Venus is weer direct; relaties in de schijnwerpers en een nieuw begin in de liefde

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken: Venus heeft haar retrograde reis beëindigd en keerde 4 september terug naar haar directe beweging. Deze verschuiving in energie brengt een gevoel van opluchting en lichtheid met zich mee dat afwezig was sinds Venus op 19 juni haar pre-retrograde fase inging, gevolgd door de retrograde zelf op 22 juli. Dit markeert het derde en laatste deel van deze planetaire terugdraaiende reis, bekend als de 'retrograde'-periode, die zal voortduren tot 7 oktober.

Op 8 oktober zal Venus echter van tekens veranderen.

Tijdens de retrograde-fase herbeleven we dezelfde astrologische graden die Venus doorkruiste voordat ze retrograde ging. Dit biedt ons de kans om de kwesties die zijn ontstaan sinds de pre-retrograde fase opnieuw te onderzoeken, te bespreken en aan te pakken.

Venus beweegt samen met Uranus in een baan om de zon tegen de richting van de aarde in, wat de impact van haar retrograde op ons leven versterkt. Nu Venus weer direct is, zullen de effecten intens voelbaar zijn. Dit is een cruciaal moment om verzoening te zoeken, emotionele vervulling te vinden en met hernieuwd vertrouwen vanuit het hart te spreken, vooral in de gepassioneerde stijl van Venus in Leeuw.

Zoals bij elke retrograde zijn reflectie en analyse van het verleden aan de orde van de dag, om betere plannen voor de toekomst te maken en onze huidige situaties te begrijpen. Dit kan betekenen dat we contact zoeken met partners uit het verleden of oude vriendschappen nieuw leven inblazen, terwijl we aan onze eigen genezing werken. De directe beweging van Venus betekent niet dat onze banden met het verleden volledig worden verbroken; in plaats daarvan moedigt de retrograde ons aan om slepende kwesties op te lossen en de weg vrij te maken voor een nieuwe start in ons leven, zelfs als dat niet noodzakelijkerwijs een breuk betekent.

Een verhelderend voorbeeld van de Venus retrograde is het verhaal van een stel dat sinds het begin van de post-retrograde fase op 19 juni voortdurend ruzie maakte. Tijdens de Venus retrograde stonden ze op een kruispunt in hun relatie en twijfelden ze of ze moesten doorgaan of loslaten. Ze raakten verstrikt in een cyclus van onzekerheid. Naarmate de post-retrograde fase begint, krijgen ze duidelijkheid over hun situatie en nemen ze beslissingen over hun toekomst. Het begrijpen van hun rol in de conflicten die op 19 juni begonnen, is een cruciale stap richting mogelijke verzoening wanneer Venus op 7 oktober de zone verlaat. Dit voorbeeld benadrukt dat retrogrades cyclisch zijn en dat het verhaal dat begon in de pre-schaduwfase zich voortzet tot in de post-schaduwperiode.

De lessen die we tijdens deze retrograde hebben geleerd, kunnen ons helpen onze diepste verlangens op het gebied van het hart te verduidelijken en ons vermogen om onze diepste gevoelens aan anderen over te brengen, te vergroten. Hoewel er misschien nog wat drama in de lucht hangt, is het raadzaam om even de tijd te nemen om te pauzeren voordat je beslissingen neemt. Denk na over je gevoelsmatige, romantische en spirituele behoeften, en geef er prioriteit aan naarmate je verder gaat. Blijf altijd gefocust op wat je hart werkelijk verlangt.

Nu we een beter begrip hebben van de invloed van Venus retrograde en de cyclische aard van relaties, is het tijd om dieper te duiken in hoe deze planetaire verschuivingen je financiën, liefdesleven en innerlijke waarden beïnvloeden. Berekend aan de hand van je geboortegegevens, analyseer ik waar Venus momenteel staat in je transit-kaart en wat dit voorspelt over je financiën, liefdesleven en waarden. De reading bied diepgaand inzicht en advies, geheel afgestemd op jouw persoonlijke en unieke energie en configuraties. Lees meer door op de afbeelding te klikken.

Meer lezen

  • De super volle maan in vissen en Uranus retrograde; de betekenis invloeden en kansen
  • De mystiek van het archetype de Magiër, alchemie en transformatie
  • Sirius portaal, een krachtige reis naar spirituele verlichting 
  • De betekenis van de aas van pentakels + combinatie met andere kaarten
  • Laat een reactie achter