10 redenen waarom zelfliefde & houden van jezelf belangrijk is


Zelf-liefde, die ook vaak wordt aangeduid als zelf-compassie, omvat het verzorgen van je eigen behoeften, het accepteren van je zwakheden en mislukkingen, evenals je sterke punten, en in contact blijven met je emoties. Zorgen voor andere mensen is belangrijk, maar het moet niet ten koste gaan van je eigen welzijn. Waarom? Hier zijn tien goede redenen:

#1 Zelfliefde helpt stress te verminderen
Zelfzorg is een belangrijk onderdeel van zelfliefde. Als je van jezelf houdt, herken je tekenen van burn-out en kun je stappen ondernemen om je stress te verminderen. Zonder zelfliefde, geloof je misschien niet dat je een pauze verdient. De gedachte om iets te doen "alleen voor mezelf" kan heel moeilijk te accepteren zijn. Je bent daarom eerder geneigd om je door een stressvolle tijd heen te slaan, zelfs als het pijn doet. Mensen met gezonde zelfliefde zijn meer bereid om tijd te nemen om voor zichzelf te zorgen als ze gestrest zijn.

#2 Zelfliefde kan je helpen gezondere gewoontes te ontwikkelen
Onderzoeken suggereren dat van jezelf houden je kan helpen betere gezondheidsbeslissingen te nemen. In een gezondheidspsychologische meta-analyse van 15 studies, ontdekten onderzoekers dat wanneer mensen zichzelf accepteerden zonder hard oordeel, ze meer gemotiveerd waren om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Eén studie toonde aan dat dit het geval was wanneer mensen begonnen te stoppen met roken. Andere gedragingen waren gezonder eten en meer bewegen. Zelfcompassie hielp mensen nieuwe, gezondere gewoonten te vormen.

#3 Zelfliefde verbetert je emotionele veerkracht
In moeilijke tijden is het makkelijk om af te glijden naar wanhoop. Afhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt, kun je te maken krijgen met mensen die je de schuld geven van je ontberingen. Je zou jezelf de schuld kunnen geven. Zelfliefde helpt om negatieve, kritische zelfpraat tegen te gaan en dingen in perspectief te plaatsen. Zelfs als je moeilijkheden het gevolg zijn van een fout die je hebt gemaakt, moedigt zelfliefde je aan om van de fout te leren en verder te gaan. Dit bouwt aan je emotionele veerkracht en bereidt je voor op toekomstige uitdagingen.

#4 Zelfliefde verbetert je relaties
Er is een veelgebruikt gezegde dat zegt dat je niet echt van anderen kunt houden totdat je van jezelf houdt. En dat klopt, want houden van jezelf helpt wel om je relaties met anderen te verbeteren. Wanneer je van jezelf houdt, zul je je niet zo afhankelijk voelen van andere mensen voor je gevoel van waarde. Dit helpt je grenzen te stellen of, indien nodig, ongezonde relaties te beëindigen. Mensen die van zichzelf houden hebben ook de neiging om zichzelf beter te begrijpen, wat hen helpt bij het identificeren van het soort relaties dat ze wel of niet willen.

#5 Zelfliefde maakt je productiever
Uitstelgedrag is een productiviteitskiller. Om jezelf gemotiveerd te krijgen, kun je je toevlucht nemen tot harde tactieken. Sommige mensen gebruiken dreigementen van zelfbestraffing om te proberen aan de slag te gaan met een taak, maar onderzoek suggereert dat dat geen effectieve motivator is. Het is beter om medelijden met jezelf te hebben wanneer je uitstelgedrag vertoont. Gebruik je "mislukking" als een leermoment voor de toekomst. In plaats van vast te zitten in zelfkritiek, voel je je lichter en klaar om veranderingen aan te brengen in je gedrag.

#6 Zelfliefde kan helpen om angst- en depressiesymptomen te beheersen
Onderzoek suggereert dat mensen met een hoog niveau van zelfcompassie een lager risico hebben op het ontwikkelen van angst of depressie. Dit betekent niet dat je niet in staat bent om van jezelf te houden als je angstig of depressief bent. Het impliceert wel dat aspecten van zelfliefde (zoals zelfzorg, zelfcompassie en positieve zelfpraat) kunnen helpen bij het beheersen van symptomen. Zelfliefde kan je ook helpen bevrijden van het veelvoorkomende geloof dat psychische aandoeningen op de een of andere manier jouw schuld zijn.

