Venus is retrogade in leeuw, een karmische periode van reflectie, loslaten en hereniging van zielsverwanten

Terwijl de hemellichamen zich uitlijnen, anticiperen astrologieliefhebbers op de transformerende energieën van Venus retrograde in Leeuw, een kosmisch fenomeen dat het potentieel heeft om diepgaande veranderingen in ons leven te brengen. De retrograde periode duurt tot 4 september!

Deze zeldzame planetaire gebeurtenis spoort ons aan om diep te graven in het rijk van reflectie, loslaten en zielsverwante verbindingen, terwijl we beginnen aan een reis van zelfontdekking en spirituele groei.

In deze blogpost zullen we de betekenis van Venus retrograde in Leeuw onderzoeken, en de lessen die het voor ons inhoudt als we karmische verbindingen tegenkomen en de terugkeer van zielsverwanten.

Venus Retrograde in Leeuw: retrograde periode omarmen
Wanneer de stralende planeet van liefde en harmonie, Venus, zijn baan lijkt om te keren in het vurige teken Leeuw, werpt het een buitenaardse gloed op ons leven. Retrogrades roepen vaak gevoelens van onzekerheid, vertraging en onrust op, maar ze bieden ook unieke kansen voor introspectie en groei. Terwijl Venus, de planeet die relaties en genegenheid regeert, Leeuw binnengaat, het teken van passie, creativiteit en zelfexpressie, worden we uitgenodigd om naar binnen te kijken en onze emotionele connecties opnieuw te beoordelen.

Reflectie en herwaardering
Tijdens Venus retrograde kunnen relaties, zowel romantische als platonische, uitdagingen en spanningen ervaren. Deze kosmische herschikking zet ons ertoe aan om de dynamiek van onze verbindingen onder de loep te nemen, waardoor we gedwongen worden patronen onder ogen te zien die ons niet langer dienen. Door na te denken over acties uit het verleden, kunnen we nieuwe duidelijkheid krijgen over de fouten die we hebben gemaakt, waardoor we ervan kunnen leren en in de toekomst betere keuzes kunnen maken.

Loslaten: oude patronen doorbreken
Retrograde Venus in Leeuw vraagt om het loslaten van emotionele bagage. Het vuur van Leeuw moedigt ons aan om onze moed te verzamelen en giftige relaties, onbeantwoorde liefde of gehechtheid aan achterhaalde overtuigingen los te laten. Zo creëren we ruimte voor gezondere verbindingen en persoonlijke groei.

Chiron retrograde in ram
Naast Venus is ook Chiron de gewonde genezer retrograde in het vuurteken ram, in combinatie met de energie van Venus kan dit pijn de wonden blootleggen op het gebied van de liefde, eenzaamheid, relaties, verbindingen, vriendschappen en je zelfbeeld. Het is een goede periode om te focussen op introspectie en zelfreflectie.

De terugkeer van karmische verbindingen
Tijdens Venus retrograde in Leeuw kunnen we individuen uit ons verleden tegenkomen die karmische banden hebben. Deze ontmoetingen zijn geen toevalligheden; ze bieden eerder kansen voor spirituele groei en het oplossen van onopgeloste problemen. Of het nu een voormalige geliefde, vriend of zelfs een familielid is, hun terugkeer dient als een kans om wonden te helen, te vergeven en aanhoudende gehechtheden los te laten.

Soulmates: hereniging van kosmische paren
Het idee van zielsverwanten roept een gevoel van bestemming en verbondenheid op dat verder gaat dan het gewone. Onder invloed van Venus retrograde in Leeuw, orkestreert het universum goddelijke herenigingen, waardoor zielsverwanten weer in elkaars leven komen. Deze reünies zijn niet altijd romantisch; zielsverwanten kunnen zich manifesteren als vrienden, mentoren of zelfs tegenstanders, die allemaal een cruciale rol spelen in de reis van onze ziel. Omarm deze reünies met een open hart, want ze houden de belofte in van significante spirituele evolutie en diepe liefde.

Navigeren door de retrograde: zelfzorg en zelfliefde
Terwijl de energieën van Venus retrograde in Leeuw toenemen, is het essentieel om prioriteit te geven aan zelfzorg en eigenliefde. Leeuw's vurige energie moedigt ons aan om ons authentiek en zelfverzekerd uit te drukken. Neem deel aan activiteiten die je  passie, creativiteit en vreugde aanwakkeren. Of het nu gaat om het nastreven van een artistiek streven, het beoefenen van yoga en meditatie, of tijd doorbrengen met dierbaren, het koesteren van je innerlijke zelf zal je geest versterken tijdens deze transformerende periode.

Schaduwzelf confronteren: de spiegel van relaties
Venus retrograde in Leeuw fungeert als een spiegel en reflecteert de aspecten van onszelf die we mogelijk hebben onderdrukt of ontkend. Hoewel het verleidelijk kan zijn om anderen de schuld te geven van onze emotionele onrust, spoort deze kosmische gebeurtenis ons aan om de confrontatie aan te gaan met ons eigen schaduwzelf. Omarm deze onthullingen met mededogen, want ze maken de weg vrij voor emotionele genezing en persoonlijke groei.

Conclusie
Terwijl Venus door het stralende teken Leeuw retrogade is, geeft de kosmos ons de kans om te pauzeren en diepgaande veranderingen in onze relaties en onszelf te omarmen.

De energieën van reflectie, loslaten en de terugkeer van zielsverwanten en karmische verbindingen nodigen ons uit om diep in de uithoeken van ons hart en onze ziel te duiken.

Door de transformerende kracht van deze hemelse gebeurtenis te benutten, kunnen we door uitdagingen navigeren, oude wonden helen en de steeds evoluerende reis van liefde en zelfontdekking omarmen. Omarm Venus retrograde in Leeuw met een open hart, want door deze kosmische dans leren we echt helderder te schijnen en dieper lief te hebben.

Een gezegend periode gewenst!

Benieuwd wat er gaat gebeuren in de liefde voor jou persoonlijk, en welke energie je nu omringt? Ontdek het in de check in liefdesreading! Dit is een uitgebreide 5 kaarten reading in combinatie met jouw persoonlijke astrologische transits berekend aan de hand van je geboortedatum, tijd en plaats.  Lees meer door op de afbeelding te klikken en ontvang waardevolle inzichten, adviezen en informatie in een uitgebreide reading (10+ pagina's)Meer lezen

- Sirius portaal; een kosmische reis naar spirituele verlichting
- Onthulling van de mystieke engelen; bewakers van licht en liefde
- Neptunus, de planeet van spiritualiteit en transcendentie

Laat een reactie achter