Verbinding maken met je Hoger Zelf

 

Je hogere zelf,  je hoort er zoveel over. Maar hoe verbind je je met je hogere zelf? Wanneer je naar een bepaald radiostation wilt luisteren, stem je je radio af op dat station, waarbij je je afstemt op een bepaalde frequentie. Hetzelfde geldt wanneer je naar een bepaald programma op TV wilt kijken. Het is de frequentie waarop je afstemt die bepaalt wat je hoort en wat je ziet.

Onze hersenen werken op ongeveer dezelfde manier, behalve dat we maar twee zenders hebben waarop we kunnen afstemmen, het ego-station en de hoger-zelf-station. 

Wat is het ego-station?
Het Ego-Station is het station dat zijn oorsprong vindt in de geprogrammeerde geest, die al onze beperkende overtuigingen en gedachtepatronen bevat die onze angsten in het leven creëren. Het Ego Station is ons ''gewonde zelf'' ons valse zelf - het beschermde zelf dat we leerden te zijn toen we opgroeiden en manieren moesten vinden om controle te hebben over het krijgen van liefde, het vermijden van pijn, en ons veilig te voelen.

Ons ego is een gesloten circuit - het ego functioneert op oude informatie die we hebben verworven toen we opgroeiden, informatie die niet langer relevant of zelfs waar is. Het staat niet open voor nieuwe informatie. Het staat niet open voor de waarheid, voor liefde of rust. Het ego wil alleen maar meer en is nooit tevreden. Meer verlangen. Meer behoeften. Meer controle. Meer.. meer en nog eens meer.

Het Hoger-Zelf-station is het station dat de onbeperkte informatie uit het universum, gidsen, geesten of andere dimensies aanboort - informatie die voorbij de ''geprogrammeerde geest'' gaat, rechtstreeks vanuit onze ziel. Het Hoger-Zelf-station boort de Bron van waarheid aan die er altijd is om ons te leiden in ons hoogste goed. Je kunt altijd op je hogere zelf vertrouwen. Het is het station van je ziel, je innerlijke wijsheid, pure liefde, compassie en vertrouwen.

Hoe stem je je frequentie af op je hoger-zelf station?
We hebben allemaal een "draaiknop" gekregen die ons ofwel afstemt op de lage frequentie van ons ego-station, ofwel op de hoge frequentie van ons hoger-zelf-station. Deze wijzerplaat is onze INTENTIE! 

We hebben slechts twee intenties om uit te kiezen:
De intentie om liefde te krijgen en pijn te vermijden met een vorm van controlerend gedrag.
De intentie om te leren over het liefhebben van onszelf en anderen.

De intentie om controle te hebben over het ontvangen van liefde, compassie.. wat het ook is waar je EGO naar verlangt, verlaagt onze frequentie en houdt ons vast in onze beperkte denkgeest; onze ego. Wanneer we deze intentie/frequentie kiezen, zitten we vast in het denken van de gedachten, de leugens en de handelingen die angst, bezorgdheid, depressie, ongeluk schuld, schaamte, stress, woede, jaloezie, wrok, enzovoort creëren. De ego frequentie is de frequentie van slachtoffer zijn. We kiezen deze frequentie wanneer we de intentie hebben, onbewust of bewust, om controle te hebben over het krijgen van liefde, onze verlangen/behoeften en het vermijden van pijn door het te onderdrukken met deze behoeften.

Verander je gedachte
We kunnen ervoor kiezen te leren over onze ego in plaats van erin vast te blijven zitten. Wat zegt jouw ego de hele dag? Wat wilt je ego precies? Ga bij jezelf na en bedenk of het gezonde denkpatronen of verlangen zijn. Als je merkt dat je teveel handelt vanuit je ego, ben je uit balans en zul je een andere intentie moeten creëren om te kunnen verbinden met je hogere zelf. Op het moment dat we ervoor kiezen om onze ego verlangen los te laten en voor vertrouwen en liefde kiest, verhogen we onze frequentie en zijn we in staat om toegang te krijgen tot het hogere-zelf-station. Je stemt je dan af op dit station.

Dit is alsof we uit de beperkingen van onze  persoonlijke computer stappen waar de informatie beperkt is of al bekend, en het internet opgaan. Terwijl sommige informatie op het internet waar is en soms niet, is alle informatie die we ontvangen van het Hoger-Zelf-Station wel  waar, het komt van de Bron van Waarheid.Het enige dat ons ervan weerhoudt om te kiezen voor het Hoger-Zelf-Station is onze ''verslaving'' aan controle en het beantwoorden van onze verlangen. Het egostation wil controle over onze gevoelens, over de gevoelens en handelingen van anderen, en over de uitkomst van dingen. Het is dus soms erg moeilijk om je ego los te laten.

Wanneer je verlangen naar controle groter is dan je verlangen om liefdevol en compassievol te zijn voor jezelf en anderen, en groter dan je verlangen om in waarheid te leven, zul je vast blijven zitten in het Ego-Station.

Het Ego-Station vertelt ons dat we controle kunnen hebben over dingen waar we eigenlijk geen controle over hebben, over anderen en over de uitkomst. Hoewel we op verschillende manieren enige controle over onze gevoelens kunnen hebben, leidt dit alleen maar tot meer ongelukkigheid. Onze gevoelens zijn een innerlijk geleidingssysteem, dat ons laat weten wanneer we op het juiste spoor zitten of van het juiste spoor af zijn in ons denken en gedrag, dus het onderdrukken ervan met verslavingen leidt alleen maar tot meer pijn.

Je zult grote vreugde ontdekken wanneer je de intentie kiest om te leren over het liefhebben van jezelf en anderen en toegang krijgt tot de ongelooflijke informatie die van jou is wanneer je afgestemd bent op je Hoger-Zelf-Station. Als je dus verbinding wilt maken met je hoger zelf, zul je het ego-station moeten verlaten.

Het loslaten van de behoefte aan controle in je leven, in situaties, over andere mensen, in de liefde.. etc, en het loslaten vanuit het handelen vanuit je ego-verlangen zal je verbinden met je hogere zelf station. Het is dus belangrijk om wat te mediteren of zelf-reflectie te doen om te bepalen op welke manier jouw ego op jou en je leven invloed heeft, waarschijnlijk onbewust. Maar zodra je je bewustzijn vergroot.. zul je merken dat je ziel totaal andere verlangen heeft dan je ego.

Wil je een gechannelde boodschap van je hogere zelf ontvangen?

In deze reading wordt een heldere boodschap gechanneld door middel van channeling met jouw hogere zelf, je leest in de reading wat je hogere zelf jou wilt vertellen/meegeven. Dit combineer ik samen met 1 tarot kaart voor extra inzicht en begeleiding. Dit is een waardevolle boodschap vol inzicht en advies.

Meer lezen

1 reactie

  • Heel graag wil ik een bericht van m’n Hogere Zelf ontvangen
    Dank u wel

    Jacqueline biro-janssen

Laat een reactie achter