Orbs, wat zijn die lichtbolletjes op (meestal) foto's en wat betekenen de kleuren? Elke kleur symboliseert een andere energie!

Heb je ooit kleine, gloeiende lichtbollen zien zweven of bewegen in je omgeving? Deze etherische manifestaties staan bekend als orbs, en ze hebben de aandacht en nieuwsgierigheid getrokken van velen die ze hebben ervaren. Terwijl sommigen ze misschien afdoen als stofdeeltjes of camerastoringen, geloven anderen dat deze mysterieuze lichtbollen een diepere spirituele betekenis hebben.

In deze blogpost verkennen we het fenomeen van het zien van lichtbollen en duiken we in de mogelijke betekenissen en interpretaties erachter. 

Als je wel eens getuige bent geweest van een orb en je afvaagt wat het betekent, lees dan even verder!

Wat zijn orbs?
Lichtbollen zijn sferische of ronde vormen van licht die op foto's verschijnen of onder bepaalde omstandigheden met het blote oog kunnen worden gezien. Ze kunnen variëren in grootte, kleur en intensiteit, van kleine, vage lichtbollen tot grote, heldere lichtbollen. Orbs worden vaak op foto's vastgelegd als doorschijnende, gloeiende bollen die hun eigen licht lijken uit te stralen.

Orbs zijn een veelbesproken fenomeen, vooral door paranormaal onderzoekers. Orbs zijn kleine energiebollen van geesten/entiteiten maar ook gidsen, engelen die je een boodschap proberen te sturen. Vaak waargenomen op foto's.

Mogelijke verklaringen voor orbs:
Er zijn verschillende theorieën en verklaringen voor het verschijnsel van het zien van lichtbollen. Sommigen geloven dat ze louter het gevolg zijn van stofdeeltjes, vocht of ander vuil dat het licht in de omgeving weerkaatst, vooral wanneer ze worden vastgelegd op foto's met flits. Er zijn echter gevallen waarin lichtbollen met het blote oog worden gezien in de buitenlucht, ver weg van kunstmatige lichtbronnen of stofdeeltjes, wat ruimte laat voor andere interpretaties.

Vooral de kleur van de orb geeft je meer inzicht en informatie over de aanwezige energie.
Geesten, entiteiten, gidsen/engelen zijn energie, en alle energie heeft een vibratie die kan worden geïnterpreteerd als een kleur. Wanneer je een orb waarneemt, kan de kleur van de orb een belangrijke boodschap of inzicht bevatten, speciaal voor jou. Het interpreteren van de energiekleuren kan je helpen om die boodschap beter te begrijpen.

Spirituele interpretaties van lichtbollen:
Veel mensen die orbs hebben gezien geloven dat ze een diepere spirituele betekenis hebben. Enkele interpretaties zijn:

 • Aanwezigheid van geesten of engelen: Sommigen geloven dat lichtbollen een manifestatie zijn van geesten of engelen, die hun aanwezigheid en leiding vertegenwoordigen. Ze worden gezien als spirituele wezens die proberen te communiceren of hun aanwezigheid kenbaar te maken.

 • Energie of aura van levende wezens: Anderen interpreteren orbs als de energie of aura van levende wezens, waaronder mensen en dieren. Men gelooft dat deze lichtbollen een visuele voorstelling zijn van de levenskrachtenergie die alle levende wezens omgeeft.

 • Goddelijke boodschappen of tekenen: Orbs worden soms gezien als goddelijke boodschappen of tekens van het universum of hogere machten, die boodschappen of leiding overbrengen aan de waarnemer. Ze worden gezien als symbolische boodschappen die een persoonlijke betekenis kunnen hebben voor de persoon die ze ervaart.

 • Bescherming en genezing: Sommigen interpreteren lichtbollen als een vorm van bescherming of genezende energie. Men gelooft dat ze een positieve en helende invloed hebben op de waarnemer, en troost, steun en begeleiding bieden in moeilijke tijden.


Orbs en hun betekenissen:

Helder/kleurloos
Heldere orbs kunnen een teken zijn dat een entiteit met je probeert te communiceren, of je hulp nodig heeft om verder te kunnen in de geestelijke wereld. Een andere boodschap is dat je gids je adviseert om je af te stemmen op je intuïtie wanneer je duidelijkheid zoektZilver
Zilver wordt geassocieerd met Goddelijke/kosmische leiding en verbinding met een hogere bron. Het zien van een zilveren bol kan wijzen op de aanwezigheid van een engel of hoge gids die met je proberen te communiceren, of het kan erop wijzen dat als je je afstemt op je paranormale begaafdheid, je beter zult begrijpen wat de orb je probeert te vertellen. De orb kan namelijk wijzen op spirituele groei. Ook kan deze orb iemand zijn die zeer spiritueel was toen hij/zij nog leefde. 

