Benut de kracht van de Nieuwe maan met dit bijzondere ritueel!

 

Terwijl de hemelse dans voortduurt, siert de nieuwe maan in Tweelingen de nachtelijke hemel en brengt ze een periode van een nieuw begin en intellectuele verkenning met zich mee.

De nieuwe maan is een tijd van verhoogd potentieel, waar de duisternis van de hemel symbool staat voor vruchtbare grond voor nieuwe intenties en manifestaties. In deze blogpost zullen we ons verdiepen in de mystieke energieën van de nieuwe maan in Tweelingen en je begeleiden bij een diepgaand ritueel om af te stemmen op haar transformerende kracht.

Tweelingen, een luchtteken geregeerd door Mercurius, wordt geassocieerd met communicatie, intellectuele nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en veelzijdigheid. Dit hemelse evenement nodigt ons uit om nieuwe ideeën te verkennen, onszelf helder uit te drukken en verandering te omarmen. De dualiteit van Tweelingen bevordert een balans tussen logica en intuïtie, waardoor we kennis kunnen vergaren, contact kunnen maken met anderen en onze perspectieven kunnen verbreden.

Tijdens de nieuwe Maan in Tweelingen, vandaag 18 juni is het een goed moment om je leven te overzien en jezelf af te vragen wat je wilt veranderen. De nieuwe Maan vraagt je om je transformatieproces te eren door gegrond te blijven in je lichaam en open te staan voor nieuwe inzichten. Er heerst een lichtheid en humor rondom deze nieuwe Maan. Er is ook een aanmoediging om flexibel te blijven. Als je te maken krijgt met last-minute veranderingen of annuleringen, vraag je dan af hoe je het beste scenario kunt creëren uit de verrassing.

De Maan in luchttekens brengt altijd onze intellectuele en mentale sfeer in beweging. Je kunt merken dat je geest op deze dag snel gaat of dat je zorgen worden versterkt. Voordat je je inlaat met al deze gedachten, maak contact met je ademhaling en lichaam om je energie te stabiliseren. Voel je voeten stevig op de grond voordat je je intenties opschrijft. Neem diepe ademhalingen wanneer nodig en onthoud dat je gedachten je niet definiëren. Erken ze en laat ze voorbijgaan.

De snelle energie van deze nieuwe Maan dient echter wel een doel. Het helpt je om de details en aspecten van je leven door te nemen om te ontdekken wat werkt en wat verandering nodig heeft. Terwijl je met deze nieuwe Maan werkt, bekijk verschillende onderdelen van je leven, zoals je carrière, relaties, innerlijk werk, activiteiten, enzovoort. Vraag jezelf af welke aspecten bijdragen aan het grotere plaatje van wat je wilt dat je leven is en welke aspecten je daarvan afleiden.

Je leven is een samenspel van energie. Idealiter voeden de verschillende onderdelen elkaar en verhogen ze zelfs de vibratie van andere gebieden. Ze werken allemaal samen om een grotere visie van je leven te creëren. Terwijl je intenties opschrijft, creëer je deze grotere visie en werk je vervolgens naar de afzonderlijke onderdelen toe. Zie en voel het leven dat je wilt leiden en vraag jezelf vervolgens af welke gebieden helpen bij het vormgeven van deze visie en welke gebieden transformatie nodig hebben.

Veel van de veranderingen die mogelijk zijn tijdens deze nieuwe Maan hebben betrekking op je innerlijke verhalen. Je gaat door het leven met verschillende verhalen die zich in je hoofd afspelen. Deze verhalen gaan over je eigenwaarde, twijfels, beperkingen, vaardigheden, ego-verbindingen, identiteit, wie je bent en wie je wilt zijn. Deze verhalen kunnen je helpen of belemmeren. Ze kunnen je openstellen of je in een hoek drijven. Ze kunnen je een gevoel van ruimte en capaciteit geven of je klein en ineffectief laten voelen.

Als je een deel van je leven vindt dat niet de energie toevoegt die je wenst aan het grotere geheel, vraag jezelf dan af wat je innerlijke verhaal is met betrekking tot dat deel. Bijvoorbeeld, als je relaties niet bijdragen aan de grotere visie van je leven, vraag jezelf dan af welke verhalen je jezelf daarover vertelt. Vertel je jezelf dat je anderen moet behagen om geliefd te worden of dat je geen respect verdient? Misschien vertel je jezelf dat je slecht bent in toewijding of dat je vrijheid verkiest boven zekerheid. Geen enkel verhaal is per definitie slecht, maar het is belangrijk om op te merken hoe ze onze realiteit en perspectief vormen.

Verhalen kunnen de basis vormen van je mindset en je verwachtingen bepalen in elk gebied van je leven. Als je verhaal je vertelt om iets te geloven over jezelf of anderen, luister je ernaar. Dit gebeurt vaak onbewust.