#7 Zelfliefde kan je geluk vergroten
Het accepteren van en houden van jezelf is gekoppeld aan een hogere tevredenheid met het leven, en dus meer geluk. Wanneer je constant je gebreken analyseert en je keuzes bekritiseert, is het moeilijk om je ergens gelukkig over te voelen. Zelfliefde moedigt je aan om over jezelf te denken als een dierbare vriend. Je kunt erkennen dat je niet perfect bent, maar nog steeds acceptatie en steun waard bent.

#8 Zelfliefde geeft je zelfvertrouwen een boost
Het is erg moeilijk om je zelfverzekerd te voelen als je gefocust bent op het bekritiseren van jezelf. Mensen met negatieve zelfpraat worstelen vaak met een laag gevoel van eigenwaarde. Een gebrek aan zelfvertrouwen volgt vanzelf. Als je je zelfverzekerder wilt voelen, is zelfliefde een goede manier om die spier te trainen. Erken je waarde en vaardigheden, wees meelevend als je gefrustreerd bent over jezelf, en je zult merken dat je zelfvertrouwen toeneemt.

#9 - Zelfliefde helpt je om je doelen te bereiken
Zelfliefde leert je dat je dromen prioriteit verdienen. Het is niet egoïstisch om te gaan voor wat je wilt in het leven. Zelfliefde biedt ook de tools die je nodig hebt om je dromen te bereiken, zoals verminderde stress, emotionele veerkracht, verhoogde productiviteit en zelfvertrouwen.

#10 Zelfliefde inspireert anderen
Het concept van zelfliefde kan erg uitdagend zijn. Je werkt misschien door de overtuiging heen dat zegt dat eigenliefde gelijk staat aan egoïsme. De voordelen van zelfliefde die we tot nu toe hebben gegeven zijn misschien niet helemaal overtuigend genoeg. Overweeg dit: van jezelf houden helpt andere mensen. Net als geluk, kan eigenliefde besmettelijk zijn. Als je model staat voor hoe een gezonde relatie met jezelf eruit ziet, helpt dat anderen inzien waarom dat belangrijk is. Ze zullen meer zelfzorg en zelfcompassie gaan beoefenen. Iedereen om je heen - en niet alleen jij - heeft er baat bij als je van jezelf houdt.

Zelfliefde is een reis om jezelf te herontdekken en je opnieuw te verbinden met je ziel.

Zelfliefde gaat over meelevend en aardig zijn voor jezelf.

Het gaat over jezelf alle liefde geven die je verdient, de liefde waar je zo wanhopig naar op zoek was bij anderen, de liefde waardoor je je thuis voelt.

Het is een krachtig pad naar zelfgenezing en zelfontplooiing dat alleen jij kunt doen, door jezelf voor jezelf.
Zelfliefde is een superkracht die je hele kijk op het leven kan transformeren en je de liefde en genezing kan brengen die je zo wanhopig nodig hebt.

Dit is een boodschap over de liefde voor jou! Aan alle prachtige vrouwen die onderdeel zijn geworden van Inner Advice via de readingen, via mijn website, facebook of de blogs, maar ook alle lieve mannen natuurlijk die bij de Inner Advice community horen! Weet dat het universum onvoorwaardelijk van je houdt, en dat NU de tijd is gekomen dat jij ook van jezelf gaat houden

Laat de reis naar zelfliefde beginnen:

Er zijn nog een aantal plekken en je kunt je nog even aanmelden voor de Early Bird prijs van 39.99 in plaats van 499. Eenmalige en TIJDELIJKE aanbieding!

Zet jij de eerste stap naar zelfliefde vandaag? Je kunt onmiddelijk beginnen!

Meer lezen:

1 reactie

  • Mooie artikelen, duidelijk geschreven. Wel jammer dat er steeds pop-ups komen dat “iemand iets gekocht heeft”. Dit is erg afleidend..

    Michael Kramer

Laat een reactie achter