De verbinding tussen tarot en astrologie

Tarot is nauw verbonden met astrologie omdat elke kaart betrekking heeft op een planeet, element, of astrologisch teken.

Tarot kaarten worden al eeuwen gebruikt voor voorspellingen, innerlijke groei, zelf-onderzoek en spirituele readingen, lezingen en consulten. Zelfs psychologen hebben tarot gebruikt, ze zijn overtuigd dat de kaarten patiënten laat nadenken, onderzoeken en reflecteren over hoe zij over zichzelf of hun leven denken. En dat klopt, de kaarten spiegelen je energie. Maar dit gebeurt ook via het onderbewustzijn, want in de tarot zijn veel symbolen aanwezig die ook verborgen liggen in ons onderbewustzijn. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je weet dat het niet goed gaat op je werk, maar je wilt het niet erkennen. Als je een reading krijgt waaruit blijkt dat je van beroep moet veranderen, dan is dat niet zozeer een toekomstvoorspelling als wel dat het je confronteert met wat er werkelijk aan de hand is in je leven.

De grote arcana
Een tarot kaartspel bestaat uit 78 kaarten die in twee verschillende delen uiteenvallen. Het eerste deel wordt de Grote Arcana  genoemd. Dit deel van het kaartspel bestaat uit 22 kaarten, 21 kaarten en één kaart die de Dwaas wordt genoemd. De grote arcana vertegenwoordigen verschillende levensfasen die we doormaken. Vele zijn herkenbaar zoals de Magiër (geassocieerd met de planeet Mercurius), de Geliefden (geassocieerd met het astrologische teken Tweelingen), en de Doodskaart (geassocieerd met Schorpioen).

De kleine arcana
De overige 56 kaarten bevinden zich in de Kleine Arcana. Arcana is afgeleid van het Latijnse woord akanum, dat geheim betekent. De Kleine Arcana is verdeeld in vier kleuren en elementen, net als gewone speelkaarten. 

De vier elementen zijn de Bekers, de Staven, de Zwaarden en de Pentakels. Elk van deze kaarten vertegenwoordigt een bepaald element en wordt geassocieerd met bepaalde astrologische tekens.

bekers
De Bekers vertegenwoordigen water en worden het meest geassocieerd met Kreeft, Schorpioen en Vissen. De Bekers staan voor emoties, spiritualiteit, en het onbewuste.

staven
De staven vertegenwoordigt vuur en wordt geassocieerd met Ram, Leeuw en Boogschutter. De staven staan voor actie, creativiteit en persoonlijke groei.

zwaarden
De Zwaarden vertegenwoordigen lucht en worden geassocieerd met Weegschaal, Tweelingen en Waterman. De Zwaarden staan voor het verstand, intelligentie en kennis.

pentakels
De pentakels vertegenwoordigen de aarde zelf en worden geassocieerd met Stier, Maagd en Steenbok. De Pentakels staan voor het materiele, aardse ervaringen en praktische zaken. 

De Kleine Arcana kaarten geven meer details aan de Grote Arcana kaarten. De Grote Arcana geeft een individu richting en informatie over hun persoonlijke leven en emotionele en mentale toestand. De Kleine Arcana kaarten bieden extra begeleiding op gebieden zoals relaties, activiteiten, mislukkingen en successen. De Grote Arcana kaarten worden gezien als meer spiritueel terwijl de Kleine Arcana kaarten worden gezien als materieel.


Door de jaren heen is de interpretatie van de kaarten geëvolueerd. Moderne tarot kaarten zijn veel expressiever dan de vroegere versie, deels omdat de afbeeldingen meer omvattend zijn en nauw verbonden met hun betekenis. Tarotlezers zijn zeer gesteld op hun kaarten en laten ze vaak niet door anderen aanraken, omdat ze worden beschouwd als heilige instrumenten van hun vak. Veel kaartensets worden vaak gezien als kunstwerken vanwege de gedetailleerde afbeeldingen op elk van hen.

Een tarot reading geeft je een beter begrip van jezelf en je leven en bied inzicht advies en nieuwe perspectieven.  Ze zullen je niet alleen helpen met wat je toekomst in petto heeft, maar ook met wat er op dit moment in je leven gebeurt.  

Ben je benieuwd wat er voor jou naar voren zou komen in een reading? Het is afhankelijk van je energie en de gebeurtenissen die spelen in je leven, en is zeer persoonlijk. De kaarten pikken feilloos je energie op in een channeling-sessie. In deze uitgebreide reading worden 10 tarot kaarten getrokken die je inzicht zullen bieden in een situatie, gebeurtenis of obstakel. De tarot neemt je huidige omstandigheden uitgebreid onder de loep en brengt naar voren wat voor jou van belang is.

De  10 kaarten reading is uitgebreid en gedetailleerd en schijnt licht op iets wat voor jou nu van belang is. De kaarten spiegelen je energie en brengen helder informatie, inzichten en adviezen naar voren. De reading focust zich op meerdere details en zelfs tijdsvlakken, zoals verleden heden en toekomst. 

Meer lezen

2 reacties

 • Hello!

  Sherlene Colleano
 • Hi, this is Hailey with SERP Slayers. I specialize in Shopify SEO. 

  Our philosophy for e-commerce is to target collection pages. We can easily rank them and they convert really well. 

  I can get you more traffic and get your site ranking before Black Friday gets here. 

  Do you have time to jump on a call tomorrow with someone from our team? 

  Thanks,
  Hailey

  Hailey Stone

Laat een reactie achter