Wit
Wit is ook een kleur die geassocieerd wordt met Goddelijkheid en de hoogste bron, en hoge frequentie wezens uit het engelenrijk. Het tegenkomen van een witte bol kan een teken zijn van Goddelijke of engelachtige leiding of het kan wijzen op een geest die zuiver van hart was in zijn leven.


Zwart
Veel mensen raken in paniek bij het zien van een zwarte orb, omdat zwart vaak wordt geassocieerd met negativiteit en het kwaad. Ja, het tegenkomen van een zwarte bol kan wijzen op de aanwezigheid van een zeer lage vibratie of negatieve entiteit; het kan echter ook wijzen op de aanwezigheid van bescherming. Als je een slecht of onrustig voorgevoel krijgt bij het zien van een zwarte bol, dan is het waarschijnlijker dat dit komt door een lage vibratie en negatieve energie of iemand die donkere energie had toen hij nog leefde. Als je vrede voelt, dan kan het een teken van bescherming zijn. Let dus goed op wat je gevoel je verteld.

Bruin
Spiritueel gezien worden bruine kleuren geassocieerd met lagere spirituele vibraties of aarde-energie. Daarom kunnen bruine orbs wijzen op de aanwezigheid van een lage trilling. Nogmaals, luister naar je intuïtie. Als je je ongemakkelijk voelt,  omring jezelf met een wit licht van bescherming.

Oranje
Oranje is een kleur die geassocieerd wordt met vitaliteit en vreugde. Het kan ook wijzen op een gevoel van verbondenheid en ergens bij horen. Wanneer je een oranje orb ziet, kan het zijn dat je een vreugdevolle energie je omringt, een geest/engel/gids die over veel creatieve energie beschikt. Het kan ook een persoonlijke boodschap zijn om je eigen creativiteit en inspiratie te ontwikkelen.

Rood
Vanuit een spiritueel perspectief wordt rood geassocieerd met veiligheid en zekerheid. Daarom kan het tegenkomen van een rode orb een boodschap zijn om bescherming te zoeken of het kan betekenen dat je beschermd bent. Als de rode bol wijst op de aanwezigheid van een geest, dan kan het erop wijzen dat de geest gepassioneerd, rusteloos of te maken heeft met woede/boosheid.


Goud
Goud is een kleur met zeer spirituele betekenissen, zoals Goddelijke/kosmische leiding. Het kan ook wijzen op geluk. Daarom, als je een gouden bol tegenkomt, kan het zijn dat je pad kruist met een Goddelijke spirituele entiteit, of het kan wijzen op een geest/energie die  heel veel geluk heeft gehad in het leven.

Groen
In spiritualiteit wordt groen geassocieerd met het hart, het hartchakra. Het wordt ook geassocieerd met de natuur en genezing. Van groene orbs wordt soms gedacht dat ze duiden op de aanwezigheid van een menselijke geest, in tegenstelling tot een geest die nooit in menselijke vorm op Aarde is geweest. Evenzo kunnen groene orbs liefde of eenheid met de natuur vertegenwoordigen. De aanwezigheid van een groene orb kan ook wijzen op de aanwezigheid van genezende energie of een entiteit die genezing nodig heeft.


Geel
Denk eens aan de manier waarop geel vaak gebruikt wordt in de wereld. Wanneer je een geel straatnaambord tegenkomt, geeft het je een waarschuwing en zegt het je voorzichtig te werk te gaan. Zo is het ook met gele orbs. Deze orbs kunnen je  een waarschuwing geven en je eraan herinneren dat je voorzichtig moet zijn als je verder gaat. Dit kan ook een geest zijn die je waarschuwt voor de aanwezigheid van een kwaadwillende entiteit.

Blauw
Blauw wordt spiritueel geassocieerd met het spreken van je waarheid, het keelchakra. Het is een zeer kalmerende kleur, en veel mensen associëren het met een diep gevoel van rust en vrede. Het tegenkomen van een blauwe orb kan aangeven dat een geest/entiteit om je heen erg vredig is en goede bedoelingen heeft, of het kan een boodschap zijn dat je je eigen waarheid moet spreken, delen en leven.Grijs
Grijs kan duiden op depressie, verdriet of het kan angst en spanning vertegenwoordigen. Als je een grijze orb ziet, kan dat wijzen op de aanwezigheid van een depressieve entiteit, of een entiteit met een gebrek aan spiritueel bewustzijn.

