De Volle Maansverduistering in Stier + een magisch ritueel voor overvloed liefde & stabbiliteit

Op 28 oktober vindt er een gedeeltelijke Volle Maan Maansverduistering plaats in het teken Stier.

De afgelopen 18 maanden hebben we voornamelijk verduisteringen ervaren in de tekens Stier en Schorpioen. In de komende 18 maanden zullen de meeste verduisteringen zich echter voordoen in de tekens Ram en Weegschaal. Maar voordat we deze overgang maken, staat ons nog één laatste verduistering in het teken Stier te wachten. Tijdens deze verduistering worden we herinnerd aan wat we op dit moment het hardst nodig hebben. Geen wraak, afwijzing, woede, haat of zelfs gerechtvaardigde verontwaardiging, maar simpelweg en ondubbelzinnig: Liefde.

Sinds juli zijn de Maansknooppunten die aangeven waar de verduisteringen zullen plaatsvinden, teruggekeerd naar Ram. Maar gedurende de 18 maanden dat het Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen stond, waren de effecten behoorlijk vergelijkbaar met het hebben van Pluto in een vierkant aspect naar de Maansknooppunten. Dramatische veranderingen en beëindigingen kunnen zich voordoen wanneer het Zuidelijke Maansknoop in Scorpioen staat. En deze periodes waarin Pluto vierkant de Maansknooppunten staat, kunnen erg moeilijk zijn, met wereldwijde rampen en gruweldaden, zoals we hebben waargenomen.

Weet ook dat er remedies tot onze beschikking staan. En de Maansverduistering probeert te onthullen wat er nu nodig is om wat evenwicht te herstellen. Stier is een teken van Liefde. Stier is een teken van de goede verzorger, die ervoor zorgt dat de behoeften van iedereen in overweging worden genomen. Stier kan iedereen, tegelijkertijd, vasthouden zonder de een tekort te doen voor de ander. De tekens Stier (waar de Maan zich bevindt tijdens deze verduistering) en Scorpioen (waar de Zon, Mercurius en Mars zich bevinden) zijn tekens van wederkerigheid, geven en ontvangen. En dus vragen we onszelf nu af: Heb ik genoeg? Heb jij genoeg? Wat hebben we samen nog meer nodig?

De Maansverduistering op zaterdag staat wijd conjunct met de expansieve Jupiter. Jupiter is een planeet die ons aanmoedigt om in contact te komen met onze hoogste aspiraties en verheven idealen. En om die aspiraties dichter bij de werkelijkheid te brengen, staat de verduistering ook sextiel met de pragmatische en realistische Saturnus. Dit gaat echt over duurzaamheid. Zowel Jupiter als Saturnus zijn momenteel retrograde. Dit kan ons het gevoel geven dat we in een impasse zitten. Toch zullen zowel Jupiter als Saturnus binnen enkele maanden weer direct zijn. In de tussentijd probeert de verduistering ons te tonen wat nu niet meer duurzaam is. Wat er moet veranderen om dit te bereiken. Waarin we wel of niet moeten investeren om onze doelen, dromen en levens duurzamer te maken.

Wanneer Jupiter in zijn retrograde fase staat, daagt het ons uit om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Jupiter spoort ons niet alleen aan om onze horizonten en verwachtingen in de buitenwereld te verbreden, maar ook om onze perspectieven op morele en ethische gronden uit te breiden. Dit ontvouwt zich ook uit de Maansverduistering in Stier, terwijl we ons op een kantelpunt bevinden, zowel historisch als in ons eigen leven.

Wanneer Jupiter op 30/31 december tot stilstand komt, het einde van zijn retrograde fase, zal het zich op dezelfde graad van Stier bevinden als de huidige Maansverduistering. Op dat moment zal het ons de voordelen laten zien van het toepassen van wat we hebben geleerd in het licht van deze verhelderende verduistering. En als we ons werk goed hebben gedaan, zullen we dan in staat zijn om de beloningen te oogsten. Jupiter streeft naar verlichting. En Jupiter in Stier is groot genoeg en vrijgevig genoeg om ons allemaal te dragen.

