Verbinding met de Hemel: Ontdek de Magie van Aartsengelen en hoe je contact maakt

Engelen hebben altijd diepgaande fascinatie en verwondering opgeroepen bij mensen over de hele wereld. Binnen het rijk der engelen nemen aartsengelen een bijzondere positie in. Ze worden beschouwd als de hoogste orde van engelen, belast met specifieke taken en functies die ons kunnen begeleiden en beschermen in ons dagelijks leven. In deze blogpost zullen we de wereld van aartsengelen en hun functies verkennen, en leren hoe je contact met hen kunt leggen om hun bijstand te ontvangen.

Aartsengelen: Een Diepgaande Kennismaking

Aartsengelen zijn engelen van een hogere orde, die in verschillende spirituele en religieuze tradities worden beschouwd als boodschappers van God. Ze zijn verantwoordelijk voor het begeleiden, beschermen en ondersteunen van mensen op aarde. Hoewel er talloze aartsengelen zijn, worden zeven van hen vaak beschouwd als de voornaamste:

 1. Aartsengel Michael: Hij wordt vaak afgebeeld met een zwaard en staat bekend als de beschermer en strijder tegen negatieve energieën. Mensen wenden zich tot Aartsengel Michael voor bescherming, kracht en moed.

 2. Aartsengel Gabriel: Deze aartsengel wordt geassocieerd met communicatie en boodschappen. Gabriel wordt vaak geassocieerd met aankondigingen van belangrijke gebeurtenissen en heeft een rol in het overbrengen van goddelijke boodschappen.

 3. Aartsengel Raphael: Raphael is de engel van genezing en gezondheid. Hij wordt vaak aangeroepen voor fysieke, emotionele en spirituele genezing.

 4. Aartsengel Uriel: Uriel wordt geassocieerd met wijsheid, begrip en helderheid. Mensen zoeken zijn leiding bij het nemen van belangrijke beslissingen en het verwerven van diep inzicht.

 5. Aartsengel Chamuël: Deze engel staat voor liefde en relaties. Chamuël kan je helpen bij het vinden van liefde, het helen van gebroken relaties en het vergroten van liefde en mededogen in je leven.

 6. Aartsengel Jophiël: Jophiël is de engel van schoonheid en creativiteit. Hij kan je inspireren om schoonheid in alles te zien en je creativiteit te vergroten.

 7. Aartsengel Zadkiël: Zadkiël is geassocieerd met vergeving en mededogen. Hij kan je helpen om oude wrok en negatieve emoties los te laten en innerlijke vrede te vinden.

Hoe Je Contact Kunt Leggen met Aartsengelen

Het maken van contact met de aartsengelen kan een diepgaande en verheffende ervaring zijn. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Geloof en Intentie: Begin met het ontwikkelen van oprecht geloof in de aartsengelen en stel je intentie om contact met hen te maken. Een zuivere intentie is essentieel om hun energie aan te trekken.

 2. Meditatie: Meditatie is een krachtig hulpmiddel om contact te maken met de aartsengelen. Ga naar een rustige ruimte, adem diep in en uit, en visualiseer de aartsengel waarmee je contact wilt maken. Vraag om hun aanwezigheid en leiding.

 3. Gebed en Affirmaties: Bid tot de aartsengelen en vraag om hun hulp. Gebruik affirmaties om je intentie te versterken en je bewustzijn af te stemmen op hun energie.

 4. Engelenkaarten en Orakels: Engelenkaarten en orakels kunnen fungeren als een kanaal voor de aartsengelen. Trek kaarten en overweeg de boodschap die ze bevatten als begeleiding.

 5. Dagelijkse Communicatie: Oefen dagelijks contact met de aartsengelen door middel van gebed, meditatie of gewoon in stilte met hen praten. De sleutel is consistentie.

 6. Let Op Tekenen: Engelen communiceren vaak via tekenen in je dagelijks leven. Let op synchroniciteit, herhalende getallen, dromen en innerlijke ingevingen. Dit kunnen tekenen zijn dat de aartsengelen met je communiceren.

 7. Vertrouw Op Je Intuïtie: Je intuïtie is een krachtig instrument om de aanwezigheid en leiding van de aartsengelen te voelen. Vertrouw op je innerlijke gevoelens en ingevingen.

 8. Dankbaarheid en Liefde: Toon dankbaarheid voor de aanwezigheid van de aartsengelen in je leven en verspreid liefde en mededogen naar anderen. Dit zal de energie van de aartsengelen versterken.

