Mercurius is vandaag retrograde, dit is wat je wel en niet moet doen

Vandaag, 23 augustus lijkt Mercurius te stoppen (stationair) voor zijn retrograde fase. Dit gebeurt in zijn eigen teken Maagd. Mercurius in Maagd is analytisch, reflectief, kritisch, georganiseerd en heeft geleidelijk aan de scherpe kritische perceptie gericht op de wereld om ons heen. Dit komt doordat al het belangrijke werk plaatsvindt tijdens de retrograde fase van Mercurius, die voortduurt tot 15 september.

De neiging van Mercurius in Maagd is om het onnodige te begrijpen, het nuttige van het overbodige te onderscheiden en het verhelderende van het verwarrende te scheiden. Tijdens Mercurius retrograde hebben we de neiging om onze geest te vullen met willekeurige informatie, verergerd door emoties en gevoelens die de stroom van onze gedachten verstoren en ons afleiden.

Gelukkig is Mercurius in Maagd hier om zijn werk te doen. Dit werk bereidt ons voor op de komende Mercuriuscyclus, die begint op 6 september met de conjunctie met de zon.

In het begin kan dit een ontmoedigende taak lijken. De chaos die de retrograde fasen van Mercurius met zich meebrengen, is bekend: berichten raken verloren; vertragingen, communicatieproblemen met andere, computerproblemen treden op. We doen ons best om de chaos op te lossen, terwijl dingen mis lijken te gaan en ons in verschillende richtingen trekken.

Desalniettemin zijn deze retrograde fasen van Mercurius van groot belang. Dit is het moment waarop we alle gebeurtenissen en informatie die we tot nu toe hebben meegemaakt, moeten absorberen en verwerken.

Dit is wanneer we het meest in staat zijn om het overbodige te begrijpen en orde in de chaos te scheppen. Maar om dit goed te doen, moeten we naar de bron gaan. En dit bereiken we door onze aandacht weg te leiden van de uiterlijke omstandigheden van ons leven, al is het maar voor een tijdje, en onze aandacht naar binnen te richten.

Mercurius is krachtig in zijn eigen teken Maagd en vormt ook een gunstige aspect met Uranus. Uranus, vaak gezien als het hogere octaaf van Mercurius, heeft het verbazingwekkende vermogen om oplossingen te tonen waar we voorheen alleen maar problemen zagen, en om zaken vanuit een geheel nieuw perspectief te benaderen. Als bij toverslag komen ideeën bij ons op. Let dus op deze momenten van verlichting en inzicht. Neem de tijd ervoor. Denk erover na. Wees ontvankelijk en flexibel. Ondanks de retrograde fase is er veel te leren tijdens deze magische fase van de Mercurius-cyclus!

Maar, toch bevindt Mercurius zich in zijn retrograde fase. Het is dus verstandig om nog geen definitieve beslissingen te nemen of belangrijke toezeggingen te doen. Naarmate Mercurius weer direct gaat bewegen, zal je perspectief herhaaldelijk veranderen.

Flexibiliteit en ontvankelijkheid zijn de sleutelwoorden tijdens de retrograde fase. Profiteer van deze periode, die van 23 augustus tot 15 september duurt en vol zit met onthullingen en innovatieve ideeën.

Aangezien Maagd een aardeteken is, worden we aangemoedigd om contact te maken met de aarde en onze fysieke en materiële behoeften. Tijdens de aanwezigheid van Mercurius in Maagd zijn we beter in staat verbanden te leggen en zaken uit te zoeken. Dit is een uitstekende tijd om ons leven te organiseren, onze dagelijkse schema's te stroomlijnen en onze routines aan te passen. De zomer nadert bijna haar einde, wat een vruchtbare oogsttijd betekent.

De zaden die we tijdens de retrograde fase planten, zullen ons nog maanden van dienst zijn.

Advies voor de retrograde fase van Mercurius:

- Bezoek eerdere projecten opnieuw: Dit is een uitstekend moment om projecten die je in de wacht hebt gezet opnieuw te bekijken en opnieuw te evalueren. Maak opnieuw verbinding met oude ideeën, breng onvoltooide projecten nieuw leven in en heroverweeg strategieën.

- Oefen geduld: Vertragingen kunnen voorkomen in verschillende aspecten van het leven. In plaats van gefrustreerd te raken, kun je deze tijd gebruiken om te beoordelen en plannen te maken. Blijf geduldig met jezelf en anderen.

- Reflecteren en opnieuw beoordelen: Profiteer van deze periode voor zelfreflectie. Evalueer je doelen, waarden en prioriteiten. Overweeg om waar nodig aanpassingen aan te brengen.

- Organiseren en opruimen: Gebruik deze tijd om je fysieke en mentale ruimte op te ruimen. Organiseer je huis, werkruimte en digitale bestanden. Een helderdere omgeving kan leiden tot helderder denken.

- Maak opnieuw verbinding met mensen: oude vrienden en kennissen kunnen weer verschijnen. Neem contact op met mensen die je al een tijdje niet hebt gesproken. Het opnieuw aanwakkeren van verbindingen kan verrijkend zijn.

- Vermijd impulsieve beslissingen: je oordeel kan tijdens deze fase vertroebeld zijn. Wacht met het nemen van impulsieve beslissingen, vooral op gebieden als financiën en relaties.

- Blijf flexibel: Aanpassingsvermogen is de sleutel tijdens Mercurius retrograde. Wees bereid om te schakelen als de zaken niet gaan zoals gepland.

- Knoop de losse eindjes aan elkaar, rond projecten af en pak de klusjes en het papierwerk aan die je tot nu toe hebt vermeden.

De retrograde fasen van Mercurius zijn geweldig voor: heroverwegingen, bewerkingen, opnieuw bezoeken, reünies, herinneringen ophalen, situaties herzien.

Over het algemeen wordt het niet aangeraden om belangrijke beslissingen te nemen of toezeggingen te doen, maar dit is niet altijd waar. Houd er rekening mee dat we later geneigd zijn om van gedachten te veranderen, anders beschikt je mogelijk niet over alle feiten die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Als gevolg hiervan moet je wellicht een beslissing of overeenkomst later uitstellen of opnieuw bekijken wanneer Mercurius zich weer in de directe fase bevindt.

Meer lezen

Sirius portaal: een kosmische reis naar spirituele verlichting

De betekenis van veren (wit, grijs, zwart en bruin) en wat is hun boodschap?

Laat een reactie achter