De Kracht van Verandering: Nieuwe Maan in Schorpioen op 13 november

De recente maansverduistering op 28 oktober heeft ons een spiegel voorgehouden, waarin we konden zien wat we moesten loslaten. Of het nu ging om een persoon, een baan, een gewoonte, of gedragspatronen die niet langer bij ons passen, we zeiden collectief 'Nooit meer'.

In de astrologie zijn Volle Manen en Maansverduisteringen vaak verbonden met afronding en beëindiging. Maar nu, met de naderende Nieuwe Maan in Schorpioen op 13 november, worden we aangemoedigd om ons voor te bereiden op nieuwe beginnen, op verandering en transformatie.

De Astrologische Achtergrond:

Deze aanstaande Nieuwe Maan in Schorpioen, belooft een krachtige verschuiving. In nauwe conjunctie met Mars en tegenover Uranus, geeft deze maan een signaal: het is tijd om actie te ondernemen, om moedig te zijn. Mars, sterk in zijn eigen teken Schorpioen, motiveert en geeft energie, maar gecombineerd met de onvoorspelbaarheid van Uranus kan het explosief worden. We bevinden ons in een periode van onvoorspelbaarheid en verandering, waarbij de Nieuwe Maan ons uitnodigt om uit onze comfortzone te stappen en het onbekende te verkennen.

De Kracht van Mars en Uranus:

Mars staat voor daadkracht, maar met Uranus in de mix moeten we voorbereid zijn op onverwachte wendingen. De wereld mag dan wel turbulent zijn, maar zoals Uranus ons laat weten, brengt het ook mogelijkheden met zich mee. Het is een tijd om alert te zijn, gevaren te vermijden en onszelf te gronden. In plaats van overhaaste beslissingen, is aandacht voor onze omgeving van vitaal belang.

Het Innerlijke Geweten en Verandering:

Hoewel vergezeld van potentieel explosieve energie, maakt ook een gunstige verbinding met Neptunus. Dit herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel. Te midden van veranderingen en uitdagingen worden we aangemoedigd om ons geweten te volgen, zelfs als dit betekent tegen de heersende stroming in te gaan.

Intenties Zetten:

De Nieuwe Maan is een krachtig moment om intenties te zetten. In deze periode, van 13 november tot 16 november, kunnen we positieve veranderingen in gang zetten. Enkele suggesties zijn:

  1. Transformeer een belemmerende gewoonte of gedragspatroon.
  2. Zeg 'Nee' tegen negatieve invloeden om ruimte te maken voor positieve veranderingen.
  3. Wees open voor nieuwe ideeën en perspectieven, zelfs kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben.
  4. Reflecteer op je eigen kracht en het vermogen om uitdagingen aan te gaan.

Afsluitende Gedachten:

De Nieuwe Maan in Schorpioen nodigt ons uit om de kracht van verandering te omarmen. Te midden van de onvoorspelbaarheid van Mars en Uranus herinnert Neptunus ons aan de grotere context. Laten we deze tijd gebruiken om onze intenties te zetten en te streven naar een authentieker leven. Laten we kalm blijven te midden van de donder en ons geweten volgen, zelfs als dat betekent tegen de stroom in te gaan.

Meer lezen

1 reactie

  • Dankjewel voor de zeer heldere uitleg . Altijd boeiend en leerzaam. Veel liefde en licht . Livia

    Neetens livia

Laat een reactie achter