Het geweldige nieuws over verhalen is dat wij de auteurs zijn en op elk moment kunnen kiezen om ze te herschrijven. We kunnen de manier veranderen waarop we naar ons verleden, onze emoties en zelfs onze interacties met de rest van de wereld kijken. Zoals bij de meeste dingen, is het sleutelwoord bewust worden van je verhalen, dan degenen loslaten die je niet dienen en degenen bewerken die dat nodig hebben.

Wanneer je je verhalen verandert, verander je je energetische vibratie, inclusief de frequentie die je uitstraalt. Je verandert je leven. Ook kunnen we, wanneer we ons bewust worden van onze verhalen, ervoor kiezen om ze niet ons leven te laten bepalen.

In plaats van naar een verhaal te luisteren, kunnen we alle verhalen loslaten en eenvoudigweg in het huidige moment stappen zonder beïnvloed te worden door ons verleden, ons ego of iets wat ons is geleerd. We kunnen openstaan voor de realiteit die zich voor onze ogen ontvouwt, in plaats van degene die ons verteld wordt door onze geest. Voel de kracht van deze nieuwe Maan die je helpt om in een nieuw verhaal te stappen en een nieuw verhaal te beginnen - een verhaal dat in lijn is met hogere vibraties en oneindige mogelijkheden

Nieuwe maan ritueel

Voorbereiden op het Ritueel:

Verzamel benodigdheden:

  • Een dagboek of papier
  • Pen of potlood
  • Kaars(en) Lucifers of aansteker
  • Kristallen (zoals helder kwarts, amethist of citrien)
  • Eventuele extra items die persoonlijke betekenis hebben

Kies een Heilige Ruimte: Zoek een rustige en comfortabele ruimte waar je het ritueel ongestoord kunt uitvoeren. Maak het gebied vrij van rommel en creëer een sfeer die resoneert met je intenties. Steek wat kaarsen aan en speel zachte, rustgevende muziek indien gewenst.

Stap 1: Gronden en Centreren

Begin door een paar keer diep adem te halen, waardoor je je volledig in het huidige moment kunt vestigen. Sluit je ogen en visualiseer wortels die groeien vanuit de zolen van je voeten en je diep verankeren in de Aarde. Voel de ondersteunende energie van de Aarde onder je, die je verbindt met haar stabiliteit en voedende essentie.

Stap 2: Intenties stellen

Met je dagboek of papier en pen in de hand, reflecteer op de gebieden in je leven die klaar zijn voor transformatie. Denk na over de eigenschappen van Tweelingen: communicatie, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid en veelzijdigheid. Welke aspecten van je leven zouden baat kunnen hebben bij deze energieën? Schrijf je intenties op, zo specifiek en oprecht mogelijk. Visualiseer jezelf al in het belichamen van deze intenties, voel de emoties die gepaard gaan met hun vervulling.

Stap 3: Affirmaties en Visualisatie

Steek de kaars(en) aan en plaats ze voor je. Neem even de tijd om je te concentreren op de vlam, laat de zachte gloed je in een meditatieve staat brengen. Met je intenties in gedachten, herhaal affirmaties die in lijn liggen met je verlangens. Bijvoorbeeld: "Ik sta open voor nieuwe kansen voor groei en uitbreiding. Ik communiceer mijn gedachten en ideeën met duidelijkheid en zelfvertrouwen. Ik omarm verandering met gemak en aanpassingsvermogen."

Terwijl je elke affirmatie herhaalt, visualiseer jezelf je intenties leven, ervaar de emoties die gepaard gaan met hun verwezenlijking. Zie de energie van de nieuwe maan in Tweelingen die elk aspect van je wezen doordringt, waardoor je wordt aangemoedigd om transformatie te omarmen.

Stap 4: Baden in Maanlicht en Kristallen Opladen

Neem even de tijd om naar buiten te gaan of jezelf dichtbij een raam te positioneren waar je de maan kunt zien. Adem de nachtlucht in en voel de energie van de maan je omhullen. Houd je kristallen in je handen, sluit je ogen en stel je voor dat ze het zilveren licht van de maan absorberen. Voel hun energie intensiveren terwijl ze worden opgeladen met de transformerende kracht van de nieuwe maan.

Stap 5: Dankbaarheid en Loslaten

Uit dankbaarheid voor de kansen en zegeningen die op je pad zijn gekomen. Erken de lessen die je hebt geleerd en de groei die je hebt ervaren tijdens de vorige maancyclus. Laat eventuele negatieve emoties, zelftwijfel of beperkende overtuigingen die je vooruitgang kunnen belemmeren, los. Verbrand het papier met je intenties, als symbool voor het loslaten van deze beperkingen en het uitnodigen van het universum om je reis te ondersteunen.

Een gezegende nieuwe maan gewenst!

Ontvang kosmische begeleiding in de nieuwe maan Reading

Laat een reactie achter