Verdiep je in de invloeden van de Volle Oogstmaan in Ram, ontdek je innerlijke krijger en heel je wonden met dit uitgebreide Volle Maan ritueel

Terwijl september zijn gouden tinten onthult en de dagen korter worden, bevinden we ons aan de vooravond van de herfst, een seizoen van transformatie en reflectie. Temidden van deze overgang doemt de Oogstmaan; Volle Maan in Ram!

De "Oogstmaan" is de volle maan die meestal in september verschijnt en staat bekend om zijn betekenis in de landbouw. Het markeert de tijd waarin gewassen rijp zijn en geoogst kunnen worden, wat traditioneel leidde tot hard werken en feestvieren. Deze maan symboliseert dankbaarheid voor de overvloed van de natuur en wordt geassocieerd met rituelen en vieringen die de verbondenheid tussen mens en natuur benadrukken. Het herinnert ons eraan om de vruchten van ons werk te waarderen en te delen met anderen.

Op 29 september 2023 draagt deze volle maan krachtige energieën met zich mee om ons te helpen onze dromen te manifesteren en verandering met moed en veerkracht te omarmen.Laten we de spirituele betekenis van de Maan in Ram verkennen en enkele rituelen ontdekken die de energie ervan in jouw leven kunnen versterken.

Ram, als het eerste teken van de dierenriem, symboliseert nieuwe beginnen, leiderschap en moed. Het wordt geregeerd door Mars, de planeet van actie en verlangen, en staat bekend om zijn gepassioneerde en energieke aard. Terwijl de Oogstmaan dit vurige teken verlicht, nodigt ze ons uit om onze innerlijke krijger te omarmen, initiatief te nemen en onverschrokken onze doelen na te streven.

Op spiritueel niveau nodigt de Volle Maan in Ram ons uit om na te denken over de reis van zelfontdekking en persoonlijke groei die we dit jaar zijn begonnen. Het spoort ons aan om onze vooruitgang te evalueren, onze prestaties te vieren en de nodige aanpassingen te maken om in lijn te blijven met ons levensdoel.

De Volle Manen staan bekend als tijden van loslaten, voltooiing, beëindiging en het oogsten van de zaden die we in het verleden hebben geplant. Met de Maan in het teken Ram en de Zon in Weegschaal, ondergaat de collectieve ervaring een diepgaande zuivering langs de as van Individualiteit en Partnerschap.

Volle maan/Chiron
De Volle Maan staat in een conjunct met Chiron, het archetype van de gewonde genezer, terwijl Ram het archetype van de goddelijke mannelijke krijger vertegenwoordigt. In deze tijd van genezing en zuivering nodigt het ons uit om verstoringen los te laten en gezonde mannelijke energie te omarmen, grenzen te stellen, onze verlangens te erkennen en op te komen voor wat juist is.

We worden uitgenodigd om het archetype van de Gewonde Krijger te helen, waarbij we ongezonde en giftige patronen loslaten, en dominantie en dwingend gedrag transformeren. Deze collectieve genezing begint bij onszelf. Sommigen onder ons kunnen uiterst gevoelig zijn voor deze energieën, en onze Gewonde Krijger kan zijn kracht verliezen en zichzelf verwaarlozen, wat het andere uiterste van de balans vertegenwoordigt.

Tegenover de Maan in Ram staat de Zon in Weegschaal, en een samenstand met Venus, de heerser van Weegschaal, benadrukt de thema's liefde en geld. Deze intense lunatie raakt ons diep.

Weegschaal vertegenwoordigt vrede en balans, terwijl Ram ons leert dat vrede het waard is om voor te vechten. Op persoonlijk niveau krijgen we de kans om ongezonde patronen rond liefde, geld en hechtingsstijlen los te laten.

We kunnen onze relationele trauma's en teleurstellingen uit het verleden overgeven aan de zuiverende energie van deze maan. Voorbije ervaringen worden verlicht zodat we ervan kunnen leren, verantwoordelijkheid kunnen nemen voor wat van ons is en de lessen kunnen integreren om de weg te openen naar grotere vervulling in relaties.

Dit is een geweldige Maan om onze balans in geven en nemen te herstellen, om het pleasen van anderen en codependentie los te laten en om te gronden in veilige hechting.

