De nieuwe maan in ram (1 april) ontsteekt een vonk die de kracht geeft om een volwaardige vlam te worden!

Op 1 april vormt zich een nieuwe maan in het moedige en vastberaden vuurteken Ram. Hoewel de start van het Ram seizoen technisch gezien het astrologische nieuwe jaar is, is het echt de nieuwe maan die het hemelse nieuwjaar inluidt. 

Tijdens deze nieuwe maan kun je ontdekken en zien met helderheid wat je pure vreugde brengt en wat jouw zelfexpressie aanwakkert. Het is tijd om je grootste dromen na te jagen - de superkrachtige energie van de nieuwe maan staat achter je!

De nieuwe maan in Ram legt de basis voor een frisse nieuwe start. Nieuwe manen bieden altijd een maandelijkse kans om duidelijkheid te krijgen over welk nieuw hoofdstuk je wilt schrijven in de loop van de komende twee weken (tot de volgende volle maan) en de komende zes maanden. Let dus goed op je gedachte en zet nieuwe intenties, je zult het tot bloei zien komen!

Maar deze lunatie is een nieuwe start om een aantal redenen - deze nieuwe maan markeert de eerste nieuwe maan van het astrologische nieuwe jaar, dus het is een ideale gelegenheid om je doelen, plannen en ideeën op frissen.

Een aspect tussen de Maan en Mercurius kan zorgen voor spanningen
Een van de belangrijkste planetaire aspecten van deze nieuwe maan is een nauwe conjunctie tussen de Maan en Mercurius. Het zal door deze energie gemakkelijker zijn om je eigen stem te laten horen..  te spreken vanuit je hart, om te laten en horen zien wat je werkelijk voelt, om diepgaande gesprekken te voeren etc. Tegelijkertijd kunnen er opschuddingen plaatsvinden, discussies of zelfs korte conflicten, want Ram is van nature competitief, heeft een voorliefde voor discussie - en, af en toe, felle verbale agressie. 

Jupiter en Neptunus voeren de fantasierijke vibraties op.
Op de dag van de nieuwe maan naderen Jupiter, de planeet van geluk en expansie, en Neptunus, de planeet van spiritualiteit, een conjunctie in het dromerige, etherische teken Vissen. Dit aspect, dat sinds 1856 niet meer is voorgekomen en pas in 2188 weer zal plaatsvinden, markeert het begin van een emotionele, empathische en mystiek geladen cyclus. Een zeer bijzondere astrologische gebeurtenis en het effect ervan zal je intuïtie en spiritualiteit versterken, maar ook je verlangen om te groeien en optimistisch te blijven.

Vertrouw je intuïtie
Terwijl andere aspecten rond deze nieuwe maan zo actiegericht zijn, kan dit aspect je in verbinding brengen met je intuïtie, je creativiteit en een verlangen om in contact te komen met je emoties en ware behoeften voordat je in je volgende avontuur duikt. 

Het is een goed idee om te kijken naar creatieve manieren om je energie en emoties te uiten tijdens deze nieuwe maan. Focus je visie op vernieuwing en vooruitgang, neem je rust en probeer niets te forceren door vertrouwen te hebben op de natuurlijke stroom!

De nieuwe maan brengt ons een kosmische schone lei perfect voor het opnieuw uitlijnen van onze doelen, het resetten van onze intenties, en het manifesteren van nieuwe kansen.

Deze lunatie gaat vooral ook over het eren van jezelf
Dat komt omdat Ram het eerste dierenriemteken is, het teken van individualiteit en onafhankelijkheid, wat soms gepaard gaat met een gevoel van overdreven competitiviteit en een drang om te slagen. Deze nieuwe maan zal je inspireren om je eigen wensen en behoeften te verkennen, maar ook om jezelf even noodzakelijk op de eerste plek te zetten.

Laat tijdens deze nieuwe maan de volhardende en niet te stoppen essentie van Ram je doelen plannen & energie aanwakkeren en je eraan herinneren dat het leven bedoeld is om *geleefd* te worden, niet alleen maar om geobserveerd te worden.

Strijd voor al je dromen, plannen, verlangen en ideeën...vertrouw op jezelf! De nieuwe maan zal een vuur in je ontsteken en je inspireren om moedig nieuwe paden in je leven te bewandelen.

Nieuwe maan reading
Deze uitgebreide reading geeft je inzicht in je huidige cyclus en in de nieuwe cyclus die op het punt staat te beginnen. De tarot kaarten laten zien waar je stond, en waar je nu naartoe gaat. De reading voorziet je van heldere inzichten en informatie, maar laat ook duidelijk zien wat je mag loslaten en waar je je op moet focussen. Stap deze nieuwe cyclus in vol waardevolle inzichten, adviezen en informatie die je ondersteunen op jouw unieke pad. 

Lees meer:

 

 

Meer lezen

Laat een reactie achter