een krachtige liefdevolle hartchakra genezing en activatie!

Wanneer je hartchakra geblokkeerd is, sta je onbewust niet open voor zelfliefde & de liefde

Met een geblokkeerd hartchakra stroomt de energie van liefde in je leven maar ook in jezelf, niet harmonieus of helemaal niet. Het resultaat is onstabiele relaties, ook die met jezelf, weinig tot geen zelfliefde, onzekerheden, angsten, verdriet, moeite met kwetsbaarheid en intimiteit, afhankelijkheid etc.

Deze pure en zuivere hartchakra healing + activatie zal je hartchakra genezen en herstellen, en dan activeren met de hoogste energie frequentie waardoor liefdevolle en positieve energie weer vrijuit kan stromen.

Oude energie & emoties zijn genezen. Je zult jezelf makkelijker kunnen accepteren, en je vrouwelijke/mannelijke energie zal weer in balas zijn, en vanuit daar zal meer evenwicht zijn in je relaties, vriendschappen en je verbinding met jezelf maar ook je verbinding met andere zal in balans zijn. 

Je zult meer vertrouwen ervaren ,maar ook meer liefde ervaren in jezelf en een grotere bewustzijn krijgen. Je hartchakra is energiecentrum, en zodra deze is genezen en geactiveerd zal er weer energie door heen stromen. En waar energie stroomt, zit leven. Stel je open voor de  liefdevolle stroom van zuivere energie van het Universum en open je hartchakra.

Lees meer:

Laat een reactie achter