Samengevat, tijdens de Volle Maan in Ram, die op 29 september 2023 plaatsvindt, kunnen we verschillende astrologische invloeden en energieën verwachten:

 • Energie en Moed: Ram is een teken van moed, energie en initiatief. Tijdens deze Volle Maan zullen deze eigenschappen naar voren komen. Je kunt jezelf aangemoedigd voelen om actie te ondernemen, je doelen na te streven en obstakels te overwinnen.
 • Zuivering en Heling: De Volle Maan staat conjunct met Chiron, het archetype van de gewonde genezer. Dit kan wijzen op de behoefte aan heling en zuivering, vooral op het gebied van mannelijke energie, grenzen stellen en het opkomen voor jezelf en anderen.
 • Balans tussen Individualiteit en Partnerschap: Met de Maan in Ram en de Zon in Weegschaal is er een balans tussen individualiteit en partnerschap. Dit is een goede tijd om te evalueren hoe je jezelf uitdrukt binnen relaties en of er evenwicht is tussen jouw behoeften en die van anderen.
 • Liefde en Geldthema's: De samenstand van de Zon en Venus benadrukt de thema's liefde en geld. Dit kan leiden tot belangrijke inzichten in je financiële situatie en je emotionele relaties.
 • Loslaten en Oogsten: Volle Manen worden traditioneel geassocieerd met loslaten en oogsten wat je hebt gezaaid. Het is een goed moment om na te denken over wat je de afgelopen maand(en) hebt bereikt en wat je wilt loslaten om ruimte te maken voor nieuwe groei.

Tijdens de Volle Maan in Ram kun je dit ritueel uitvoeren om de energie van dit teken te benutten, moed te vergroten en obstakels te overwinnen. Hier is een eenvoudig ritueel dat je kunt proberen:

Volle Maan in Ram Ritueel: Vuur van Moed

Benodigdheden:
Een rode kaars (symbool van Ram's energie) - Lucifers of een aansteker - Een stuk papier en een pen - Een vuurvaste kom

Stappen:
Voorbereiding: Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Plaats alle benodigdheden voor je neer.

Intentie stellen:
Denk na over wat je wilt bereiken tijdens deze Volle Maan. Wil je moediger zijn, bepaalde angsten overwinnen, of nieuwe stappen zetten in je leven? Schrijf je intentie op het stuk papier. Formuleer het als een positieve, bekrachtigende verklaring, bijvoorbeeld: "Ik omarm moedig nieuwe kansen in mijn leven."

Het ritueel:
Steek de rode kaars aan met de lucifers of aansteker. Concentreer je op de vlam en visualiseer hoe deze de energie van moed en vastberadenheid vertegenwoordigt.

Lees je intentie: Lees de intentie op het stuk papier hardop voor. Voel de woorden en laat ze doordringen in je bewustzijn.

Verbrand de intentie: Houd het stuk papier voorzichtig boven de vlam van de kaars (wees voorzichtig) en laat het papier in de vuurvaste kom vallen. Terwijl het papier brandt, visualiseer je hoe je intentie wordt geactiveerd en versterkt door het vuur van moed.

Dankbaarheid: Sluit je ogen en voel de energie van moed en vastberadenheid die in de kamer hangt. Bedank de Volle Maan, het universum, of welke spirituele krachten je ook wilt betrekken voor hun steun.

Afronding: Laat de kaars veilig uitbranden. Als het veilig is om te doen, kun je de overgebleven as buiten begraven als een symbool van het loslaten van oude angsten en het planten van nieuwe zaadjes van moed.

Dit ritueel kan je helpen om bewust te werken met de energie van de Volle Maan in Ram en je intenties te versterken. Het is belangrijk om rituelen met respect en voorzichtigheid uit te voeren, vooral als vuur bij het ritueel betrokken is.

Deze aankomende Volle Maan heeft het potentieel om een zeer intense en transformerende energie met zich mee te brengen. Het kan van invloed zijn op verschillende aspecten van ons leven, van persoonlijke groei tot relaties en zelfontdekking.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe deze Volle Maan specifiek op jou van invloed kan zijn, dan is de persoonlijke Volle Maan Reading iets voor jou. Een uitgebreide reading gecombineerd met Tarot en je persoonlijke astrologische transits. Tijdens deze reading zullen we de positie van jouw maan en Chiron in je geboortekaart onderzoeken en begrijpen hoe deze transiterende Volle Maan hun energie beïnvloedt. Dit kan je waardevolle inzichten geven in hoe je het beste kunt omgaan met de intense energieën die deze maan met zich meebrengt.

Wil je meer te weten komen over hoe de Volle Maan in Ram jou persoonlijk zal beïnvloeden en hoe je deze energieën kunt benutten? Klik op de afbeelding om meer te lezen een persoonlijke Volle Maan Reading te boeken.

Meer lezen 

 • Mercurius direct; astrologische gids voor september 2023
 • De mystiek van het archetype de Magiër, alchemie en transformatie
 • Sirius portaal, een krachtige reis naar spirituele verlichting 
 • De betekenis van de aas van pentakels + combinatie met andere kaarten
 • Karmische schuld; begrijpen en oplossen van problemen uit vorige levens
 • De betekenis van 4.44 - Boodschappen van het Universum
 • Laat een reactie achter