Het steenbok seizoen vraagt je om jezelf te her-ontdekken en je doelen uit te lijnen


Het Steenbok seizoen is nog in volle gang, en is voor vele een periode van warmte, gezelligheid, familie en vrienden. Maar het is ook een tijd van reflectie en bezinning om de balans op te maken van alles wat je het afgelopen jaar hebt gedaan, de mijlpalen die je hebt bereikt, en die je niet hebt gehaald, en om doelen te stellen en plannen te maken voor 2023!

Steenbok vraagt dat we onze voeten stevig op de grond zetten (het is tenslotte een aarde teken) en gedisciplineerd worden als het gaat om onze doelen, plannen en taken.

Steenbok
De zon staat in steenbok van ongeveer  22 december tot 20 Januari, en gedurende deze periode lijkt de algemene sfeer doordrenkt met verantwoordelijkheden, discipline, vindingrijkheid en praktische ambitie van het teken. Omdat het een aardeteken is, is Steenbok praktisch, betrouwbaar en afgestemd op de fysieke wereld. Het wordt geregeerd door Saturnus, de planeet van structuur, grenzen en gezag. Dit maakt het dierenriemseizoen ideaal om je te concentreren op concrete, haalbare doelen, geen abstracte dromen. Het is tijd om reëel te worden en plannen te maken.

De ambitie van de Steenbok is ongeëvenaard, en ongeacht je eigen sterrenbeeld voel je je in deze tijd van het jaar bijzonder gemotiveerd. Je beweegt met intentie, je stelt grote doelen en je begint grote stappen te zetten - vooral wat je carrière betreft. De intellectuele kant van de Steenbok helpt je het hoofd koel te houden terwijl je hard werkt, en dat maakt het makkelijker voor je om te plannen voor succes en je doelen te bereiken.

Mercurius retrograde
Er is echter iets om rekening mee te houden; Mercurius Retrograde begon op 29 december 2022 en eindigt deze maand op 18 januari. En Mars Retrograde (die begon in oktober vorig jaar) is niet voorbij tot 12 januari. Dit kan voor tijdelijke vertraging of frustratie zorgen. Laat het je niet beheersen of ontmoedigen, want zodra alle retrograde-drama voorbij is aan het einde van deze maand, weet je precies wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken

Ideeën de wereld in manifesteren
Steenbok energie gaat over toewijding, prestatie en meesterschap. Maar er is ook ruimte voor plezier; de Steenbok heeft een sensuele kant, wellustig en is hongerig naar plezier. Cruciaal is dat de discipline en vasthoudendheid van de Steenbok de wildste, mooiste ideeën kan helpen vorm te krijgen en werkelijkheid te worden. Dit is een niet te onderschatten geschenk. 

De beste manier om de laatste weken van het Steenbokseizoen te vieren is om aan de slag te gaan, zolang je maar onthoudt dat nuttig zijn niet gebonden hoeft te zijn aan enkel ideeën over drukte, productiviteit en geld verdienen. Stop niet met fantasierijk en jezelf zijn; dit is een kans om het werk te doen om je wilde dromen waar te maken!

Verwacht dat je dromen nog kleurrijker en inzichtelijker worden.

Veel succes!

Abonneer je op de nieuwsbrief voor meer astrologische updates!

2 reacties

 • Hallo, Ik ben geboren op 21 december 1952. Ik weet nooit of ik nou onder het sterrebeeld Boogschutter of Steenbok val. Welk sterrebeeld is het volgens U?
  Als het Boogschutter is, zou ik dan de beschrijving voor de Boogschutter mogen ontvangen?
  Ik hoor het graag,
  Dank U
  Sonja

  Sonja Kleijburg-Coenen
 • Ben zelf een steenbok, mooi te lezen. Benieuwd naar wat komen gaat

  Lisette

Laat een reactie achter