Engelen in je leven: Hoe je contact kunt maken met engelen

In een wereld vol haast en hectiek, verlangen velen naar een dieper spiritueel begrip en de mogelijkheid om in contact te komen met de hogere sferen van het universum. Engelen, wezens van licht en liefde, zijn boodschappers van het goddelijke. Het idee om contact te maken met engelen is al eeuwenoud, geworteld in verschillende culturen en religies over de hele wereld. In deze blogpost ontdek je hoe je contact kunt maken met engelen en hoe dit contact je leven kan verrijken.

De Wereld van Engelen:
Voordat we dieper ingaan op hoe je contact kunt maken met engelen, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van wie of wat engelen zijn. Engelen zijn Goddelijke wezens die bestaan om de mensheid te dienen en te beschermen. Hoewel ze in verschillende religieuze tradities worden genoemd en geïnterpreteerd, is één gemeenschappelijke noemer hun rol als bemiddelaars tussen de hemel en de aarde.

In het christendom worden engelen gezien als boodschappers van God, die zijn wil overbrengen aan de mensheid. Ze worden vaak afgebeeld als stralende wezens met vleugels, die de boodschappen van God naar de aarde dragen. In de islam worden engelen beschouwd als onzichtbare dienaren van God, die Zijn geboden uitvoeren en als bemiddelaars fungeren tussen Hem en de mensheid.

Engelen worden echter niet alleen in religieuze contexten genoemd. Veel spirituele tradities en esoterische stromingen geloven ook in het bestaan van engelen als entiteiten van licht en liefde, die beschikbaar zijn voor iedereen die contact met hen wil maken.

Contact maken met engelen

Stap 1: Zuivering van Geest en Hart
Het eerste en essentieelste aspect van contact maken met engelen is een juiste intentie, een zuiver hart en geest. Engelen worden geassocieerd met zuiverheid en liefde, en daarom is het belangrijk dat je je eigen intenties zuivert voordat je contact met hen probeert te maken.

Dit begint met introspectie en ook het loslaten van negatieve emoties, zoals woede, angst en wrok. Je moet proberen je hart en geest te zuiveren van alles wat de liefde en het licht van de engelen zou kunnen belemmeren. Meditatie en gebed kunnen hierbij zeer behulpzaam zijn, omdat ze je helpen om innerlijke rust en harmonie te bereiken.

Stap 2: Geloof en Vertrouwen
Vertrouwen is een ander krachtig hulpmiddel bij het aangaan van contact met engelen. Je moet geloven in hun bestaan en in de mogelijkheid om met hen in contact te treden. Dit geloof is als een brug die je verbindt met de engelenwereld. Het vertrouwen in dit proces is van groot belang.

Het is belangrijk om te onthouden dat geloof en vertrouwen in jezelf net zo belangrijk zijn als geloof in engelen. Engelen zullen eerder contact maken met mensen die positieve energie uitstralen en geloven in hun eigen capaciteiten. Als je eenmaal dit geloof en vertrouwen hebt opgebouwd, ben je klaar voor de volgende stappen.

Stap 3: Kennis en Onderzoek
Het is van groot belang om te leren over engelen, hun hiërarchieën, en hoe ze in verschillende culturen en religies worden geïnterpreteerd. Er bestaan talloze boeken en bronnen over dit onderwerp die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in de wereld van engelen.

Een bekend concept is bijvoorbeeld de engelenhiërarchie, die in de middeleeuwse christelijke traditie werd ontwikkeld door theologen als Pseudo-Dionysius de Areopagiet. Deze hiërarchie bestaat uit drie groepen van engelen: de hoogste engelen, de middenengelen en de lagere engelen. Elke groep heeft zijn eigen taken en functies in de kosmische orde.

Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe engelen worden afgebeeld en geassocieerd met symbolen in verschillende tradities. Bijvoorbeeld, aartsengel Michaël wordt vaak afgebeeld met een zwaard en staat symbool voor bescherming en kracht, terwijl aartsengel Gabriël wordt geassocieerd met boodschappen en communicatie.

Stap 4: Meditatie en Visualisatie
Meditatie is een krachtig hulpmiddel om je geest te kalmeren en je open te stellen voor de spirituele wereld. Als je contact wilt maken met engelen, is meditatie een essentiële stap. Je kunt beginnen met meditaties die specifiek gericht zijn op het aantrekken van engelachtige energie.

Een effectieve meditatie om contact met engelen te maken, begint met het vinden van een rustige en comfortabele plek. Sluit je ogen, haal diep adem en stel je voor dat je omringd bent door een stralend licht. Dit licht staat symbool voor de aanwezigheid van engelen. Visualiseer vervolgens een specifieke engel of aartsengel met wie je contact wilt maken.

Stel je voor dat je in gesprek bent met deze engel, en deel je gedachten, vragen, of zorgen met hen. Luister naar hun antwoorden en begeleiding. Wees geduldig en open voor wat zich in je meditatie kan voordoen.

Stap 5: Gebed en Intentie
Gebed is een krachtig middel om contact met engelen tot stand te brengen. Het is een manier om je intentie duidelijk te maken en om hulp en begeleiding te vragen van de engelen. Gebed kan in verschillende vormen voorkomen, afhankelijk van je religieuze overtuigingen en persoonlijke voorkeuren.

Een gebed om contact te maken met engelen zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

"Dierbare engelen van licht, ik vraag om jullie aanwezigheid en begeleiding in mijn leven. Help mij in mijn zoektocht naar spirituele groei en harmonie. Sta mij bij in moeilijke tijden en leid mij naar het licht. Dank jullie wel voor jullie liefde en zorg."

