De Magie van de Winterzonnewende en Steenbok seizoen: Innerlijke Reflectie en Vernieuwing

Met de winterse kou in de lucht, worden we vandaag omhuld door de serieuze en doelgerichte energie van het Steenbok seizoen. Terwijl de zon zich beweegt door dit aardeteken, worden we uitgenodigd om onze doelen te heroverwegen, onze inspanningen te consolideren en onszelf op te laden voor de prachtige overgang die voor ons ligt. Laten we duiken in de diepten van het Steenbok seizoen en ontdekken hoe deze kosmische invloeden ons zullen leiden.

De steenbok energie
Steenbok, geregeerd door de ernstige Saturnus, staat bekend om zijn vastberadenheid, volharding en streven naar succes. Terwijl de zon zijn warme stralen op dit aardeteken laat schijnen, voelen we allemaal de behoefte om onze doelen te stellen en ze met vastberadenheid na te streven. Dit is een periode van diepe reflectie en introspectie, waarin we onze verantwoordelijkheden onder de loep nemen en streven naar structurele verbeteringen in ons leven.

Ambitieuze Doelstellingen
Onder de invloed van het Steenbok seizoen krijgen we de kans om onze ambities te heroverwegen en te verfijnen. Het is het perfecte moment om realistische doelen te stellen en de stappen te plannen die nodig zijn om ze te bereiken. Steenbok herinnert ons eraan dat hard werken en consistentie de bouwstenen zijn van succes, en met de juiste inspanning kunnen we onszelf naar nieuwe hoogten tillen.

Innerlijke Reflectie
Naarmate de dagen korter worden, nodigt het Steenbok seizoen ons uit om diep in onszelf te kijken. Wat zijn onze diepste verlangens? Welke verantwoordelijkheden moeten we onder ogen zien? Deze periode moedigt contemplatie aan, en door naar binnen te keren, kunnen we de fundering leggen voor duurzaam persoonlijk en spiritueel succes.

Structuur en Organisatie
Steenbok heerst over structuur en organisatie, en tijdens dit seizoen voelen we de behoefte om onze levens op orde te brengen. Het is een uitstekende tijd om onze agenda's te organiseren, onze financiën te beheren en de nodige stappen te ondernemen om stabiliteit te creëren. Deze focus op orde draagt bij aan een gevoel van welzijn en controle over ons leven.

Terwijl we ons voorbereiden op het betoverende Steenbok seizoen, worden we ook omringd door de mystiek van het Yule seizoen. Op 21 december, begon Yule, een periode die duurt tot Nieuwjaarsdag. In deze tijd ervaren we de kortste dag van het jaar op het noordelijk halfrond, een moment waarop de zon lijkt te pauzeren op het zuidelijkste punt van de Ecliptica. Symbolisch gezien worden we in de duisternis voor de dageraad geconfronteerd met onze eigen zielenreis, op zoek naar het vluchtige licht van verlichting.

Het Yule seizoen en de Winterzonnewende brengen een tijd van rust en bezinning met zich mee, vergelijkbaar met de winterslaap waarin het potentieel van het leven nog sluimert in de aarde. Deze innerlijke winterslaap nodigt ons uit om ons eigen potentieel te ontdekken en ons voor te bereiden op de terugkeer van het licht, dat zowel fysiek als symbolisch ons leven zal vitaliseren. Net zoals de natuur wacht op de warmte van de zon, zo bereiden wij ons voor op de vernieuwing die het nieuwe jaar zal brengen.

Terwijl het Met de overgang naar het teken van Steenbok tijdens de zonnewende ontstaat er een vernieuwde toewijding aan doel en groei. Deze bijzondere tijd, waarin de zon en Mercurius in harmonie zijn met Jupiter en Saturnus, markeert het begin van een nieuwe cyclus. De zaden van gedachten die zijn gezaaid tijdens de inferieure conjunctie van Mercurius beïnvloeden de komende 111 dagen en vormen de basis voor de trends van de komende maanden, misschien zelfs jaren.

De Conjunctie van Mercurius en de Toon voor het Nieuwe Jaar
Dit jaar vallen de Steenbok-zonnewende en de inferieure conjunctie van Mercurius samen, en ze zijn in driehoek met Jupiter en sextiel met Saturnus. Deze kosmische uitlijning duidt op een cruciale tijd van vernieuwing en groei. Terwijl Jupiter een nieuwe visie voor de toekomst zaait, werkt Saturnus achter de schermen om die visie haalbaar te maken. Het komende sextiel tussen Jupiter en Saturnus belooft een jaar van concrete resultaten en verwezenlijking van hoopvolle plannen.

Terwijl we ons laten meedrijven op de retrograde fase van Mercurius, nodigt het Steenbok seizoen ons uit om terug te kijken op het afgelopen jaar en vol verwachting vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Tijdens de zonnewende, die samenvalt met de intrede van de zon in Steenbok, ervaren we de ontkieming van de zaadjes die we hebben geplant. In deze tijd van stilte en bezinning, laten we pauzeren en reflecteren op wat ons tot nu toe heeft gevormd, terwijl we mijmeren over de onontdekte mogelijkheden die voor ons liggen. Het Steenbok seizoen begint met doelen, maar het begint met innerlijke stilte en de belofte van een vruchtbare groei.

Gezegende dagen gewenst! 

Meer lezen

Laat een reactie achter