De Terugkeer van Saturnus en Wat Dat voor Jou Betekent: Het Einde van Blokkades en Belemmeringen

Op 4 november gaat Saturnus weer direct lopen in Vissen. Dit markeert het einde van een periode waarin we onze eigen persoonlijke lessen en uitdagingen onder ogen moesten komen.

Vanaf 17 juni waren we uitgenodigd om 'nee' te zeggen wanneer nodig, onze grenzen te stellen en onze innerlijke obstakels aan te pakken, zoals angsten, hechtingen, de drang naar controle, vermijding en weerstand tegen verandering. De oppositie van Saturnus met de Zon eind augustus bracht ons in contact met enkele van onze meest uitdagende Saturnale lessen.

Saturnus fungeert als een leraar en leidt ons naar het pad van volwassenheid en respect. Gedurende de afgelopen vier en een halve maand hebben we onverwachte kansen gehad om te groeien en te rijpen, waardoor we een dieper begrip hebben ontwikkeld van wat het betekent om verantwoordelijk en volwassen te zijn.

Een van de uitdagingen van Saturnus in retrograde, samen met andere planeten, was het gevoel van stilstand en stagnatie. Velen voelden zich misschien alsof ze vastzaten. Stagnatie, obstakels en vertragingen zijn typisch voor deze fase. Zelfs als we vooruitgang boekten, leek het alsof we soms twee stappen terug moesten zetten voordat we verder konden. Maar dit gaf ons de kans om geduldig te zijn, onafhankelijk te worden en te leren hoe we problemen zelf konden oplossen.

Ongelooflijk genoeg hebben we intern veel werk verricht, zelfs als het leek alsof we weinig externe veranderingen doormaakten. Tijdens de retrograde van Saturnus hebben we interne kwaliteiten zoals zelfdiscipline, zelfbeheersing, organisatie, verantwoordelijkheid en zelfrespect versterkt. Dit is cruciaal, omdat deze eigenschappen de sleutel vormen tot het voldoen aan de eisen van Saturnus.

Nu Saturnus zijn rechtlijnige pad hervat, zullen we merken dat sommige delen van ons leven samenvallen. Obstakels worden verwijderd of we krijgen de middelen om ze zelf te overwinnen.

Saturnus bevindt zich momenteel in Vissen, het laatste teken van de dierenriem, wat staat voor afronding, loslaten en betekenis geven aan ons verleden. Dit is de tijd waarin we zaadjes planten voor de volgende cyclus van Saturnus, die begint wanneer Saturnus in 2025 het teken van Ram binnengaat.

Vissen symboliseert onze grote visie en idealistische denkbeelden. Jupiter en Neptunus, de heersende planeten van Vissen, zijn momenteel retrograde en staan onder druk om onze dromen te realiseren. Later dit jaar zullen Jupiter en Neptunus direct gaan en vormen Saturnus en Jupiter een sextiel. Tussen december en maart zullen velen de middelen en informatie ontvangen om onze visie voor de toekomst haalbaarder te maken.

Misschien wordt het niet precies zoals we hopen, maar een benadering van onze visie is mogelijk wanneer de planeet van realisme, Saturnus, sextiel staat met Jupiter in Stier, een pragmatisch teken.

Wat te verwachten en hoe te navigeren tijdens de hervatting van Saturnus' directe beweging:

 1. Geleerde Lessen: Verwacht dat de lessen die je tijdens de Saturnus retrograde hebt opgedaan, zich nu manifesteren in je leven. Dit kan betekenen dat je oplossingen vindt voor problemen waar je eerder tegenaan liep. Zie dit als een kans om te groeien en te evolueren.

 2. Verwijderen van Obstakels: Obstakels die je voorheen vertraagden, zullen nu geleidelijk verdwijnen of je krijgt de middelen en inzichten om ze te overwinnen. Wees geduldig en volhardend, want Saturnus moedigt een gestage en methodische aanpak aan.

 3. Volwassenheid en Verantwoordelijkheid: Blijf werken aan je volwassenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Saturnus herinnert ons eraan dat we verantwoordelijk zijn voor ons leven en onze keuzes. Dit is een kans om te laten zien dat je kunt omgaan met de verantwoordelijkheden die op je pad komen.

 4. Zaadjes Planten voor de Toekomst: Aangezien Saturnus zich in Vissen bevindt, is dit een tijd om na te denken over wat je wilt bereiken op de lange termijn. Plant de zaadjes voor je toekomstige doelen en visies. Overweeg welke stappen je moet nemen om deze te verwezenlijken.

 5. Realistische Verwachtingen: Wees realistisch over je verwachtingen. Terwijl Jupiter en Neptunus retrograde staan, kunnen dromen soms onhaalbaar lijken. Het is belangrijk om je doelen te evalueren en aan te passen aan wat echt mogelijk is. Later, wanneer deze planeten direct gaan, zul je de benodigde middelen en ondersteuning ontvangen.

 6. Samenwerking en Pragmatisme: Als Saturnus en Jupiter een sextiel vormen, is dit een gunstige tijd voor samenwerking en het bereiken van praktische doelen. Werk samen met anderen om je visie te verwezenlijken en wees pragmatisch in je aanpak.

 7. Zelfzorg: Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen. Saturnus kan een gevoel van verantwoordelijkheid en plicht met zich meebrengen, maar dit mag niet ten koste gaan van je eigen welzijn. Zorg voor een evenwicht tussen je verplichtingen en je persoonlijke behoeften.

 8. Blijf Flexibel: Hoewel Saturnus stabiliteit en structuur bevordert, blijf flexibel in je aanpak. Het leven is dynamisch en verandering is onvermijdelijk. Wees bereid om aan te passen aan nieuwe omstandigheden en inzichten.

 9. Reflectie en Zelfonderzoek: Blijf reflecteren en zelfonderzoek doen. Saturnus nodigt je uit om dieper in jezelf te graven en te begrijpen welke patronen en overtuigingen je beperken. Dit helpt je groeien en evolueren.

 10. Professioneel Succes: Als je gericht bent op je carrière, kan dit een gunstige periode zijn voor professioneel succes. Saturnus beloont toewijding en inzet.

Onthoud dat Saturnus' beweging een langzaam proces is, dus wees geduldig en verwacht geen directe veranderingen. Deze tijd biedt echter de mogelijkheid om de vruchten te plukken van je inspanningen en voor te bereiden op een betere toekomst. Blijf gefocust op je doelen, wees bereid om aanpassingen te maken en blijf streven naar persoonlijke groei en volwassenheid.

Ontdek wat de komende energieën voor jou in petto hebben in de uitgebreide tarot 3 kaarten reading, waarin ik de wijsheid van de tarot combineer met de accuraatheid van jouw persoonlijke planetaire transits.  Klik op de afbeelding om mer te lezen.


Meer lezen 

1 reactie

 • Prachtig. Bedankt voor het delen van deze waardevolle informatie.

  Yuna

Laat een reactie achter