Energetische tumult en omwentelingen; de kracht van de totale zonsverduistering in Ram

De aankomende Zonsverduisteringen op 8 april, vindt plaats tijdens de Nieuwe Maan, die symbool staat voor een nieuw begin, vooral wanneer deze zich voordoet in het teken van Ram, het eerste teken van de dierenriem. Dit wordt nog versterkt doordat de eclips conjunct is met de Noordelijke Maansknoop. De Maansknoop is het punt waar de banen van de Maan en de Zon elkaar kruisen, waardoor eclipsen kunnen optreden. Eclipsen bij de Noordelijke Maansknoop gaan meestal over een nieuw begin en/of het creëren van kansen die ons in harmonie kunnen brengen met ons levenspad en lot. Als we al op de goede weg zijn, merken we misschien niet zo veel van de effecten ervan.

Maar soms, wanneer deze eclipsen plaatsvinden, kunnen ze aanvoelen als een herstart, of zelfs als een magische interventie waarbij het lot op de achtergrond werkzaam is om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek valt. Dit kan zelfs het geval zijn wanneer ons leven vanuit ons perspectief chaotisch lijkt.

De Zon is de bron van onze levenskracht, en wanneer deze volledig verduisterd is zoals tijdens een zonsverduistering, kan dit aanvoelen als een plotselinge onderbreking of een kans voor een nieuwe start. Daarom kunnen deze perioden van eclipsen energetisch zeer intens aanvoelen, of juist volledig uitputtend en energieverslindend zijn.

Energetische Impact van de Eclips
Zonsverduisteringen brengen vaak keerpunten in ons leve
n met zich mee, gepaard met grote veranderingen en een nieuwe begin. De effecten van deze veranderingen kunnen weken van tevoren worden gevoeld en kunnen nog maanden na de eclips doorgaan. Omdat het vaak keerpunten zijn, kunnen de gevolgen van deze nieuwe beginnen ons niet alleen maanden, maar misschien zelfs jarenlang beïnvloeden. Daarom zijn ze niet beperkt tot de dag van de eclips, maar strekken ze zich uit over veel langere tijdsperiodes.


Het Zaaien van Intenties tijdens de Eclips
Net als velen heb ik vaak gebruik gemaakt van de perfecte uitlijning van zonsverduisteringen om intenties te zetten, aangezien ze een opening vertegenwoordigen naar ons collectieve doel! Maar sommigen twijfelen aan de wijsheid van het stellen van intenties tijdens eclipsen, die voortkomen uit de aard van chaos zelf, omdat ze ons onverwachte uitkomsten kunnen brengen. Wat we denken dat we willen, is misschien niet noodzakelijkerwijs wat de ziel nodig heeft en verlangt voor zijn eigen groei en realisatie. Als het lot inderdaad bezig is met het orkestreren van gebeurtenissen op de achtergrond, wie zijn wij dan om hun werk te verstoren? Misschien is er dus wijsheid in het niet stellen van intenties tijdens een eclips.

Innerlijke Reflectie en Zelfbegrip
Desalniettemin biedt deze perfecte uitlijning wel de mogeli
jkheid om innerlijk te begrijpen hoe we het beste kunnen voldoen aan de roep van de ziel. Vraag om precieze begeleiding naar waar je moet zijn om je lot te vervullen. En realiseer je dat als een droom werkelijk voor jou is bestemd, alleen dan kunnen de omstandigheden ontstaan om die te verwezenlijken. Formuleer altijd je hoop en dromen met de toevoeging dat ze alleen vervuld worden op een manier die het grootste goed dient van alle betrokkenen.

Misschien is het belangrijkste wat deze eclips kan bieden wel de mogelijkheid om contact te maken met onszelf. De uitlijning tussen de Zon, Maan en Aarde maakt ook een perfecte verbinding mogelijk tussen ons analytische denken en ons hogere intuïtieve zelf. Dit stelt ons in staat om dingen te zien vanuit een hoger perspectief en opent ons voor begeleiding, helderheid en begrip.

Heling en Inzicht met Chiron
Met de exacte conjunctie met Chiron is deze eclips bijzonder afgestemd op het orkestreren van een pad dat meer heling en inzicht mogelijk maakt. Daarom kunnen we ons afvragen: welke nieuwe kennis of pad opent zich dat dit proces van heling zal vergemakkelijken? Het pad zal voor elk van ons verschillend zijn, maar het dient uiteindelijk allemaal het doel van groter begrip en bewustzijn.

Chiron toont ons niet alleen onze wonden, of ze nu fysiek, emotioneel of existentieel zijn, maar brengt ook de remedies die het meest effectief zullen zijn om ons weer op het juiste pad van ons lot te brengen.

Conjunctie van Mars en Saturnus: Standvastigheid en Geloof
Samenvallend met de zonsverduistering is er een conjunctie tussen Mars, de heerser van Ram, en Saturnus, beide in het teken van Vissen. Dit zou kunnen betekenen dat we misschien nog niet volledig het nieuwe begin waarderen dat zich ontvouwt, noch de geschenken en remedies die tot onze beschikking staan. Toch worden we door de combinatie van deze twee planetaire energieën gevraagd om standvastig te zijn en in geloof vol te houden, zelfs als we geen reden hebben om dat te doen.

Wat we kunnen doen met deze prachtige Super Totale Zonsverduistering is positieve affirmaties uitzenden en openstaan voor welke begeleiding en begrip dan ook om ons eigen pad van heling te vinden. Dit is de tweede van twee Zonsverduisteringen die betrokken zijn bij de centaur Chiron, die ons constant herinnert aan wie we zijn, met al onze imperfecties. Het volgen van het pad van Chiron stelt ons in staat om heelheid en mededogend begrip te vinden, iets wat we allemaal kunnen gebruiken.

Enkele positieve affirmaties voor de Nieuwe Maan Zonsverduistering in Ram op 8 april kunnen zijn:

- Ik omarm alle nieuwe beginnen die op mijn pad komen met opwinding en hoopvolle anticipatie.
- Ik verwelkom enthousiast alle uitdagingen die op mijn pad komen, in het besef dat ze me kunnen helpen groeien op manieren die ik voorheen niet had overwogen.
-Ik sta open voor alle begeleiding die nodig is om mijn ware pad en lot te realiseren.

Meer lezen

Laat een reactie achter