Mercurius is Direct: Astrologische Gids voor September 2023

Op vrijdag 15 september is Mercurius eindelijk weer direct gegaan, waarmee de retrograde fase tot een einde is gekomen. Dit markeert een terugkeer naar wat we als normaal beschouwen. Dit is ook het moment waarop de zaden die tijdens de conjunctie op 6 september zijn geplant, de kans krijgen om te groeien. Tijdens de directe fase komt de benodigde informatie samen, zodat we beter in staat zijn om betekenis te geven aan wat aanvankelijk verwarrend leek.

Nieuwe Begin en Orde Scheppen
Voorafgaand aan Mercurius' directe beweging was er een Nieuwe Maan in Maagd, wat deze week doordrenkt met een gevoel van nieuwe beginnen en eindelijk zaken op orde stellen, waardoor ons leven in balans komt.

Stapsgewijze Aanpak
Hoewel de directe beweging van Mercurius enige energie en commotie met zich kan meebrengen, vergelijkbaar met de retrograde beweging, is het nuttig om ons te herinneren aan het advies dat aan het begin van de retrograde fase op 23 augustus werd gegeven. Dat advies was om niet overweldigd te raken door tal van verantwoordelijkheden, overvloedige informatie en allerlei verwachtingen die op ons werden gestapeld. Als we echter een stap terug doen en ons richten op één taak tegelijk, kunnen we de berg van taken succesvol aanpakken.

De Nieuwe Maan en Mercurius in Maagd
De Nieuwe Maan in Maagd bevond zich op dezelfde graad als Mercurius toen het op 23 augustus retrograde ging. Op dat moment stond Mercurius in driehoek met Uranus, net als de Nieuwe Maan nu. Dit nodigt ons uit tot vernieuwing en daagt ons uit om buiten onze gebruikelijke reacties te treden. We worden aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te overwegen, nieuwe manieren van handelen, en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. We worden ook uitgedaagd om oplossingen te zien waar we voorheen alleen maar problemen en obstakels zagen.

Volledig Benutten van Mercurius Direct
Tegen het einde van september, wanneer Mercurius snelheid wint en nadert tot een driehoek met Jupiter, hebben we het grootste potentieel om de ideeën die tijdens de retrograde fase zijn geplant, te realiseren. Dit is wellicht het beste moment om overeenkomsten te sluiten of belangrijke beslissingen te nemen.

Astrologische Perspectieven
Met zowel Mercurius als Venus in hun retrograde fasen op hetzelfde moment, kan het voelen alsof we sommige aspecten van ons leven moeten heroverwegen of herstellen. Nu Mercurius echter weer direct staat, brengt dit meer helderheid en richting. Desalniettemin bevinden alle buitenplaneten zich nog steeds in hun retrograde fasen. Dit kan het nog steeds uitdagend maken om onze doelen in de buitenwereld te bereiken, maar het biedt talloze kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Reflectie en Voorzichtigheid met Neptunus

Vandaag, 19 september zal de Zon schijnen op Neptunus, die zich momenteel in het midden van haar retrograde fase bevindt. Dit is het moment waarop de Zon onze gevoelens van kwetsbaarheid, uitputting en mogelijke verwarring belicht. Het is normaal om je af te vragen waar je twijfelt, waar je mogelijk verkeerd bent geleid en waar je jezelf mogelijk bedriegt. Wat we moeten doen in plaats van deze lege plekken op te vullen met onjuiste informatie, is geduldig afwachten wat naar boven komt. De dingen zijn misschien niet zoals ze lijken in dit weer. Wees alert op misinformatie. Mercurius, nu direct in Maagd, is goed in het brengen van orde in chaos. Gebruik dus de kracht van de directe beweging van Mercurius om eventuele misverstanden te verhelderen, betekenis te geven aan wat verwarrend lijkt, en onderscheid te maken tussen onwaarheden en realiteit.

Omarmen van de Mystiek van Neptunus
Het is het beste om niet te proberen de golf van onzekerheid die de oppositie met Neptunus met zich kan meebrengen, te bestrijden. Dit zal vaak alleen maar meer verwarring veroorzaken. Maar let wel op wat er aan het licht komt. Er blijft weinig verborgen wanneer de Zon schijnt in de duisternis. Het is ook wijs om de dingen niet te serieus te nemen, want dingen zijn vaak anders dan ze lijken wanneer de vormveranderende Neptunus in het spel is.

In plaats van te vechten tegen illusies, waarom zouden we Neptunus niet omarmen waar ze resideert? Ontmoet Neptunus in de wereld van dromen, channeling, fantasie en verbeelding. Gebruik de energie van Neptunus om geïnspireerd te raken, om een hoger ideaal te visualiseren, om met verwondering te mijmeren. Luister naar muziek, verwen je zintuigen, laat je onderdompelen in de natuur, kunst, schoonheid of de wereld van de verbeelding, en visualiseer een betere, meer medelevende en begripvolle wereld om in te leven.

Deze overgang markeert niet alleen het einde van een verwarrende retrograde fase, maar opent ook de deuren naar nieuwe mogelijkheden en groei. Het samenvallen van deze gebeurtenis met de Nieuwe Maan in Maagd heeft ons een stapsgewijze aanpak geleerd, waarbij we ons richten op één taak tegelijk om de berg van verantwoordelijkheden succesvol te overwinnen. In deze periode van transformatie en groei, herinneren we ons dat elke kosmische beweging ons de kans biedt om te evolueren en te bloeien, zelfs te midden van uitdagingen!

Meer lezen

  • De mystiek van het archetype de Magiër, alchemie en transformatie
  • Sirius portaal, een krachtige reis naar spirituele verlichting 
  • De betekenis van de aas van pentakels + combinatie met andere kaarten
  • Karmische schuld; begrijpen en oplossen van problemen uit vorige levens
  • De betekenis van 4.44 - Boodschappen van het Universum
  •  

    Laat een reactie achter