De 7 chakra's, en het zelf balanceren & zuiveren van je blokkades door middel van meditatie

Chakra is een Sanskriet woord dat draaiend wiel betekent. Het is een systeem van zeven energiecentra die zich langs de ruggengraat bevinden. Elke chakra komt overeen met een lichaamsdeel, een reeks gedragskenmerken en stadia van spirituele groei. Het beoefenen van meditatie en yoga en het focussen van je energie tijdens  kan je helpen om je chakra's op één lijn te brengen en alle wielen in dezelfde richting en snelheid te laten draaien. Inzicht in hoe je je chakra's kunt afstemmen en controleren door middel van yoga en meditatie kan helpen om evenwicht en vrede te brengen in je geest, lichaam en ziel

Er zijn zeven chakra's, elk geassocieerd met een ander deel van het lichaam langs de ruggengraat tot de kruin van je hoofd. Elke chakra wordt geassocieerd met een bepaalde plaats in het lichaam, een kleur, een centraal emotioneel/gedragsmatig probleem, evenals vele andere persoonlijke aspecten zoals identiteit, doelen, rechten, enz.

De zeven chakra's zijn:

Muladhara- basis van de ruggengraat

Svadhisthana- onderbuik, geslachtsorganen, onderrug/heup

Manipura zonnevlecht

Anahata-hartgebied

Vishuddha- keel

Ajna-wenkbrauw

Sahasrara- top van het hoofd, hersenschors.

Door de bewegingen en houdingen van yoga, maar ook door middel van meditatie kun je leren je concentratie en energie te richten op de verschillende chakra's in je lichaam. Dit kan je in staat stellen om gebieden te compenseren die niet synchroon lopen met de rest van je  lichaam of helemaal niet actief zijn. Door de energie tussen alle zeven chakra's in evenwicht te brengen, kan evenwicht worden bereikt. 

Deze spirituele energie staat bekend als Kundalini energie. In haar slapende staat kan ze gevisualiseerd worden als een opgerolde slang die rust aan de basis van je ruggengraat, de Muladhara chakra. Aangezien de chakra's werken als kleppen of pompen die de energiestroom door je systeem reguleren, kunnen gecontroleerde en doelgerichte bewegingen zoals yoga maar ook meditatie uiterst heilzaam zijn om je chakra's opnieuw uit te lijnen op een manier die je grote voordelen kan opleveren voor je fysiek en emotioneel welzijn.

Gebruik meditatie om blokkades op te ruimen

Er zijn zeven basis chakra's aanwezig in ons lichaam. Elke chakra heeft een plaats, een functie, een invloed en een kleur. Het zijn de zeven centra van energie in het menselijk lichaam. 

De chakra's symboliseren de verschillende stadia die we moeten doorlopen om het ultieme nirvana (verlichting) te bereiken. 

In meditatie concentreren we ons op het basiscentrum, brengen een helder licht omhoog door elk chakra naar het kruincentrum en terug, waarbij we diep ademhalen door onze neus en langzaam loslaten door onze mond terwijl we ons alleen concentreren op het licht en de chakra's. 

Als er een blokkade is, zul je dat voelen. Dit is waarom je chakra meditatie moet begrijpen voordat je begint.  Het is een prachtige manier om je lichaam te reinigen van blokkades. Als een van je chakra's geblokkeerd is zul je een vreemde sensatie voelen, of verschillende gevoelens, ontspan je gewoon en stop je of ga je verder door je te concentreren op alleen die chakra om uit te vinden wat het probleem is. 

Elke blokkade kan uitgewerkt en geheeld worden. Dit is de reden waarom mensen zich uit balans voelen. Een of meer van hun chakra's zijn meestal geblokkeerd.  Download de ‘’10 minuten chakra meditatie’’ voor slechts €4,44 kaarten om jezelf door middel van visualisatie en meditatie je chakra’s te zuiveren,  uit te lijnen en te activeren.Meer lezen

Laat een reactie achter