Beginnende tarotist? Negeer deze 10 essentiële tips die alles gaan veranderen niet

Als je de tarot snel wilt begrijpen moet je dit even doorlezen​

Ik leg de kaarten nu zelf meer dan 15+ jaar, en ik weet hoe overweldigend dit kan zijn in het begin! Ik ga nu 10 waardevolle tips met je delen zodat je de kaarten kunt lezen met meer vertrouwen in jezelf.


1. Houd het simpel

Het is erg makkelijk om te verdwalen in het complexe systeem van de tarot. Spreek met jezelf af om het even makkelijk te houden, blijf bij eenvoudige leggingen, en eenvoudige technieken. Je zult merken dat je vertrouwen enorm groeit als je het simpel houdt en stap voor stap groeit.

2. Creëer een persoonlijke band met de Tarot

Toen ik begon met Tarot las ik honderden boeken. Dat werkt niet. Je moet een persoonlijke/intuïtieve band met je kaarten hebben voordat je er iets mee kunt. Kies 1 deck uit die jou het meest aanspreekt en werk dagelijks of regelmatig hier mee. Trek 1 kaart voor jezelf en noteer alles wat er naar voren komt om het extra persoonlijk te maken.

3. Verwissel het Keltisch Kruis voor een 1 tot 3 Kaarten reading

In veel boeken vind je de keltische kruis legging. Het is een mooie legging, maar wel met 10 kaarten die allemaal iets anders vertegenwoordigen. Niet aan te raden voor beginners. Begin met een 1 kaart reading of 3 kaart reading, of een verleden, heden toekomst. Je zult aangenaam verrast zijn hoeveel inzicht je kunt krijgen in kleinere leggingen.

4. Trek een dagelijkse tarot kaart voor jezelf

De beste manier om Tarot te leren en om een persoonlijke band met de Tarot te creëren is door dagelijks een kaart te trekken. Stel vragen als ‘’waar moet ik me vandaag op focussen’’ of ‘’wat is de boodschap van de dag?’’  Aan het eind van de dag vergelijk je wat er die dag is gebeurd en noteer je het. Hierdoor gaat je persoonlijke band met de tarot groeien. 

5. Voel in op de afbeelding op de kaart 

Een van de makkelijkste manieren om te begrijpen wat een Tarotkaart betekent is om de afbeelding te bestuderen. Wat gebeurt er? Waarom gebeurt het? Wat is de moraal van het verhaal?  Wat voel je? Koppel het dan terug aan wat je ervaart. Wat kan het verhaal in de kaart je vertellen over je leven op dit moment? Welke nieuwe lessen kun je leren? Het beste aan deze techniek is dat je geen betekenissen uit je hoofd hoeft te leren! Je kunt gewoon afgaan op wat je elke keer in de afbeelding van de kaart ziet. Deze techniek is zo sterk dat ik dit dagelijks toepas in mijn 22 dagen tarot challenge. Wil je dagelijks in de tarot groeien en de grote arcana leren kennen als een tarot-master + een certificaat ontvangen? Doe dan mee met de 22 dagen tarot challenge

6. Stem af op je intuïtie 
Ik weet het - makkelijker gezegd dan gedaan! In feite, de meeste Tarot beginners echt worstelen met weten hoe en wanneer af te stemmen op hun intuïtie.  Mijn advies? Leg de boeken neer, en voel in op de energie van de tarotkaart, en laat het gewoon op je afkomen.

7. Tarot lezen voor jezelf 

Tarot is zo'n krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking, dus waarom niet voor jezelf toepassen.  Maak elke dag tijd vrij om een korte reading voor jezelf te doen. Je oefent alvast met leggingen en je leert de tarot maar ook meer over jezelf.  Download hier mijn GRATIS PDF mini E-book met 7 essentiële stappen die je niet kunt missen als je de tarot wilt lezen voor jezelf of een ander. Zodra je de tarot gaat lezen voor jezelf zal je tarot kennis en het proces enorm snel gaan

8. Zoek een studie buddy 

Wat ik zo leuk vind aan Tarot is dat iedereen een andere kijk heeft op de tarot kaarten. Zoek iemand waar je mee kunt sparren. Je kunt verschillende perspectieven delen en elkaars groei ondersteunen

9. Leer 2-3 sleutelwoorden voor elke kaart 

Overhaast jezelf niet. Als  je alles in een keer wilt onthouden, zal het niet lukken, of nog erger; je raakt ontmoedigt. Het leren van de tarot moet leuk zijn. NIet een bron van frustratie.  Doe het rustig aan en leer 3 trefwoorden voor elke kaart.

10. Vergeet de 'regels' 

De nummer 1 regel van de tarot is: er is geen regel. Zolang je ethisch bent in de manier waarop je Tarot leest, kun je al die ‘’regels’’ negeren

Succes en vergeet niet mijn gratis mini guide te downloaden! Download hier mijn GRATIS PDF mini E-book met 7 essentiële stappen die je niet kunt missen als je de tarot wilt lezen voor jezelf of een ander.