Het is nieuwe maan! Ontdek wat je NIET moet doen tijdens deze fase om deze cyclus in zijn volle potentieel te benutten

Vandaag is het nieuwe maan in Stier, die geregeerd wordt door de planeet van liefde, schoonheid en geld, planeet Venus. Dit markeert een nieuwe fase, en belooft nieuwe zegeningen. Dit is het moment om ons te richten op onze intenties, verlangen en manifestaties, want de nieuwe maan energie ondersteunt het proces van groei en vernieuwing.

De fases van de maan fascineert ons al lang en beïnvloedt getijden, oogsten en zelfs onze emoties. Onder de maanfasen neemt de nieuwe maan een speciale plaats in, als het begin van een nieuwe maancyclus. Deze bijzondere periode biedt een unieke gelegenheid voor zelfreflectie, het bijstellen van intenties en het omarmen van een nieuw begin.

Maar wat moet je niet doen tijdens nieuwe maan? Er zijn een aantal dingen die je tijdens nieuwe maan liever kunt vermijden.

In deze blogpost onderzoeken we wat we niet moeten doen tijdens deze fase, zodat we het beste uit deze kosmische energie halen.

Nieuwe projecten overhaasten:
De Nieuwe Maan symboliseert een frisse start en een tijd om de zaden van intentie te planten. Het is echter cruciaal om tijdens deze fase niet overhaast in nieuwe projecten of ondernemingen te duiken. Neem in plaats daarvan de tijd om zorgvuldig te plannen en te strategiseren, zodat je ideeën kunnen rijpen voordat je tot actie overgaat. Gebruik de energie van de nieuwe maan om duidelijke intenties te formuleren en een solide basis te leggen, zodat je inspanningen in de komende weken tot bloei kunnen komen.

 • Impulsief gedrag:
  Net zoals de maan zich terugtrekt in de duisternis tijdens de nieuwe maan, is het essentieel voor ons om een gevoel van innerlijke stilte en reflectie te omarmen. Vermijd impulsieve beslissingen of acties die deze vredige staat kunnen verstoren. Beoefen in plaats daarvan mindfulness, meditatie of andere rustgevende activiteiten om de introspectieve energie van de nieuwe maan te benutten. Gebruik deze tijd om contact te maken met je innerlijke zelf en helderheid te krijgen, waardoor meer doordachte besluitvorming als de maan was en nieuwe kansen ontstaan.

  Conflicten of moeilijke gesprekken aangaan:
  De nieuwe maan is een periode van verhoogde gevoeligheid en emotionele kwetsbaarheid. Het aangaan van confrontaties of moeilijke gesprekken tijdens deze fase kan spanningen en misverstanden vergroten. Het is raadzaam om discussies of conflicten uit te stellen tot na de Nieuwe Maan, wanneer de emoties waarschijnlijk meer in evenwicht zijn. Deze aanpak zorgt voor meer constructieve en harmonieuze oplossingen en bevordert gezondere relaties en dieper begrip.

 • Verwaarlozing van zelfzorg:
  Tijdens de Nieuwe Maan is het cruciaal om prioriteit te geven aan zelfzorg en welzijn. Vermijd verwaarlozing van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid tijdens deze fase. Doe activiteiten die je energie opladen, zoals een rustgevend bad nemen, yoga of meditatie beoefenen, dagboeken bijhouden, of gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Het verzorgen van jezelf tijdens de Nieuwe Maan zorgt voor een sterkere verbinding met je innerlijke zelf, waardoor persoonlijke groei en veerkracht in de komende maancyclus.

 • Jezelf overschrijden:
  De energie van de nieuwe maan nodigt ons uit om naar binnen te keren en onze batterijen op te laden. Het is belangrijk om jezelf in deze periode niet te veel uit te breiden, zowel fysiek als emotioneel. Vermijd extra verantwoordelijkheden of buitensporige verplichtingen. Richt je in plaats daarvan op genezing, rust en zelfreflectie. Omarm de kracht van nee zeggen en het stellen van gezonde grenzen, zodat je de ruimte en vrijheid hebt om de energie van de nieuwe maan volledig te omarmen.

De nieuwe maan is een krachtige tijd voor het stellen van intenties die in overeenstemming zijn met je ware verlangens en ambities. Denk na over wat je wilt manifesteren of veranderen in je leven. Schrijf je intenties op, gericht op specifieke en haalbare doelen. Gebruik bevestigende taal en visualiseer dat je deze voornemens al belichaamt. Door je intenties duidelijk te formuleren, maak je de weg vrij voor de verwezenlijking ervan in de komende maancyclus.

Je gewenste resultaten visualiseren tijdens de nieuwe maan kan een krachtig instrument zijn voor manifestatie. Sluit je ogen en stel je voor dat je je intenties leeft. Gebruik al je zintuigen om de visualisatie levendig en echt te maken. Door de creatieve kracht van je geest in te zetten, programmeer je je onderbewustzijn om de manifestatie van je doelen te ondersteunen. Herhaal en versterk deze visualisaties regelmatig gedurende de hele maancyclus.

De nieuwe maan is slechts het begin van een complete maancyclus. Als de maan van duisternis naar helderheid gaat, vertrouw dan op het ontvouwingsproces en heb geduld. Laat de intenties die je tijdens de Nieuwe Maan hebt uitgesproken een impuls krijgen en zich op natuurlijke wijze manifesteren. Omarm de lessen, groei en kansen die op je pad komen. Onthoud dat elke maanfase unieke energie en doelen biedt, en vertrouw erop dat het universum je op je reis begeleidt.

Navigeren door de nieuwe maan vereist een bewuste en mindful aanpak, waardoor voor introspectie, intentiestelling, en de omarming van een nieuw begin. Door stilte te omarmen, duidelijke intenties te stellen, creatief te visualiseren, rituelen te beoefenen, dankbaarheid te cultiveren en te vertrouwen op de maancyclus, kun je de transformerende kracht van deze maanfase benutten. Omarm de nieuwe maan als een tijd van persoonlijke groei, zelfontdekking en manifestatie, en laat de energie ervan je leiden op een pad van positieve verandering.

Een gezegende nieuwe maan!

Ontdek welke energie naar jou onderweg is en welke kansen op je af komen + waar het universum je bij begeleiding in deze nieuwe maanfase in de nieuwe tarot reading ''Maan cyclus reading'', een bijzondere 3 kaarten reading vol inzicht en advies. Bestel vandaag en ontvang mijn e-Book Maan & Magie'' erbij, PLUS 1 kaart tarot reading!

Klik op de afbeelding om meer te lezen, onderaan de pagina van de Maan Cyclus reading zie je de bundel aanbieding staan met e-book en 1 kaart reading.

Meer lezen

Laat een reactie achter