Dit gebed kan worden aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en intenties. Het is belangrijk om je gebed met oprechtheid en nederigheid uit te spreken, en om met een open hart te ontvangen wat de engelen je te bieden hebben.

Stap 6: Dromen en Tekens
Engelen staan erom bekend dat ze boodschappen sturen via dromen en tekens. Je kunt dromen beschouwen als een spirituele dimensie waarin je geest vrij kan communiceren met de engelenwereld. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan dromen die opvallend helder, vredig of betekenisvol zijn.

Sommige mensen melden dat ze engelen hebben gezien of met hen hebben gesproken in hun dromen. Anderen ervaren subtiele tekens, zoals herhaalde getallen, vreemde gebeurtenissen, of onverklaarbare synchroniciteiten, als bevestigingen van het contact met engelen.

Het is belangrijk om een droomdagboek bij te houden en aandacht te besteden aan herhalende patronen in je dromen en in je dagelijks leven. Dit kan je helpen de boodschappen en tekenen van engelen te begrijpen en interpreteren.

Stap 7: Vertrouw op je Intuïtie
Het contact met engelen kan subtiel zijn en zich manifesteren via je intuïtie. Engelen spreken vaak tot je innerlijke wijsheid en gevoel. Vertrouw op je intuïtie en innerlijke stem wanneer je op zoek bent naar leiding van engelen.

Als je bijvoorbeeld twijfels hebt over een belangrijke beslissing in je leven, sluit dan je ogen, haal diep adem en stel jezelf de vraag terwijl je in stilte naar je innerlijke gevoel luistert. Vaak zul je een diep gevoel van rust en zekerheid ervaren als je de juiste beslissing neemt, omdat engelen je begeleiden.

Stap 8: Geduld en Acceptatie
Het is belangrijk om geduldig te zijn bij het proberen contact te maken met engelen. Het kan even duren voordat je een duidelijk teken of boodschap ontvangt. Soms zijn de antwoorden subtiel en kunnen ze enige tijd vergen om te begrijpen.

Bovendien kunnen de antwoorden van engelen anders zijn dan je verwacht. Ze kunnen je leiden naar een pad dat je nog niet had overwogen, of ze kunnen je laten zien dat bepaalde gebeurtenissen in je leven een hoger doel dienen. Het is belangrijk om open te staan voor deze onverwachte wendingen en ze te accepteren als onderdeel van je spirituele reis.

Stap 9: Dankbaarheid en Liefde
Dankbaarheid is een krachtige energie die de band tussen jou en de engelen versterkt. Het is belangrijk om regelmatig je dankbaarheid te uiten voor de begeleiding en bescherming die je van de engelen ontvangt. Dit kan in de vorm van een dankgebed, een dagelijkse affirmatie, of gewoon een oprechte uitdrukking van dankbaarheid zijn.

Liefde is ook een essentieel element in de communicatie met engelen. Engelen zijn wezens van liefde en licht, en ze worden aangetrokken tot mensen die liefdevolle en medelevende harten hebben. Het cultiveren van liefde voor jezelf en anderen zal je spirituele groei bevorderen en je relatie met de engelen verdiepen.

Stap 10: Dienstbaarheid en Liefdadigheid
Engelen worden vaak geassocieerd met dienstbaarheid en liefdadigheid. Als je contact hebt gemaakt met engelen en hun begeleiding hebt ervaren, overweeg dan om dit te delen met anderen door middel van vrijwilligerswerk of het verlenen van hulp aan degenen die het nodig hebben.

Het beoefenen van dienstbaarheid en liefdadigheid is niet alleen een manier om je dankbaarheid te tonen, maar ook om je verbondenheid met de engelenwereld te versterken. Engelen zullen je blijven ondersteunen in je inspanningen om een positieve impact op de wereld te hebben.

Een Leven in Harmonie met Engelen
Het pad naar het maken van contact met engelen is een spirituele reis die geduld, geloof, en toewijding vereist. Terwijl je de stappen volgt om contact te maken met deze goddelijke wezens, zul je merken dat je leven wordt verrijkt door een gevoel van vrede, liefde en spirituele groei.

Het is belangrijk om te onthouden dat contact maken met engelen een persoonlijke ervaring is, en dat iedereen zijn eigen weg zal vinden. Er is geen juiste of verkeerde manier om dit te doen, zolang je intenties oprecht zijn en je hart open is voor de boodschappen en begeleiding die engelen je sturen.

Dus, als je verlangt naar een diepere verbinding met het goddelijke en een leven in harmonie met engelen, wees bereid om je hart en geest te openen voor de prachtige mogelijkheden die voor je liggen. Engelen wachten geduldig om je te omringen met hun liefde en licht, en om je te leiden op je spirituele reis naar hogere sferen van bewustzijn.

Ontvang een gechannelde brief van jouw persoonlijke engel

Ontdek wie jouw persoonlijke engel is, waarom deze engel bij je is en waar hij/zij je bij begeleidt in een prachtig gechannelde brief.

Lees meer

 

 • De mystiek van het archetype de Magiër, alchemie en transformatie
 • Sirius portaal, een krachtige reis naar spirituele verlichting 
 • De betekenis van de aas van pentakels + combinatie met andere kaarten
 • Karmische schuld; begrijpen en oplossen van problemen uit vorige levens
 • 19 tekenen dat je een lichtwerker bent, vooral teken 15 is belangrijk
 • Astro update: Pluto's mystieke roep tot transformatie: belangrijke en intense verschuivingen
 •  

   

  Laat een reactie achter