Het concept van aartsengelen heeft diepe wortels in verschillende religieuze en spirituele tradities over de hele wereld. De oorsprong van het idee van aartsengelen gaat terug tot in de oudheid. In het jodendom en het christendom worden aartsengelen vaak geassocieerd met goddelijke boodschappers en beschermers. De naam "aartsengel" komt van het Griekse woord "archangelos," wat "hoofdengel" betekent.

In het jodendom worden aartsengelen zoals Michael en Gabriel beschouwd als belangrijke figuren in de Hebreeuwse Bijbel. Ze worden gezien als boodschappers van God en spelen cruciale rollen in bijbelse verhalen. Het christendom heeft deze traditie voortgezet en benadrukt de rol van aartsengelen in het uitvoeren van Gods wil.

Buiten het jodendom en het christendom vinden we aartsengelen in andere religieuze en spirituele tradities. In de islam wordt bijvoorbeeld aangenomen dat aartsengel Gabriel de boodschapper was die de profeet Mohammed goddelijke openbaringen bracht. In de new age-spiritualiteit zijn aartsengelen vaak het onderwerp van specifieke rituelen en meditaties.

Aartsengel Metatron

Aartsengel Metatron is een minder bekende aartsengel, maar wordt beschouwd als een van de machtigste. In sommige tradities wordt hij gezien als de bewaarder van de Akasha-kronieken, het goddelijke archief waarin alle gedachten, daden en gebeurtenissen van de mensheid zijn opgeslagen.

Aartsengel Raguel

Deze aartsengel is vaak minder bekend, maar wordt geassocieerd met rechtvaardigheid en harmonie. Raguel wordt gezien als een bemiddelaar in geschillen en conflicten en wordt aangeroepen voor hulp bij het herstellen van balans en vrede.

Engel van de Dood

Aartsengel Azraël is in sommige tradities bekend als de "Engel van de Dood." Hoewel deze titel angstaanjagend kan klinken, wordt Azraël gezien als een engel die zielen begeleidt bij hun overgang naar het hiernamaals en troost biedt aan degenen die rouwen. 

Een Laatste Gedachte

In de wereld van aartsengelen vinden we wijsheid, liefde, bescherming en begeleiding. Het contact maken met deze prachtige wezens kan een diepgaande verrijking zijn voor je spirituele reis. Terwijl we deze fascinerende entiteiten verkennen en onze band met hen versterken, laten we niet vergeten dat aartsengelen altijd klaarstaan om ons te helpen en te leiden op ons levenspad.

Naast de bekendere aartsengelen, zoals Michael, Gabriel, en Raphael, zijn er nog vele andere engelen met unieke gaven en eigenschappen. Het is de moeite waard om je verder te verdiepen in de individuele aartsengelen en hun specifieke rollen, om te ontdekken welke van hen het beste aansluit bij jouw behoeften en verlangens.

Onthoud dat het maken van contact met de aartsengelen een persoonlijke reis is, en iedereen kan zijn eigen unieke ervaring hebben. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen om een diepere connectie met deze spirituele gidsen op te bouwen.

Ontdek Jouw Persoonlijke Engel in de  Engelenreading

Wil je graag meer inzicht in welke engel aan jou verbonden is en je begeleidt in dit leven en waarom?  De Engelenreading biedt een unieke gelegenheid om jouw persoonlijke engel te ontdekken en de specifieke begeleiding te ontvangen die bij jou past. In deze reading wordt een bijzondere brief gechanneld aan de hand van automatisch schrift. Met behulp van je geboortedatum en andere relevante informatie, zal ik de engel identificeren die aan jou verbonden is.

Of je nu op zoek bent naar begeleiding, inspiratie of simpelweg nieuwsgierig bent naar de engel die over jou waakt,de  Engelenreading kan een transformerende ervaring zijn.

Klaar om jouw persoonlijke engel te ontmoeten? Boek vandaag jouw reading met korting. Jouw persoonlijke engel wacht om je te begeleiden op je spirituele reis.

Terwijl je je weg vervolgt op het pad van spirituele groei en verbondenheid met de engelen, blijf openstaan voor de wonderen en de leiding die ze kunnen brengen. De wereld van aartsengelen is er altijd om je te omarmen en je te ondersteunen op je reis naar een vervuld, geïnspireerd, en spiritueel leven.


Meer lezen 

Laat een reactie achter