Het begrijpen van de grote arcana in tarot

Het is de Grote Arcana die wordt beschouwd als het hart van het tarot deck. Ze zijn ook bekend als de Troefkaarten. Er zijn 22 kaarten die deel uitmaken van dit deel van het tarot deck. De Grote Arcana wordt niet geassocieerd met kleuren of hofkaarten zoals de rest van het tarot deck.De Grote Arcana vertegenwoordigt het leven en zijn cycli van geboorte tot dood. Het symboliseert de fysieke, spirituele, intellectuele en emotionele aspecten van de mensheid en zijn relatie tot het universum.

In de Grote Arcana vertegenwoordigen de 22 kaarten verschillende archetypen. De archetypen omvatten een verzorgende moeder, een sterk bevelhebbend autoritair type, een traditionele religieuze figuur, een mystieke spirituele figuur enzovoort. Deze archetypen vertegenwoordigen ofwel echte of spirituele figuren in iemands leven.

Als je naar het kunstwerk van een Grote Arcana kaart kijkt, zul je een scène zien die symbolische elementen bevat. Op veel decks staat ook de titel van de kaart en het nummer van de Grote Arcana kaart in Romeinse cijfers van 0 tot 22. Er zijn echter ook decks waar de grote arcana alleen afbeeldingen hebben. Dit is dezelfde manier als de vroegere eerste decks waren. De speculatie is dat er geen nummers of plaatjes op die decks stonden omdat de meerderheid van de mensen in die tijd analfabeet was.

Als men goed kijkt naar de afbeeldingen op het Grote Arcana dek, zal men ontdekken dat de afbeeldingen inderdaad doordrenkt zijn met symboliek. De Grote Arcana heeft ook te maken met dingen die te maken hebben met iemands hogere doel om op deze planeet te zijn. Het vertelt over iemands reis in het leven, vooral in relatie tot hun persoonlijke karakterontwikkeling. De getallen op de kaart, van 0 tot 22, verbeelden de reis van de dwaas van geboorte tot dood en van onschuld tot wijsheid tot hopelijk verlichting.De Grote Arcana vertelt over de reis die iemand moet maken om verlichting te bereiken in zijn leven. Naast de focus op ons spirituele zelf, geeft de Grote Arcana ons ook antwoorden in relatie tot belangrijke levensgebeurtenissen. Het behandelt zaken als familie, sociale relaties, banen en andere belangrijke mijlpalen die we in ons leven tegenkomen.

De Grote Arcana vertegenwoordigt aspecten van de menselijke ervaring die we allemaal doormaken in ons leven. Het kijkt naar ons spirituele zelf, onze hoop, onze angsten, onze vreugde en verdriet. Het wordt aanbevolen dat wanneer men begint met het lezen van tarotkaarten, men zich eerst vertrouwd maakt met de Grote Arcana. Als je er eenmaal aan gewend bent, helpen ze je intuïtie te ontsluiten, zodat je de rest van de kaarten in relatie tot hen kunt interpreteren in een tarotreading

Een innerlijke reis maken door de grote arcana en de kaarten masteren? Meld je aan voor de 22 dagen tarot challenge masterclass en behaal een certificaat, alleen vandaag voor slechts €29 in plaats van €155. Unieke en eenmalige aanbieding.

De 22 dagen tarot challenge vertelt uitgebreid het verhaal van de kaarten waarnaast natuurlijk ook de diepgaande boodschap en betekenis ervan behandeld wordt. En om de kaarten echt te begrijpen koppelen we elke kaart terug naar jou en je leven. Je maakt een innerlijke reis door de tarot.

Ik heb de 22 dagen tarot challenge zo opgesteld dat dit de enige tool gaat zijn die jij nog nodig zult hebben. Je kunt vandaag al beginnen, en binnen minder dan 1 maand een goed begrip hebben van de kaarten waardoor jij leggingen voor jezelf of een ander kunt doen.

Na het doorlopen van de challenge heb je alle informatie, inzichten en boodschappen tot je gekregen. Waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat jij 100 % bekend bent met de grote arcana. Net als professionele tarot lezers. En daarom ontvang je na afloop een prachtig certificaat 🌟

Meer ontdekken:

 

Meer lezen

Laat een reactie achter