Boogschutterseizoen: Ontdek de Wijsheid van Avontuur en Jupiter's Materiële Zegeningen!

Het Boogschutterseizoen begint vandaag, op 22 november 2023 en duurt voort tot 21 december 2023. Het wordt geïnitieerd door de beweging van de zon die verschuift en danst door elk van de 12 tekens van de dierenriem, waarbij elk archetype ongeveer een maand lang wordt belicht.

Het is wanneer de zon in Boogschutter staat dat we worden uitgenodigd om in zijn wereld te stappen en het leven te ervaren door zijn lens.

Boogschutter, astrologie

De overgang van Schorpioenseizoen naar Boogschutterseizoen brengt ons van de onderwereld van diepte en transformatie naar die van avontuur en expansie.

We verschuiven van de emoties van water naar de passies van vuur, van een naar binnen gerichte focus naar een naar buiten gericht bewustzijn.

Schorpioen nam ons mee onder het oppervlak en in de mysteries, waar diepe transformatie en wedergeboorte plaatsvonden. Boogschutter brengt ons terug naar de oppervlakte, herboren en gevuld met passie, enthousiasme en een gevoel van avontuur.

Het is hier dat onze zoektocht naar betekenis begint. Waar komen we vandaan? Wat is het leven? Is er een inherente betekenis aan het bestaan, of creëer ik mijn eigen betekenis? Is er iets groters en wijders dat me vasthoudt en leidt, of ligt het allemaal aan mij?

Boogschutterseizoen nodigt ons uit om een stap terug te doen van de details van het leven om over de grotere vragen na te denken.
Om op de hoogste pieken te staan zodat we vanuit alle gezichtspunten kunnen kijken. Het is een archetype dat filosofeert, bespreekt, vraagt en zoekt. Maar niet alleen door de geest. Er is een aangeboren begrip door dit zonneteken dat kennis niet noodzakelijk gelijk staat aan wijsheid. Wijsheid komt eerder voort uit geleefde ervaring.

Boogschutter: Een Vuurteken vol Optimisme
Boogschutter, geregeerd door Jupiter, staat bekend om zijn levendige energie en grenzeloos optimisme. Als vuurteken symboliseert het de drang naar avontuur, groei en expansie. Boogschutters worden vaak beschouwd als de ontdekkingsreizigers van de dierenriem, gedreven door een onstuitbare nieuwsgierigheid om de wereld te verkennen en diepere betekenissen te ontdekken.

Element: Vuur - De Brandende Passie
Boogschutter deelt het vuurelement met Ram en Leeuw, wat resulteert in een krachtige combinatie van passie, moed en vastberadenheid. Het vuur van Boogschutter vertegenwoordigt de innerlijke vlam die hen aandrijft om hun doelen na te streven en obstakels te overwinnen met een opmerkelijke vastberadenheid.

Wat te Verwachten: Een Tijd van Groei en Zelfontdekking
Het Boogschutterseizoen brengt een golf van positieve energie met zich mee, waardoor we worden aangemoedigd om onze grenzen te verleggen en te streven naar persoonlijke en spirituele groei. Het is een uitstekende tijd om nieuwe avonturen aan te gaan, of het nu gaat om reizen, leren of het verkennen van nieuwe hobby's.

Hoe Beïnvloedt Boogschutter Ons: Inspiratie en Optimisme
Onder de invloed van Boogschutter voelen we ons vaak geïnspireerd om groot te dromen en onze horizonten te verbreden. Optimisme en een positieve kijk op het leven worden aangewakkerd, wat kan helpen om uitdagende tijden met veerkracht en moed tegemoet te treden.

De Invloed van Jupiter: Uitbreiding en Overvloed
Als heerser van Boogschutter brengt Jupiter de energie van overvloed en uitbreiding. Dit kan zich manifesteren in kansen voor persoonlijke en professionele groei. Het is een gunstige tijd om doelen te stellen en stappen te zetten om ze te bereiken.

Jupiter, de planeet van uitbreiding, overvloed en groei, neemt momenteel zijn intrek in het aardeteken Stier. Dit duidt op een verschuiving naar een meer materiële focus in onze collectieve ervaring. Stier is verbonden met stabiliteit, financiën en het tastbare aspect van het leven.

Wat betekent dit voor ons allemaal?
Dit betekent dat de komende tijd gunstig is om onze horizon te verbreden, voor het vergroten van je financiële situatie, het stabiel houden van je geldzaken en het oogsten van resultaten die je écht kunt voelen.

Met Jupiter in Stier worden we aangemoedigd om ons te richten op dingen die je kunt aanraken, zoals het opbouwen van een spaarpotje, investeren in slimme projecten die goed zijn voor de planeet, en gewoon genieten van de echte, tastbare dingen in het leven. Dus, het is niet alleen tijd voor avontuur en groei, maar ook voor het steviger maken van de basis van ons dagelijks bestaan.

De combinatie van Boogschutterseizoen en Jupiter in Stier biedt een interessante balans tussen het streven naar avontuur, wijsheid en persoonlijke groei (Boogschutter) en het consolideren van materiële middelen en het genieten van tastbare vruchten (Jupiter in Stier). Het is een tijd waarin we worden aangemoedigd om niet alleen onze geest te voeden met kennis en ontdekkingen, maar ook om stevige wortels te laten groeien in het materiële aspect van ons leven.

Dus, te midden van de energieke vibes van Boogschutterseizoen, laten we ook aandacht schenken aan de kansen voor stabiliteit en materiële groei die Jupiter in Stier met zich meebrengt.

Het is een tijd om onze horizon te verbreden, zowel op het gebied van wijsheid als op het gebied van materiële welvaart, en te streven naar een evenwichtige en vervullende levenservaring. Laat de energie van Boogschutter je leiden terwijl we het komende seizoen ingaan, en vergeet niet te dromen, te verkennen en te groeien. De kosmos staat aan jouw zijde!

Meer lezen

Laat een reactie achter