De Super Volle Maan in Vissen en Uranus retrograde: de betekenis, invloeden en kansen

Astrologisch gezien staat er een drukke week voor de deur. Het hoogtepunt van deze week is de Super Volle Maan in Vissen op 31 augustus, die tevens de helderste en grootste Volle Maan van het jaar is.

Opmerkelijk is dat dit ook een blauwe Maan is, aangezien het de tweede Volle Maan in augustus betreft. Bovendien draait Uranus sinds 28 augustus stationair voor zijn retrograde fase, die aanhoudt tot 27 januari.

Deze gebeurtenissen zijn stuk voor stuk van groot belang, elk om hun eigen redenen.

Tijdens de Volle Maan staat de Zon in Maagd exact tegenover de Maan in Vissen. Dit is het moment waarop we vaak worden uitgedaagd om het ongrijpbare te begrijpen en om orde te scheppen in de chaos.

De aankomende Volle Maan op 31 augustus, gelegen in Vissen, bevindt zich ook conjunct retrograde Saturnus. De oppositie van Saturnus ten opzichte van de Zon, die midden in de retrograde fase van Saturnus plaatsvindt, zal slechts een paar dagen voor de Volle Maan exact zijn. Welke beperkingen, onderdrukkingen en angsten we ook hebben ervaren, ze kunnen met deze Volle Maan een hoogtepunt bereiken. Hierdoor kunnen zaken die we hebben vermeden of verdragen, niet langer genegeerd worden.

De verlichting van Saturnus door deze Volle Maan spoort ons aan om de realiteit onder ogen te zien. Vissen symboliseert onze diepste idealen en ambities. Het is een teken van dromen, nostalgische hoop, fantasieën en soms zelfs illusies. Als er zaken zijn die we hebben vermeden, kan wat tijdens deze Volle Maan aan het licht komt, niet langer ontweken worden.

Indien we onszelf hebben tegengehouden, veranderingen hebben uitgesteld of weerstand hebben geboden, kan de Volle Maan ons de consequenties daarvan tonen. Ondanks dat het met Saturnus in Vissen soms lijkt alsof onze dromen in gevaar zijn, is dat niet helemaal waar. Saturnus, als de planeet van de realiteit, heeft juist het vermogen om onze dromen te verwezenlijken, vooral wanneer deze zich manifesteert in het teken van dromen en grote ambities.

Hoewel de Zon in Maagd nuttige hulpmiddelen kan aanreiken om dit proces te vergemakkelijken, is dat enkel mogelijk als we bereid zijn de realiteit van de situatie volledig te accepteren.

De retrograde beweging van Saturnus kan ons confronteren met uitdagingen, obstakels en zelftwijfel. Onder de gunstige invloed van de Zon kunnen we ons vertrouwen herstellen en de middelen verwerven om onze uitdagingen te overwinnen. Op 24 oktober zal een zon-Saturnus driehoeksaspect dit proces vergemakkelijken. Dit aspect streeft ernaar om de bestaande situatie te herstellen en wordt gevolgd door de directe beweging van Saturnus op 4 november. Deze week hebben we te maken met de oppositie tussen de Zon en de retrograde Saturnus. Hoewel de oppositie van Saturnus en de Zon jaarlijks voorkomt tijdens de retrograde fase van Saturnus, wordt deze zelden zo verhelderd door een Volle Maan. Daarom is het van groot belang om aandachtig te zijn voor wat deze Super Volle Maan ons onthult.

De Volle Maan biedt tevens een kans voor groei. Bij de Volle Maan in Vissen op 31 augustus is het goed om jezelf af te vragen:

 • Welke waardevolle hulpmiddelen of informatie ontvang je om je huidige obstakels en uitdagingen te overwinnen?
 • Welke realiteit moet je onder ogen zien en kun je niet langer negeren?
 • Welke dromen of illusies zijn ontgroeid en ondersteunen niet langer de persoon die je nu bent?
 • Waar ben je vastgelopen?
 • Mis je het vertrouwen om de volgende stap te zetten?

Vanaf 29 augustus staat Uranus retrograde, een belangrijke fase die voortduurt tot 27 januari.

Op 28 en 29 augustus gaat Uranus retrograde, een fase die voortduurt tot 27 januari. Wanneer we op een bewuste en gezonde manier met Uranus werken, leren we onze unieke eigenschappen waarderen. Door onze eigen individualiteit niet op te offeren om ergens bij te horen, of door de status quo niet uit te dagen, kunnen we de verbinding met onze unieke zelf verliezen. Tijdens de retrograde fase van Uranus krijgen we de kans om ons innerlijke merk te ontdekken.

Om het meeste uit deze aankomende retrograde fase van Uranus te halen, is het van belang om je eigen innerlijke waarheid te erkennen. Hierdoor zul je minder geneigd zijn om je te laten labelen, overheersen of controleren door anderen. Tevens zul je je integriteit niet op het spel zetten om ergens bij te horen of in te spelen op een nieuwe trend. Authentiek zijn draait om jou als persoon. Wanneer je werkelijk in contact komt met je unieke merk, heb je geen goedkeuring van anderen nodig en hoef je er niet mee te pronken. Je zult gewoon jezelf zijn.

Wanneer Uranus weer direct beweegt, zijn we ons meer bewust van de externe omstandigheden die wel of niet overeenkomen met ons authentieke zelf en onze weg. Dit kan resulteren in het versnellen van veranderingen of het nemen van nieuwe richtingen. Maar gedurende de retrograde fase van Uranus zijn de aanpassingen vooral intern gericht.

Indien je onlangs veranderingen hebt doorgemaakt, dien je je nu aan deze veranderingen aan te passen en te begrijpen wat ze voor je betekenen. Als je veranderingen in de toekomst voorziet, zullen deze interne aanpassingen je helpen wennen aan het idee van verandering.

De Uranus retrograde periodes dienen als voorbereidingsfase voor toekomstige veranderingen. Door het idee van verandering intern te verwerken, kun je beter voorbereid zijn en wellicht zelfs vooruitlopen op de veranderingen die nog gaan komen.

Een gezegende Volle Maan!

Ontvang kosmische begeleiding tijdens deze volle maan fase in de Volle maan reading en ontdek hoe de volle maan jou persoonlijk beïnvloed

 

Meer lezen

- De diepe wijsheid van het archetype van de Dwaas in de tarot

- Mercurius is retrograde, spanning en relatie verschuivingen

- Sirius portaal, een kosmische reis naar spirituele verlichting

2 reacties

 • mooi en duidelijk geschreven .
  veel positiviteit staat me te wachten

  karin
 • Ik vind het super dit te mogen lezen, ik heb echt wat erbij geleerd. Ik kijk er graag uit naar zulke advertenties. Top

  Detta

Laat een reactie achter