De Nieuwe Maan in Boogschutter: Een Hoopvolle Blik op Onbegrensde Mogelijkheden

Vandaag, op dinsdag 12 december, verwelkomen we de Nieuwe Maan in Boogschutter. Deze optimistische en hoopvolle fase voelt als een kans om vooruit te kijken, doordrenkt met een gevoel van hoop en onbegrensde mogelijkheden.

Via de avontuurlijke poorten van Boogschutter kunnen we vrijelijk reizen en allerlei ondernemingen aangaan. Het teken belichaamt grote dromen, geïnspireerd door de onbegrensde perspectieven die voor ons liggen.

Echter, wanneer we onze dromen de ruimte in sturen, lijkt Mercurius tot stilstand te komen, het begin van zijn retrograde fase.

Hoewel het lijkt alsof Mercurius onze vooruitgang belemmert, is dit eigenlijk niet het geval. De retrograde fase van Mercurius kan juist als een voordeel worden beschouwd. Vertragingen en omwegen kunnen uiteindelijk gunstig blijken te zijn.

Jupiter, de heersende planeet van Boogschutter, bevindt zich ook in zijn retrograde fase, die eindigt aan het einde van dit jaar. Op 12/13 december maakt Mercurius een station met een ondersteunend driehoeksaspect met Jupiter en een sextiel met Venus in gepassioneerd Schorpioen. We betreden de retrograde fase van Mercurius met hoge verwachtingen en grote dromen. Onthoud dat je niet alleen bent; anderen reizen samen met jou op deze reis.

Voor velen kan het voelen alsof we ons terugtrekken tijdens de retrograde reis van Mercurius. Echter, deze terugtrekking dient niet om onze dromen, hoop en toekomstvisie te vermijden. Het is eerder een moment van objectiviteit en kracht, waardoor we 2024 vastberaden kunnen betreden met de intentie onze dromen en visie dichterbij en haalbaarder te maken. Terwijl Jupiter zijn retrograde fase beëindigt op oudejaarsavond, eindigt Mercurius zijn retrograde fase op 1 januari, waardoor het nieuwe jaar hoopvol begint.

Let op het vierkant aspect dat de Nieuwe Maan maakt met Neptunus. Gedurende de retrograde fase van Mercurius zal er ook een vierkant zijn met Neptunus. We sturen onze dromen de ruimte in te midden van grote onzekerheden. We weten simpelweg niet wat de uitkomsten zullen zijn of waar we zullen landen als het stof neerdaalt en de mist optrekt. Daarom worden we uitgedaagd om de eerste stap te zetten in de rest van ons leven met het vertrouwen dat we precies zullen zijn waar we moeten zijn om onze dromen te verwezenlijken, zelfs als het er niet zo uitziet.

Wat de retrograde fase van Mercurius nuttig kan maken:

  1. Herbeoordeling van doelen: Na de Boogschuttermaan verken je wellicht je opties. Dit is wellicht niet het beste moment voor definitieve beslissingen, maar het is wel het moment om te herbeoordelen, eerst praktisch en objectief, en later in termen van grotere mogelijkheden wanneer Mercurius op 23 december terugkeert naar Boogschutter.

  2. Reflecteren op het afgelopen jaar: Voordat Mercurius en Jupiter hun retrograde fasen beëindigen met Nieuwjaar, is het belangrijk te reflecteren op wat je hebt bereikt en geleerd in het afgelopen jaar.

  3. Vertragen: Soms is het nodig om wat te verdwalen en tijd te nemen om jezelf opnieuw te vinden, waardoor je objectiviteit verkrijgt en de dingen vanuit een nieuw perspectief ziet.

  4. Verwerken: De retrograde fasen van Mercurius zijn belangrijke periodes die ons in staat stellen ervaringen te verwerken en te assimileren, wat ons diepere betekenis geeft.

Dit betekent niet dat we de gebruikelijke bijwerkingen van de retrograde fasen van Mercurius niet zullen tegenkomen. Naarmate we de retrograde periode naderen, lijkt het alsof we naar binnen keren, reflectiever en introspectiever worden. We doen dit om het belangrijke werk te verrichten zoals hierboven vermeld.

Werp je dromen de ruimte in met de Nieuwe Maan in Boogschutter. Formuleer intenties, zelfs in het gezicht van onzekerheid. Met de Nieuwe Maan die vierkant staat met Neptunus, kunnen onze wensen niet op de verwachte manier worden vervuld. Vraag daarom dat ze worden vervuld op de best mogelijke wijze.

Affirmaties:

  1. "Ik omarm de onbegrensde mogelijkheden die voor me liggen en verwelkom positieve veranderingen in mijn leven."

  2. "Mijn visie is helder, mijn doelen zijn bereikbaar, en ik sta open voor de groei die deze nieuwe maan in mijn leven brengt."

  3. "Ik vertrouw op het proces van het leven en laat los wat me niet langer dient, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe en positieve ervaringen."

  4. "Mijn dromen zijn krachtig en veerkrachtig. Ik sta stevig in mijn waarheid en werk actief aan het verwezenlijken van mijn diepste verlangens."

  5. "Met elke ademhaling vul ik mezelf met positieve energie. Ik ben klaar om mijn hoogste potentieel te bereiken en mijn levenspad te verlichten met liefde en vreugde."

Laten we samen de laatste bladzijdes omslaan van het boek van 2023, met de inspiratie van de Nieuwe Maan in Boogschutter als onze gids.  

Terwijl we onze dromen de ruimte in werpen te midden van onzekerheden, herinneren we ons dat het niet gaat om de helderheid van het pad, maar om de moed van de eerste stap. Laat deze laatste Nieuwe Maan ons leiden naar een 2024 vol vervulling, groei en verrassende mogelijkheden!

Dus, sluit je ogen, omarm de energie van de kosmos, en laat je intenties de weg wijzen. Samen stappen we in het onbekende, wetende dat, zelfs in de schijnbare stilstand van Mercurius retrograde, elke omweg ons dichter brengt bij waar we moeten zijn.

Verdiep je Spirituele Reis met een Gepersonaliseerde Nieuwe Maan Reading!

Sta open voor de magie van deze nieuwe maancyclus en ontdek hoe de de nieuwe maan  jouw spirituele pad kan verlichten.  Klik op de afbeelding om meer te lezen.

Meer lezen

Laat een reactie achter