Verduisteringen zijn keerpunten. Ze kunnen ook ongelooflijk verhelderend zijn. Ze kunnen afsluiting, finaliteit en de afronding van een situatie brengen die al lang op de achtergrond sluimerde. Morele en ethische dilemma's kunnen met deze verduistering worden aangesneden. En remedies voor wat ons dwarszit, kunnen worden onthuld. Het kan zelfs kansen bieden om losse eindjes aan elkaar te knopen, overblijfselen van wat ooit was op te ruimen, zodat we vervolgens ons leven kunnen verzamelen en naar de andere oever kunnen gaan.

Wat binnen deze periode van de Maansverduistering wordt onthuld, kan het paradigma veranderen en de balans in de ene of de andere richting doen doorslaan. Het is goed om te weten dat een Maansverduistering zoals deze waarschijnlijk al geruime tijd in ontwikkeling is geweest. En de gevolgen van wat nu wordt onthuld, zullen maanden en misschien zelfs jaren worden gevoeld. Het lot weeft zijn tapijten, en dus kunnen we onszelf ook gevangen vinden in hun draden. Dit geldt met name voor degenen die persoonlijke punten hebben op 2-8° van de vaste tekens: Stier, Leeuw, Scorpioen of Waterman. Maar de hele mensheid moet zich voorbereiden om nederig te zijn wanneer de verduisteringen zich aandienen.

Volle maan ritueel

Een ritueel tijdens een volle maansverduistering in Stier kan je helpen om dieper in contact te komen met de aardse en sensuele energieën van dit teken, waaronder stabiliteit, overvloed en liefde. Hier is een boeiender ritueel dat je kunt overwegen:

Benodigdheden:

 • Een kaars (bij voorkeur groen of aardetinten)
 • Wierook of essentiële olie (zoals sandelhout of patchouli)
 • Een kristal, bijvoorbeeld rozenkwarts of groene aventurijn
 • Een notitieboek en pen
 • Een comfortabele en rustige ruimte

Uitvoering:

 1. Voorbereiding:

  • Kies een rustige plek voor je ritueel en steek de kaars aan. Laat de wierook of essentiële olie branden om de ruimte te zuiveren en te vullen met een aardse geur.
 2. Gronding:

  • Ga zitten in een comfortabele positie en sluit je ogen. Adem diep in en uit en visualiseer wortels die diep in de aarde groeien vanuit je lichaam. Voel jezelf stevig verankerd in de grond, als een boom die diep geworteld is.
 3. Aandacht voor het kristal:

  • Houd het kristal in je handen en staar er even naar. Denk aan de eigenschappen van Stier, zoals stabiliteit, overvloed en liefde. Visualiseer hoe deze eigenschappen in je leven stromen terwijl je het kristal vasthoudt.
 4. Intenties formuleren:

  • Neem je notitieboek en schrijf op wat je tijdens deze verduistering wilt manifesteren of versterken. Dit kunnen persoonlijke doelen zijn die verband houden met liefde, financiën, stabiliteit of andere Stier-thema's.
 5. Meditatie:

  • Sluit je ogen opnieuw en richt je op je ademhaling. Visualiseer de energie van de volle maansverduistering die op je neerdaalt en de intenties in je notitieboek versterkt. Voel hoe deze energie je vult en je helpt bij het manifesteren van je doelen.
 6. Dankbaarheid:

  • Neem even de tijd om dankbaarheid te uiten voor de zegeningen in je leven. Denk aan de dingen waar je al dankbaar voor bent en voel de liefde en overvloed in je hart.
 7. Afsluiting:

  • Sluit het ritueel af door de kaars en wierook uit te blazen. Leg het kristal op een speciale plek waar je het dagelijks kunt zien. Bewaar je notitieboek met intenties op een veilige plaats.

Dit ritueel kan je helpen om je te verbinden met de energieën van de volle maansverduistering in Stier en je te concentreren op je persoonlijke groei en manifestatie. Het is belangrijk om intenties te formuleren die voor jou van betekenis zijn en die bijdragen aan je welzijn en spirituele groei.

Ontdek in de Volle maan reading waar en hoe de Maansverduistering jouw beïnvloed

Meer lezen

1 reactie

 • Dankjewel

  Blanche

Laat een reactie achter