Je hogere zelf, wat is dat eigenlijk?

Je hogere zelf, wat is dat eigenlijk?

Je hebt er vast vaker over gehoord, het hogere zelf. Maar wat is je hogere zelf precies?

Je hogere zelf is niet iets wat los van jou staat, het is juist een essentieel onderdeel van je ware zijn. Vaak wanneer mensen over hun hogere zelf spreken, verwijzen ze naar hun intuïtie, de ziel, of de wetende of ontwaakte aspecten van zichzelf. Het is via je hogere zelf dat je toegang krijgt tot de diepste waarheden en verborgen kennis.

Wanneer je om hulp of begeleiding vraagt van je Hoger Zelf, neem je echt een grote zelf-hulp stap. Je hogere zelf is je verbinding met je onbewuste. Je hogere zelf is het deel van  jou, dat niet gewond is geraakt door ervaringen in het leven, trauma, oordelen of vooroordelen. Je hogere zelf bekijkt het leven niet door troebele filters ‘’besmet’’ door ervaringen uit het verleden (pijn, afwijzing, verlating, enz.). Het is ook geen weerspiegeling van je wensen of verwachtingen, hoewel je hogere zelf je kan helpen door een pad vrij te maken zodat je je dromen sneller of gemakkelijker kunt bereiken. 

Het hogere zelf is JOU, het beste deel van jou, het is jezelf op het zuiverste niveau.

Je hogere zelf is het waard om te leren kennen. Wat geweldig is aan je hogere zelf is dat het echt je beste vriend is.. Zij (of hij) zal je nooit in de steek laten. Noch zal je hogere zelf zich autoritair open stellen, hoewel het onvoorstelbare wijsheid bezit. Het Hogere zelf heeft geen ego. Het is een liefhebbend en wetend aspect van je spirituele wezen. Het is een innerlijke bron waartoe je je kunt wenden wanneer je informatie nodig hebt, wanneer je troost nodig hebt, en wanneer je liefde nodig hebt.

Het vinden van je persoonlijke waarheid

Zoekers beginnen hun spirituele tocht bijna altijd buiten zichzelf door boeken te lezen, op internet te zoeken, lessen te volgen, goeroes op te zoeken, enz. Het is prachtig dat we zoveel bronnen hebben om ons toe te wenden. Maar, wanneer we ons tot externe bronnen wenden, weet dan dat je een invloed krijgt van de waarheden van anderen. Ik heb begrepen dat iedereen een stukje waarheid heeft om te delen, maar past de waarheid van iemand anders bij jou? Misschien een beetje, een groot stuk, en soms helemaal niet. De waarheden van sommige mensen staan soms bijvoorbeeld lijnrecht tegenover mijn waarheid. Dit maakt het dan niet de waarheid - het is waar voor hen. Ik zal van nature een waarheid herkennen die voor mij een leugen is.

Spirituele groei gaat vaak over het afwerpen van oude overtuigingen die niet meer kloppen.

Je vraagt je misschien af waarom je hogere zelf je op een moeilijk pad van obstakels, hindernissen of onwaarheden heeft laten leiden. Het zit zo... iets weten, echt iets weten, leer je vaak door ongelukkige pijnlijke en soms traumatische ervaringen. Een verkeerde afslag nemen en een tijdje een ander pad bewandelen kan een eye-opening zijn. Het kan je ontwaken triggeren. Soms komen we er alleen achter wat we echt willen door dingen te hebben die uiteindelijk geen waarde voor ons hebben... Het hogere zelf begrijpt dit en zal je ruimte geven terwijl je dingen op je eigen manier uitzoek.

Na een paar ervaringen en ups en downs, kun je uitgeput raken van het proberen van nieuwe dingen. Begrijpelijk. Een pauze nemen kan helend zijn, maar wees gewaarschuwd dat als je te lang op één plek blijft hangen op je spirituele reis, je je "vast" gaat voelen --- aha. We kennen allemaal dit gevoel van op een kruispunt te staan of vast te zitten in een sleur, toch? Onze angsten houden ons tegen, of het onwetende blokkeert ons. Dit is het moment waarop we echt een sterkere relatie met ons hogere zelf willen ontwikkelen om ons te helpen in de juiste richting vooruit te gaan. Welke richting? Je hogere zelf weet het, vraag het gewoon! Je zult antwoord krijgen door tekens om je heen, signalen in je dromen, toevallige gebeurtenissen, tekens, plotse intuïtieve flitsen van inzicht etc.

Lijkt het je interessant om een boodschap van je hogere zelf te ontvangen? In deze channeling reading ''Soulmessage'' komen er waardevolle inzichten, adviezen van je hogere zelf naar voren, vertaald in een mooie boodschap.

Lees meer

 

Laat een reactie achter