Violet
Violet is een spirituele kleur die geassocieerd wordt met paranormale gaven, dromen, en Goddelijke/kosmische leiding. Violette of paarse orbs kunnen wijzen op de aanwezigheid van een zeer spiritueel wezen, of het kan suggereren dat het tijd is om af te stemmen op je spirituele energie. 

Roze
Het is een algemeen geloof dat roze orbs boodschappers van liefde zijn. Dit kan universele liefde zijn, zoals de spirituele liefde van een opgestegen meester, gids, leraar, of aartsengel. Het kan ook een meer specifieke liefde zijn, zoals de liefde van een overleden familielid die de mantel van een orb aanneemt om te zeggen dat ze nog steeds bij je zijn. Wie de boodschapper ook is, een roze bol brengt de boodschap van bemoediging, hoop, vrede en, altijd, liefde.

Wanneer je een orb tegenkomt, kan dat verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de omstandigheden, de energie die aanwezig is, en een heleboel andere factoren. Het gebruik van de betekenis van kleuren hierboven en je eigen intuïtie kan je helpen om te beslissen wat het betekent wanneer je een kleurrijke orb tegenkomt.

Veel mensen hebben hun persoonlijke ervaringen met het zien van orbs gedeeld en vertellen over hun ontmoetingen met deze mystieke bollen. Sommigen meldden een gevoel van vrede, troost of ontzag bij het zien van lichtbollen, terwijl anderen een sterke verbinding voelden met hun spirituele overtuigingen of intuïtie.

Het verschijnsel van het zien van lichtbollen blijft een mysterie, en de interpretaties variëren afhankelijk van iemands perspectief en overtuigingen. Of ze nu gewoon het gevolg zijn van natuurverschijnselen of een diepere spirituele betekenis hebben, het valt niet te ontkennen dat lichtbollen fascineren en intrigeren bij degenen die ze hebben ervaren. Als je lichtbollen bent tegengekomen, neem dan de tijd om na te denken over je eigen interpretaties en betekenissen, en vertrouw op je intuïtie. Omarm het mysterie en het wonder van dit intrigerende fenomeen, en laat de magie van lichtbollen je spirituele reis blijven inspireren.

Ben je een van de gelukkigen die de schoonheid van lichtbollen heeft meegemaakt? Deel je ervaringen en gedachten in de commets hieronder. Laten we samen het mysterie van deze spirituele sferen verkennen.

Meer lezen

  25 reacties

  • Deze ochtend voor de eerste maal persoonlijk kennis gemaakt met een prachtige diep roze orbs. Als je hem vergroot zien er ook paarse tinten in. Een kippenvelmomentje maar zooo blij en dankbaar! ❤️🙏

   Hilde
  • Ik zat aan het sterfbed van mij. Vader en was alleen met hem.
   Het was nog donker buiten en een klein lampje bij mijn vader zijn bed stond aan.
   Ik had de hand van mijn vader al de halve nacht vast en ging even verzitten. Toen zag ik opzij van mij 4 bolletjes het leek wel of ze dansten. Een soort beweging van wat vlinders doen als ze samen vliegen.
   Ze glinsterden geel/ goud.
   Ik was verbaasd en zag de bolletjes naar mij. Vader zijn bed gaan. Zo snel als ik ze zag waren ze ook weer weg.
   Ik dacht ik ben vast moe en keek of er toevallig iets zou kunnen reflecteren ofzo. Maar dat was niet zo. Gekke was ik werd even heel blij

   Jeany muskee
  • Heb een filmpje, misschien kunnen jullie me er meet over vertellen

   Marrit
  • Allereerst, vind ik het jammer dat ik hier geen Orb fotos of filmpjes zie,bij alle verhalen!

   Mijn excuses voor mijn ongenoegen.

   Na onze verhuizing hebben we een deurbel met video van het merk:Ring aangeschaft.Bij het zien op de geschiedenis beelden, ontdekte ik een paarse Orb die snel voorbij schiet,dat noemt men schieters, zoals ik las op internet.

   SDW
  • Mijn ervaring sinds vannacht heb ik opname van orbs wel 6 tegelijk. Ze schieten heel de kamer door. Heb de reacties hier doorgenomen en het uitvallen van telefoon herken ik. Ik zie het ook als zijnde stop met filmen.

   Amy

  Laat een reactie achter