8 skills die je echt moet hebben als je een proffesionele tarot reader wilt worden!

Stel je voor, je gebruikt je intuïtie en de tarot om mensen met hun meest uitdagende  obstakels of vragen te helpen! andere helpen antwoorden en richtingen te vinden. Zou dat niet super zijn? Ik ben nu 15 jaar professioneel tarot lezer, en ik kan zeggen dat ik het na al die jaren nog steeds leuk vind om te doen. Hoewel er veel uitdagingen zijn, net als met alle andere banen.

Ik deel 8 vaardigheden met je die je absoluut nodig hebt als je professionele tarot lezer wilt worden

1. Ken de Tarotkaart betekenissen
Ondanks dit vrij logisch is, is het niet onbelangrijk om het op te noemen. Want, je moet je in staat zijn om elke kaart op een diepgaande manier te begrijpen en het vloeiend kunnen lezen en feilloos interpreteren, zonder te twijfelen. Zonder te aarzelen, zonder nog in de boeken te kijken.  Na verloop van tijd zal je intuïtie en ervaring groeien en je unieke relatie met de kaarten zal tot bloei komen. Maar eerst moet je de nuances van de betekenis van elke kaart begrijpen op verschillende plaatsen en in relatie tot verschillende onderwerpen.


2. Je trekt geen zelden een onduidelijke kaart
Soms kunnen de beste van ons geen verband leggen in de kaarten. Maar het kan niet te vaak gebeuren. Je moet je eigen technieken en strategieën hebben die je kunt toepassen wanneer die onduidelijke kaarten zich voordoen, want je hebt een klant voor je zitten of aan de telefoon.

3. Je moet minstens 3 leggingen hebben waar je comfortabel mee bent
Het is niet genoeg om alleen bekend te zijn met simpele leggingen zoals een 1-kaart reading, of een 3 kaart reading. Je moet bekend zijn met alle leggingen. Ook het keltisch kruis, ook een grote legging met 25 kaarten bijvoorbeeld. Je moet bekend zijn met een hele reeks leggingen , van ingewikkelde leggingen voor complexe situaties. En je moet weten welke legging geschikt is voor welke vraag/situatie. Ik raad ook aan om ja/nee leggingen te begrijpen, omdat mensen dit soort vragen vaak zullen stellen

4. Je moet in staat zijn om verbanden te leggen
De ware kunst van een goede reading is wanneer de tarotist alle kaarten en hun posities begrijpt en hieruit een verhaal kan opmaken. Een verband kan leggen tussen alle kaarten. Dit is veel meer dan alleen maar de betekenis van elke kaart opnoemen zonder een verband te zien. Dat is geen reading, dat is gewoon een waslijst aan betekenissen! Je intuïtie moet samenkomen met de kaarten. Wil je de tarot volledig leren, download dan mijn E-book“Tarot’’ en begin vandaag al. Dit is HET E-book die je nodig zal hebben om te beginnen met de tarot, alles wat je moet weten over de tarot, leggingen en meer staat hierin beschreven + de betekenissen

5. WEET HOE JE EEN VOLLEDIGE READING MOET UITVOEREN
Dit klinkt vanzelfsprekend maar zelfes de meest ervaren tarotisten kunnen vergeten dat een reading al begint zodra de klant binnen stapt of contact met je opneemt. Hoe begroet je je klanten? Stel je ze op hun gemak? Kom je tot de kern van hun probleem? En hoe sluit je een sessie af nadat je de kaarten hebt gelezen? Houd je contact? Beantwoord je vervolgvragen? Een professionele Tarot lezer zijn is een business en de meest succesvolle tarotisten behandelen het als zodanig.

6. WEET WAT VOOR SOORT TAROT LEZER JE BENT.
Dit betekent dat je je fundamentele relatie met de kaarten moet hebben, en tot de kaarten moet begrijpen. Wat voor soort lezingen vind je leuk om te geven? hoe wil je je boodschap naar buiten brengen? Welke onderwerpen behandel je, en welke niet? welke cliënten moet je aantrekken? Om dit te weten moet je eerst weten wat voor lezer je zelf bent.

7. HEB EEN PERSOONLIJKE BAND MET DE KAARTEN
Dit is wat gewone tarotlezers onderscheid van professionele succesvolle tarotlezers. Hoe krijg je een persoonlijke en unieke verbinding/connectie met de kaarten? Je moet de kaarten intuitief aanvoelen en eerst koppelen naar jezelf, om tot een ware begrip te komen. In mijn 22 dagen tarot challenge is dit wat je precies gaat doen. Je koppelt elke kaart uit de grote arcana dagelijks naar jezelf toe, zodat je de kaart ECHT begrijpt. Daarnaast maak je een reis door de grote arcana zodat je begrijpt wat het verband is met elke kaart, en wat het verhaal is. De grote arcana is de basis, als je het verband tussen deze 22 kaarten niet begrijpt of geen band mee hebt gaat werken met de tarot erg lastig worden.  Ik heb de online challenge zo opgesteld dat dit het enigste gaat zijn wat je nodig zult hebben om aan de slag te gaan met de hoofdkaarten. En je ontvangt zelfs een certificaat. Lees hier meer en begin vandaag al!

8. OEFEN MET VREEMDEN.
Een reading doen voor een onbekende is anders dan voor een goede vriend/vriendin of bekende.  Oefen met willekeurige mensen die je helemaal niet kent. Dit zal je helpen om de vragen en reacties van mensen te begrijpen, te identificeren wat voor type lezer je bent (of niet), en het zal je helpen om vertrouwen en intuïtie te ontwikkelen.

Professioneel Tarot lezen is lonend op een manier die ik niet in woorden kan uitdrukken. Als je de bovenstaande tips volgt, zul je met zekerheid het zelfvertrouwen opbouwen om een goede lezer te worden, en vergeet niet te investeren in jezelf door cursussen te doen en je daadwerkelijk in de tarot te verdiepen.

Heel veel succes op jouw tarot pad!