De betekenis van de tarot kaart de Geliefde, waarom komt deze kaart opduiken en wat is de link met de kaart de Duivel?

De Geliefden

Aantrekking, passie, liefde, intimiteit, seksualiteit, evenwicht, keuze of dilemma.

De Geliefden gaat over de gelukzaligheid van liefde, partnerschappen, aantrekking en verbinding. De kaart symboliseert zaken zoals je liefdesleven, maar ook het gevoel van je één voelen met de ander, in harmonie met elkaar verbonden. Maar, de kaart verwijst in een reading niet perse altijd naar een ander. Het kan ook gaan om jezelf, je zelfliefde, en de relatie die je met jezelf hebt. De kaart kan naar voren komt als een van deze aspecten uit balans zijn of je aandacht nodig hebben. Keuze's en dilemma zijn een ander aspect van deze kaart. Soms kan de kaart een moeilijke situatie symboliseren waarin je een keuze vanuit je hart moet maken, terwijl je geest je iets anders vertelt.  

De link tussen de Geliefde en de Duivel
Wat heel weinig weten is dat de Geliefde verbonden is aan de Duivel kaart. Over het algemeen is de Geliefde een positieve kaart, maar omdat het een staat van onderbewustzijn symboliseert, is de kaart op een manier te vergelijken en te linken met de kaart de Duivel. In feite kan de Geliefde kaart gezien worden als de positieve aspecten van de betekenissen van de Duivel kaart. In het Rider-Waite-Smith deck, worden dezelfde "geliefden" namelijk opnieuw afgebeeld op De Duivel kaart, alleen dan met kettingen om hun nek. De Duivel kaart klinkt ''enger'' of kwaadaardiger dan wat de werkelijke betekenis is. De duivel symboliseert simpelweg de negatieve kanten van het ego, hebzucht, materialisme, egoïsme en vertegenwoordigt lijden veroorzaakt door verlangen van het ego.

Bijvoorbeeld; een romantische relatie die niet gezond is voor je emotionele/mentale gezondheid, maar het ergens toch goed voelt omdat andere aspecten van de relatie (gerelateerd aan het ego) goed voelen, waardoor je kiest om in de relatie te blijven, al wordt je ZIEL er niet gelukkig van, het voedt je EGO. De Geliefde kaart symboliseert dus pure verbindingen en gehechtheden vanuit het hart/ziel, terwijl de Duivel verbindingen en gehechtheden kan symboliseren die vanuit het ego zijn ontstaan. Verbindingen en gehechtheden die door de Duivel worden gesymboliseerd, zijn over het algemeen niet goed voor je en hebben een negatieve invloed op je, terwijl de verbindingen vertegenwoordigd door de geliefde je juist voeden met onvoorwaardelijke liefde en oprechte intenties. 

De duivel representeert de verlangen van het ego, en de Geliefde de verlangen van de ziel. 

Wanneer duikt de de Geliefde kaart op?
De Geliefde kaart kan in verschillende situatie opduiken, laten we kijken naar wanneer deze kaart vooral naar voren komt:

Wanneer:

 • Je afhankelijk geworden bent van iemand of iets
 • je een keuze moet maken vanuit je hart
 • je meer op je hart moet vertrouwen
 • wanneer je zelfvertrouwen laag is
 • wanneer je de verbinding met jezelf moet herstellen
 • wanneer je meer zelfliefde mag cultiveren
 • wanneer je te hard bent voor jezelf
 • wanneer er een nieuwe relatie in het verschiet stat
 • wanneer je huidige relatie op het punt staat te verbeteren
 • wanneer er een ontmoeting zal plaatsvinden met een bijzonder persoon
 • wanneer je geconfronteerd wordt met lastige beslissingen

Wat kun je doen bij het zien van deze kaart

- Onderzoek je zelfwaarde en hoe je dat definieert 
- Reflecteer op de relatie met jezelf, zijn er verbeterpunten?
- Maak een keuze, hak knopen door, volg je hart 
- Volg je gevoel en twijfel daar niet langer aan
- Doe wat nodig is om je relaties te verbeteren, van welke aard dan ook
- Doe iets romantisch of attents voor je partner
- Als je een keuze maakt: maak de keuze die aansluit bij je intuïtie 

Meer lezen

Laat een reactie achter